Gość: aaa1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.06, 22:13 Nie mam macicy, czy są tutaj kobiety które też nie mają tego organu, chciałabym zapytać o parę rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nana66 Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:08 jak to mozliwe? przepraszam zaq moje glupie pytanie, ale mnie zaszokowaloto stwierdzenie... tak od urodzenia? matko jeszcze raz przepraszam ale jestem ciekawa jak to mozliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 81.15.136.* 03.03.06, 12:17 Niestety ale jest to mozliwe. Podobno to bardzo rzadkie "schorzenie" ale sie zdarza. Ja tez jestem bardzo ciekawa jak do tego dochodzi. Moze ktos nam opisze blizej ten "problem"? Ja rowniez przepraszam za ciekawosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:59 Wszystko jest możliwe, można się urodzić z jakąś wadą, defektem albo stracić jakiś organ w wyniku operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 81.15.136.* 03.03.06, 14:02 A jesli dziewczynka rodzi sie bez macicy to lekarze sa w stanie ustalic to tuz po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:52 Trzrba by zrobić usg, wątpię, aby tuz po porodzie ktoś robił dziecku takie badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 81.15.136.* 03.03.06, 15:54 Taaak ale np. jesli dziecko ma (dajmy na to) wycinany wyrostek (bo wtedy robi sie USG) albo inne "schorzenie" to wtedy chyba widac, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 17:32 Ale tuż po porodzie nikt raczej nie wycina dziecku wyrostka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 81.15.136.* 03.03.06, 17:37 Tak, jak wiem!! Zle mnie zrozumialas albbo ja zle sie wyrazilam - chodzi mi o dziewczynke 7-8 itd. -letnia U tekiej dziewczynki chyba widac, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:34 "A jesli dziewczynka rodzi sie bez macicy to lekarze sa w stanie ustalic to tuz po porodzie?" Źle się wyraziłaś... Tuż po poordzie dziecko ma kilka minut, a nie 7- 8 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klan Re: Nie mam macicy IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.06, 21:10 z tego co wiem ,sa róźne wady, nie raz macica jest ,ale nierozwija sie i zostaje wielkości jak u malej dziewczynki, a nie raz tak jak mozna urodzićsie bez nerki ,mozna nie mieć macicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wre Re: Nie mam macicy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.06, 23:02 Można nawet urodzić się bez mózgu. Znam kilka takiuch osób Odpowiedz Link Zgłoś
izunia191 Re: Nie mam macicy 08.03.06, 19:52 hej moja siostra też niema macicy od urodzenia Lekarze stwirdzli u niej pierwotny zanik miesiączki, takie rzeczy dxzieją sie juz w płodzie macie pytania czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie mam macicy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.06, 11:40 nie nie od urodzenia pozbawili mnie jej przy porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Nie mam macicy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.06, 23:03 Ma się wtedy miesiączki?? Jak to w ogóle 'wygląda' wtedy w środku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 83.168.106.* 03.03.06, 23:10 Gość portalu: dfg napisał(a): > Ma się wtedy miesiączki?? ????? a skad one sie maja wziac? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Nie mam macicy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.03.06, 23:18 no a jajniki? Wytwarzają chyba jajeczko? Miesiączka to nie tylko wyściółka macicy przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:16 Gość portalu: dfg napisał(a): > Ma się wtedy miesiączki?? oczywiście, ze się ma - złuszcza się wtedy wyściółka żołądka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 00:12 łatwo pomylić z krwią z hemoroidów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 81.15.136.* 03.03.06, 23:29 Kurcze.... Ale w czasie badanie usg lekatz chyba widzi czy kobieta/dziewczyna ma jajbiki, macice. pochwe itd? A co jak jest tylko jeden jajnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 00:11 jeden spełnia funkcję obu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 81.15.136.* 04.03.06, 09:16 Ale w czsie badania USg ekarz chyba widzi czy "wszystko" jest, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 10:59 Kobieto, jeżeli coś jest z Tobą nie tak, to idź się przebadaj, a nie zadawaj idiotycznych pytań na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Nie mam macicy IP: 81.15.136.* 05.03.06, 17:45 jedne maja problem ze schiza ciazowa, inne z grubymi lydkami (jak bywasz na Urodzie to wiesz o co chodzi).... A jesli chodzi o mnie - ze mna jest wszystko jak najbardziej w porzadku Jestem ciekawa (wiem, ze to nieladnie) wiec sie pytam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Nie mam macicy 06.03.06, 09:05 jeśli dziewczynka rodzi się bez macicy, to pierwszym momentnem gdy jest to dostrzegane jest brak pierwszej miesiączki, której nie udaje się wywołać. robi się usg i widać już dlaczego. rzadko noworodkom robi się usg i badania genetyczne (czasami to schorzenie genetyczne). kolejny przypadek, to wycięcie macicy po ciężkim schorzeniu. najsmutniejsze, że autorka szukała sobie podobnych, wsparcia, a znajdzie tylko gó..arskie pytania i przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Nie mam macicy 06.03.06, 10:00 Ja proponuje attorce watku skorzystac z wyszukiwarki "gogle". Znajdziesz tam duzo informacji na ten temat, sa nawet tematyczne fora. Pozdrawiam Trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:11 a ja myślę że autorka watku wcale nie jest w takiej sytuacji jak pisze bo do tej pory się nie odezwała,a miała tyle pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Nie mam macicy 06.03.06, 12:54 A po co miałaby się odzywać? Żeby robić za sensację i zaspokajać ciekawość tych, które się odezwały? Pytała, czy są kobiety z takim samym problemem i im chciała zadawać pytania. Ani jedna się nie zgłosiła, to komu ma zadawać te pytania? Tym, które pytają, czy ma się miesiączkę jak się nie ma macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Nie mam macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 16:05 blaszany_dzwoneczku ok masz racje przepraszam. A teraz do aaa1 nie mam macicy pisz co chcesz wiedzieć może do czegoś sie przydam. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: do aaa1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:48 zapomniałam dodać am55 to ja Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa1 Odzywam się IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.03.06, 11:50 pozbawili mnie jej przy porodzie, na szcescie mam dwoje dzieci, wiec jakos dalej mozna zyc ale moje pytania dotyczyc mialy jak to jest jak sie nie ma macicy. Bo na razie czuje sie dobrze ale lekarze ostrzegaja przed przekwitaniem ktore ma juz byc za 1 badz 2 lata i chcilabym zeby ktos kto ma taki sam problem zeby mi przyblizyl jak to wyglada jak pozniej ze zdrowiem jest, bo na przyklad mam wrazenie ze wszystko czuje w brzuchu kazdy ruch w jelitach i nie moge pozbyc sie duzego brzucha bo lekarze na razie nie pozwalaja cwiczyc. to tyle mam nadzieje ze teraz odezwia sie tylko osoby ktore moga mi pomoc cos poradzic a nie ciekawscy i zerujacy na nieszczesciu Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Nie mam macicy 10.03.06, 11:57 aaa1 jak juz napisalam wyzej - moe po prstu poszukasz w googlach? W necie jest sporo informacji na ten temat a nawet fora tematyczne Odpowiedz Link Zgłoś