Dodaj do ulubionych

pomocy prosze !

IP: *.aster.pl 06.03.06, 21:13
hej, mam 20 lat, waze jakies 63kg przy 171 wzrostu. moj problem polega na tym,
ze nie moge schudnac. nie przekraczam 1500kcal dziennie, a zazwyczaj wychodzi
mi mniej: jakies 1300. jem duzo warzyw, nie jem przed snem. juz nie wiem co
robic... niech mi ktos powie co moze byc tego przyczyna. nie chce chudnac
gwaltownie, bo wroci. a nie moge jesc jeszcze mniej, bo wtedy kreci mi sie w
glowie, i jestem strasznie oslabiona... co robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuleczka82 Re: pomocy prosze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 21:16
      a po co sie odchudzasz? nie wazysz za duzo,
      może jakaś gimnastyka by Ci sie przydała
      • Gość: zdesperowana Re: pomocy prosze ! IP: *.aster.pl 06.03.06, 21:20
        wiem ze nie waze za duzo, ale zle wygladam. cwicze. nieregularnie, ale tak ze
        3-4 razy w tygodniu. duzo chodze zamiast jezdzic. studiuje, nie mam czasu na
        zapisanie sie na jakies regularne zajecia czy cos...
        • Gość: dfg Re: pomocy prosze ! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.03.06, 21:33
          utnij sobie pusty łeb, od razu będziesz mniej ważyć.
          • Gość: zdesperowana Re: pomocy prosze ! IP: *.aster.pl 07.03.06, 12:53
            wow, ale sie popisalas indifferent

poprostu porazka
    • dorianne.gray Re: pomocy prosze ! 06.03.06, 21:36
      A ile chciałabyć ważyć, 50?...
      Sądzisz, że jak się będziesz głodzić, to nagle Ci się ciało ujędrni?
      Albo znajdziesz czas na ćwiczenia, albo zapomnij o zgrabnej sylwetce.
    • Gość: martta Re: pomocy prosze ! IP: *.dolsat.pl / 85.219.248.* 07.03.06, 13:18
      a nie pomyślałaś ze własnie masz taka nature? i niezaleznie od tego czy
      bedziesz cwiczyć czy nie i ile bedziesz jadła twoja waga sie nie zmieni??
    • lilith76 Re: pomocy prosze ! 07.03.06, 13:41
      mierzę tyle samo, ważę tyle samo.
      fakt, że to plon ostatnich 3-4 lat.
      nie wyglądam chudo, ani grubo, tylko normalnie.
      zwróć uwagę, że Body Mass Index masz w normie, zdrowy.

obawiam się, że dieta nie pomoże ci w wyrzeźbieniu ciała tylko fachowe
      ćwiczenia pod okiem kogoś kto się na tym zna. bez siłowni, albo chociaż
      konsultacji tam, się nie obędzie.
    • gerka Re: pomocy prosze ! 07.03.06, 13:42
      Witaj,
      po pierwsze myslę, że Twoja waga jest jak najbardziej OK w stosunku do wzrostu,
      ale rozumiem tez, że jak każda z nas masz do siebie jakieś zastrzeżenia.
      Nie wiem jaką masz budowę, jak wygląda twoja sylwetka, ale zazwyczaj jest tak,
      że inaczej wygląda osoba ważąca 63kg i mająca więcej tkanki tłuszczowej, niż ta
      która ma większą masę mięśniową. Piszesz, że spożywasz dziennie ok 1500 kcal
      ok, ale jakie to sa kalorie?? Jesli chcesz schudnąć musisz narzucić sobioe
      pewne regułu, dużo ciemnego pieczywa, warzyw i owoców, węglowodany /makarony,
      kasze, ryz, chleb/zjadaj do 16 potem głównie białka, które pomagają w walce z
      tłuszczykiem, do tego woda, albo czerwona herbata. Staraj sie nie głodzić, ale
      jeśc małe posiłki co 2-3 godziny, bo wówczas organizm nie gromadzi zapasów, ale
      spala wszystko co mu dostarczasz. Jesli się głodzisz organizm reaguje
      osłabieniem, obniża tempo przemiany materii, spowalniaja się procesy
      metaboliczne.
      Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja osobiście polecam te które przyczyniaja się do
      spalania tkaniki tłuszczowej, nie musisz chodzic codziennie wystarczy 2 razy w
      tygodniu, ale regularnie i pamiętaj, że organizm zaczyna czerpac z rezerw
      dopiero po ok 20 min ćwiczeń więc takieminimum to 45 min. Polecam step, albo
      TBC.
      Na efekty będziesz musiała cierpliwie czekać, ale zapewniam Cię że będą /do
      lata zdążysz poprawić sylwetkę/ i będziesz zadowolona.
      Ach jeszcze jedno nie nie przeraź się jeśli waga nie zmaleje, niestety mięśnie
      ważą więcej niż tłuszcz, ale z pewnością ważąc dalej 63 kg i mając pod skórą
      mięśnie, a nie tkankę tłuszczowa będziesz wyglądała o niebo lepiej.
      pozdrawiam i życzę silnej woli.
    • Gość: zdesperowana Re: pomocy prosze ! IP: *.aster.pl 07.03.06, 19:52
      myslalam o tym, ze taka moja natura, pewnie, ze tak... zawsze bylam gruba, i tak
      udalo mi sie schudnac 10kg, no ale wiecej nie idzie... wiem, ze BMI mam ok, ale
      mnie to jakos nie rusza...

nawet wczesniej podjerzewalam, ze to z moja psychika jest cos nie tak, ale po
      pewnym czasie i wieeeeeeelu przemysleniach doszlam do wniosku, ze jednak
      wszystko w porzadku smile

a co do mojego odzywiania sie: te kalorie, to naprawde zdrowe rzeczy: warzywa,
      owoce, chude jogurty, czasem rybka, piers z kurczaka. bialego pieczywa wcale nie
      jem, raczej kasza niz ryz, makaron chociaz kocham, tez rzadko. wody pije duzo,
      herbaty ani kawy nie pije bo nieslodzonej niecierpie, a slodzonej nie mogesmile
      nawet rzucilam slodycze, ktore kocham smilewiec to nie sa bylejakie kalorie...

a i ja nawet nie jestem jakos specjalnie otluszczona smile mam troche sadelka, ale
      mam tez miesnie, wyczuwalne gdzieniegdzie nawet big_grin szczegolnie na lydkach to
      widac indifferent najgorzej chyba na mnie dziala ta magiczna liczba ponad 60 - zeby wazyc
      z 5 z przodu....

aha. i dzieki za zainteresowanie smile i za lepsze rady od odcinania sobie durnego
      lba smile

• dorianne.gray Re: pomocy prosze ! 07.03.06, 19:58
        NIE JESTEŚ GRUBA, kto Ci takich głupot naopowiadał? Ja przy wzroście 174 i
        wadze 63 (mój życiowy rekord) czułam się jak bogini, nie przesadzasz trochę?
        No, tylko że ja ĆWICZYŁAM...
        Samo MŻ (mniej żreć) nie wystarczy, trzeba je koniecznie z RD połączyć (ruszać
        d...)
    • Gość: zdesperowana Re: pomocy prosze ! IP: *.aster.pl 08.03.06, 21:28
      a jeszcze mam takie pytanie, czy niska przemiana materii moze byc objawem
      niedoczynnosci tarczycy?
      • Gość: Ewa Re: pomocy prosze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 07:56
        Ja przy wzroście 175 waże 80 kg i nikt nie mówi że jestem gruba. Jestem po
        prostu normalna, konkrena kobietka. Faceci nie lubią chuderlaków, uwierz mi.
    • Gość: ewaw Re: pomocy prosze ! IP: 213.77.51.* 15.03.06, 14:47
      popieram wszystkie te które mówią waga w normie poćwicz to ujędrnisz ciałko ja
      mam 170 i 59 kg wagi ćwiczę dla jędrnego ciałka a nie dla schudnięcia pomyśl
      tobie pewnie tego trzeba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka