Dodaj do ulubionych

czy konieczne jest usunięcie nadżerki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:39
byłam u ginekologa, zlokalizował u mnie dużą nadżerkę i powiedział, że należy
ją wypalić. Cytologia u mnie to Ia. napiszcie proszę czy ten zabieg jest
konieczny, czy boli i ile kosztuje? z góry dziękuję za wszystkie informacje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.it-net.pl 28.02.06, 16:24
      Zabieg usunięcia-wypalenia jest konieczny bo z nadżerki robią się raki. Zabieg
      nie boli bo jest w znieczuleniu miejscowym. Robią to prądem,chociaż teraz są
      jeszcze inne metody laserem. Nie kosztuje nic jeśli w szpitalu (NFZ). Potem
      chodzi się kilka razy na opatrunki do gina. Po wypaleniu nie można dźwigać,
      należy poleżeć 1 dzień. Życzę zdrówkasmile
      • Gość: iza Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:34
        Kobieto nie pisz głupot o nadżerce na tym forum, skoro dziewczyna ma wzorową
        cytologię, to nie wmawiaj jej, jak ci wszyscy komercyjni lekarze, że musi ją
        usunąć. Autorko postu poczytaj wypowiedzi autora: ob-gynaec, to przestaniesz
        się martwić nadżerką.smile
        • Gość: gosia Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.it-net.pl 28.02.06, 19:12
          jasne od poczytania postu nadżerka jej zniknie..
        • Gość: gosia Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.it-net.pl 28.02.06, 19:20
          www.resmedica.pl/ffxart11993.html
          nie słuchaj :ob-gynaec !!!!To nie jest lekarz!
          • Gość: iza Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:28
            Lalka, to jest wyśmienity lekarz! Jestem jego pacjentką!
            • Gość: gosia Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.it-net.pl 28.02.06, 19:32
              Taak? a jak się nazywa i w jakim mieście przyjmuje?
              • Gość: iza Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:36
                Nie potrzebujemy w tym momencie lanserki...Napisz do niego i zadaj sama to
                pytanie...
                • Gość: ewa Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:38
                  Gosiu,on jest lekarzem.
                • Gość: gosia Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.it-net.pl 28.02.06, 19:39
                  ale gdzie mam napisać jak nawet go nie znalazłam?
                  • Gość: iza Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:43
                    wyszukiwarka-hasło, ktorego szukasz, zaznacz autor i poszło...życzę ciekawej
                    lektury...
                    • Gość: gosia Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.it-net.pl 28.02.06, 19:50
                      to jeszcze nie świadczy,że jest lekarzem!
              • Gość: majka Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.it-net.pl 28.02.06, 19:41
                nie nabieraj się gosiu, ty pełno takich lekarzy, sama się oczytałam i daję słowo
                nawet ja juz mogę leczyćsmile
            • Gość: Aga Re: do Izy IP: 80.54.169.* 01.03.06, 13:42
              Jesli tak go zachwalasz to daj namiary na tego pana doktora.
              Czy jestes jego pacjentka forumowa czy w realu.?
          • ob-gynaec Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? 05.03.06, 11:01
            taaak? to powiedz mi kim jestem?
        • canina Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? 01.03.06, 14:01

Odpowiadasz na :

Gość portalu: iza napisał(a):
          Kobieto nie pisz głupot o nadżerce na tym forum, skoro dziewczyna ma wzorową
          > cytologię, to nie wmawiaj jej, jak ci wszyscy komercyjni lekarze, że musi ją
          > usunąć

Jeśli nie musi(usuwać) to wytłumacz jej jeszcze z jakiego powodu kobiety choruja
          na raka szyjki macicy.Czy aby nadżerka nie jest jedna z przyczyn?Czy ten twoj
          pan doktor ma podobne zdanie?
      • Gość: ola Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 16:25
        dziękuję wszystkim za pomoc. dzisiaj byłam u innego ginekologa i powiedział że
        konieczne jest usunięcie tej nadżerki. zaproponował mi wypalanie, czy to jest
        bezpieczne bo słyszałam ze laser i krio jest lepsze ale czy to prawda? jeżeli
        Gosiu miałas taki zabieg lub któraś z Was to proszę dajcie jeszcze znać.
        dziekuje bardzooooooo
    • wyuzdana1 Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? 28.02.06, 19:47
      Olu jeśli masz wątpliwości czy lekarz pomimo grupy Ia zalecił wypalenie nadżerki
      to może idź do jeszcze innego lekarza, były juz przypadki, że lekarka chciała
      wypalać komuś nadżerkę za 80zł a inny lekarz stwierdził,że pacientka jest
      zdrowa. Tutaj na forum każdy ma swoje zdanie a nadżerka to problem,który trzeba
      wyleczyć!
      • Gość: kamila Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:08
        ostatnio mi gin powiedziala ze mam nadzerke i to stara, ze nie da sie jej
        leczyc tylko zamrozic trzeba. zaproponowala zabieg w swoim gabinecie 200 zl.
        a miesiac wczesniej bylam u innej gin i ona powiedziala ze szyjka jest czysta...
        hmmm... cos nie tak z tymi lekazami
        i komu tu wierzyc?
        dodam ze tez mam 1 grupe..

pozdrawiam

ps. chyba poprostu nie mozna chodzic prywatnie jak sie chce byc zdrowym...
        • Gość: ;; Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: 195.136.246.* 28.02.06, 22:14
          ja mialam nadzerke od kilku lat i nikt mi jej nie chcial wypalic, w koncu sie
          rozrosla ze zajmowala prawie cala tarcze szyjki macicy. wtedy tez zrobila mi
          sie infekcja bakteryjna i drozdzowa, bo nadzerka sprzyja infekcjom. No i
          wypalilam laserem, a BOLALO BARDZO -dlatego jeste mza wypalaniem kiedy jeszcze
          jest mala i zanim ci sie zrobi infekcja.
          Druga sprawa to komorki rakowe. Nieleczona nadzerka tez zawiera komorki rakowe.
          Ja usunelam na czas /byly w poczatkowym stadium/
          • aga55jaga wg mnie nadżerkę trzeba leczyć 01.03.06, 00:19
            gdyż sprzyja ona właśnie powstawaniu komórek dysplastycznych, tak było w moim
            przypadku nagle z I grupy "zrobiła się" III. Pomimo wynabłonkowania sie owej
            nadżerki wynik kolposkopii nie był za ciekawy, a wycinek pobrany na badanie
            histopatologiczne brzmiał jednozancznie - dysplazja co skończyło się częściowym
            usunięciem szyjki macicy.
            Z tego co czytałam w literaturze nadżerka jest wstępem do wielu chorób tez i
            nowotworu
            • Gość: muta Re: wg mnie nadżerkę trzeba leczyć IP: *.chello.pl 01.03.06, 00:28
              Ku.. kto w XXI wieku wypala nadżerki zwłaszcza u osób które nie rodziły
              • Gość: niebieska sukienka Re: wg mnie nadżerkę trzeba leczyć IP: *.it-net.pl 01.03.06, 13:13
                teraz to jest wymrażanie bądź wypalanie laserem, niestety nadżerka może się
                zrobić nawet dziewicy
    • Gość: kamila Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 13:34
      przerabialam juz to
      kazdy ma inne zdanie wlacznie z lekarzami
      i badz tu madra
      pozdrawiam
      • Gość: kotka Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: 212.160.114.* 01.03.06, 13:40
        tez zawsze mialam 1 grupe i mialam duza nadzerke. potwierdzilo to 3 czy 4
        lekarzy. na zabieg wymrazania poszlam prywatnie, bo panstwowo bylo trzeba duzo
        sie nachodzic i sporo czekac. zaplacilam 4 lata temu 250 zl (wiec duzo), ale od
        tej pory mam spokoj. i potraktowalam to ja inwestycje w moje zdrowie. i jeszcze
        taka ciekawostka - zawsze mam 1 grupe, nawet jak meczyly mnie infekcje
        drozdzakow - wiec jak widac grupa nie jest wyznacznikiem czystosci.
        • Gość: m. Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 13:55
          a kto powiedzial, ze jest?
          cytologia, a czystosc to dwie inne rzeczy...
    • Gość: efkaa Re: czy konieczne jest usunięcie nadżerki? IP: *.net132.okay.pl 01.03.06, 16:27
      nie jestem lekarzem wiec prosze nie kieruj sie za bardzo moja odpowiedzia, moge
      tylko przekazac Ci co nieco co juz wiem bo sama przez to przechodzilam. Twoja
      cytologia jest dobra, I grupa czyli nie ma zadnych stanow zapalnych idealnie
      wrecz. Dlatego wedlug tego co mi lekarze mowili nie musisz nic z nia robic
      tylko obserwowac i robic czesciej cytologie + czystosc [co pol roku najlepie].
      Idz do innego lekarza najlepiej wypytaj sie o dobrego gina i zobacz co on na to
      powie. Poza tym mozna dodatkowo zrobic kolonoskopie [ogladanie pod
      mikroskopem]. Wypytaj sie od razu tez ewentualnie o cene zabiegu i ktory
      najlepszy. Bo sa i inne metody, zapytaj oprocz o wypalanie jeszcze o wymraznie,
      o leczenie solcogynem i o laser, zapytaj ile kosztuja i co jest dla Ciebie
      najlepsze.
      Powdzenia
      • Gość: agajaga oj sprostowanie IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 05.03.06, 01:19
        oj małe sprostowanko efkaa - kolonoskopia to badanie przez odbyt oceniające np
        stan właśnie odbytu i np jelita grubego

kolposkopia - badanie szyjki macicy, a właściwie oglądanie zmian na szyjce pod
        mikroskopem. Badanie ma na celu m in ustalenie miejsc "podejrzanych" do
        pobrania wycinku do badania histopatologicznego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka