Dodaj do ulubionych

wyrywanie ósemek

27.02.06, 23:46
Wiem że podobny wątek już był - ale nie do końca. Czy któraś z was miała
wyrywane ósemki ( wszystkie cztery) na raz pod narkozą. Jak się potem
czułyście. Czy ktoś musiał na was czekać po zabiegu i pomagać się wami
zajmować tego samego dnia( lub w kolejne dni?). Czy po takim zabiegu jakie
środki przeciwbólowe brałyście i czy były przepisane przez chirurga który
zabieg wykonywał? jak szybko doszłyście do siebie po takim zabiegu ( np.
kiedy zaczełyście gryżć)? I jak to jest obudzić się po narkozie? Czeka mnie
prawdopodobnie taki zabieg - jutro mam dodatkowe konsultacje - cholera że też
akurat mnie muszą te ósemki tak głupio rosnąć- pod korzenie!
Obserwuj wątek
    • edycia274 Re: wyrywanie ósemek 27.02.06, 23:59
      nie miałam wszystkich naraz.ale znam po obudzeniu czuje sie jakby naćpana więc
      najlepiej aby ktos zabrał Cię do domu, leki przestaną działać więc miej coś
      mocnego.wiem,ze moj ojczym bardzo cierpiał ale on miał hmmm prawie wszystkie
      naraz usunięte
      • esseana Re: wyrywanie ósemek 28.02.06, 09:15
        Gratuluje odwagi, wszystkie na raz!!!vov!
        Ja miałam dwie usuwane w różnym czasie, pierwsze 12 h było koszmarem, wziełam
        nawet Tramal....

powodzenia
    • asaroth Re: wyrywanie ósemek 28.02.06, 10:01
      A dlaczego chcesz aż 4 ósemki podczas jednego zabiegu usunąć ???
      Miałam usuwane dwie i po zabiegu przeżyłam kiludniowy koszmar, najgorszy był
      szczękościsk ...
    • 18_lipcowa Re: wyrywanie ósemek 28.02.06, 10:46
      ja poszlam ze zdjęciami ósemek do rwania

a dentystka powiedziala ze nie wyrwie bo zdrowe i piekne
      • orchidea77 Re: wyrywanie ósemek 28.02.06, 12:33
        A dlaczego chcesz wyrwac pod narkozą i wszystkie naraz?Ja na razie wyrywałam
        jedną,czekają na mnie jeszcze 2,w tym jedna rosnąca w poprzeksad Wyrywałam na
        normalne znieczulenie,bolało kilka godzin po zabiegu,ale nic nie brałam.Pod
        wieczór juz nic nie czułam.Nie wiem,czemu chcesz się zdecydować na narkozę,to
        duże obciążenie dla organizmu,nie lepiej rozłożyć to w czasie?
    • luleczka1 Re: wyrywanie ósemek 28.02.06, 12:44
      nie rozumiem po co od rau narkoza i dlaczego wszystkie naraz. miałam usuwane 3
      ósemki bo zakładałam aparat.brałam to na raty. za każdym razem zwykłe
      znieczulenie. ani razu NIC A NIC mnie nie bolało, byłam prywatnie i dostałam
      porządne znieczulenie. potem 2,3 dni miałam mały dyskomfort, troszkę bolało,
      karmiłam piersią wiec nawet nie wzięłam tabletki przeciwbólowej, nie udaję
      bohaterki ale naprawdę nie trzeba było brać żadnych leków.jedna ósemka rośnie
      sobie w poprzek więc w przyszłości czeka mnie wizyta u chirurga szczękowego.
      wierz mi niejedno już przeszłam u stomatologa. głowa do góry.a narkoza to
      przecież poważna sprawa
      • pl35 odpowiadam na wasze pytania 28.02.06, 15:49
        Osemki mam wszystki - górne zdrowe ale przesywają i ściskają górna szczękę i
        powoli to wypycha jedynkę - ale to jeszcze nie problem. problemem są dwie dolne
        które jeszcze nie wyszły i nie wijdą bo rosną pod korzeniami siódemek i jyż tak
        weszły pod te korzenie że korzenie zaczęły się cofać.Wczoraj nad moimi
        zdjęciami rendgenowskimi debatowało 2 lekarzy - mój stomatolog i chirurg
        szczękowo - obydwoje za narkozą bo bardzo będzie trudno to wydłutować ( około
        2h roboty) i będzie ten zabieg musiało wykonywać podobno 2 chirurgów. dziś mam
        konsultacje u kolejnego chirurga i dopiero po nim się zdecydyję. a wszystkie
        dlatego że skoro i tak będę miała robione dwie strony to obydwoje stwierdzili
        że to już ryba czy jeszcze nie wyrwę góry. I tak około tygodnia wyjętego z
        życiorysu, silne leki - podobno antybiotyk i papkowate jedzenie.Zobaczymy.
    • pl35 nikt nie miał? 28.02.06, 17:22
      nikt nie miał wyrywania pod narkozą? No nie straszcie mnie - pewnie i tak mi
      dziś ten chirurg podniesie ciśnienie. Aż mnie zęby bola od tego myśleniasmile
    • karolcia86 Re: wyrywanie ósemek 28.02.06, 19:23
      Mnie też to czeka jak urodzę, bo mi w inne zęby idą. Ale dentystka mi
      powedziała, żeby po kolei rwać i pod znieczuleniem miejscowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka