Dodaj do ulubionych

bolesne miesiączki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:44
Problem tak jak w temaciesadOd zawsze miałam i mam bolesne miesiaczki.Najgorzej
jest kiedy okres sie spóźnia około tyg(cylke ok32-32 czasami sa spóźnienia po
chorobie czy antybiotykach) wtedy bóle pierwszego dnia(bo to szczególnie o
pierwszy dzien mi chodzi) sa duzo gorsze.Tak jak dzis:/Siadłam do kompa
chociaz sie zwijam az mnie poty oblewaja i jest mi niedobrze.Zazwyczaj
pierwszege dnia jade na 3 pyralginach.Nospy nie biore-bo raz jak wzięłam to
nie"zalało".Jak wy sobie z tym radzicie?Dodam ze u gina byłam w styczniu
kontrolnie jak sie pytał o cykle i wogóle to wspomniałam mu o tym
oczywiscie.Pokiwał tylko głowa.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: bolesne miesiączki 08.03.06, 12:01
      na Twoim miejscu poszlabym do innego lekarza, bo kiwac glowa to Ty tez
      potrafisz. Po co masz sie meczyc. U mnie tez tak bylo. Dostalam luteine i jest
      lepiej, a pierwsze 2 dni naprawde byly koszmarne, zupelnie wylaczaly mnie z
      obiegu. Potrafilam plakac z bolu, wymiotowac, czy zemdlec. W rezyltacie lykalam
      coraz wieksze dawki lekow przeciwbolowych. Po luteinie dolegliwosci zmniejszyly
      sie zdecydowanie.
      • goo11 Re: bolesne miesiączki 08.03.06, 17:25
        U mnie polepszyło się jak zaczęłam brac tab.anty.pierwszy dzień(zawsze
        tragiczny)bez tab p/bolwych, no czaami jedna.Może rzeczywiście zmień
        lekarza...Tymczasem.
        • Gość: laskaa Re: bolesne miesiączki IP: *.internet.v.pl 08.03.06, 18:10
          ja tez mialam zawsze strasznie bolesne miesiaczki, od kilku lat biore hormony,
          pierwszy raz gin przepisal mi specjalnie na bolesne okresy, a teraz przydaja
          sie rowniez do innych celow smile)) zanim zaczelam je brac zawsze w czasie okresu
          bylam nieprzytomna, zwracalam i byłam nie do zycia...tabletki przeciwbolowe mi
          nie pomagaly...
          • Gość: nokia Re: bolesne miesiączki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:44
            Ja jakos zyję dzis po 2 pyralginach.Ten gin tez cos wspomniał o tabletkach anty
            na te okresy bolesne ale ja narazie nie chce sie hormonami szprycowac.Dzieki za odp.
            Pozdrawiam
    • mandy5 Re: bolesne miesiączki 08.03.06, 21:23
      Witaj!!! Skąd ja to znam!!!
      Ja miałam stałe zlecenie na pyralgin 5 "doraźnie w razie bólu", a ból czułam
      przez pierwsze 4 dni - nic innego nie działało,tabletki szybciej wydalałam niż
      połykałam, bardzo często traciłam przytomność.
      Powiem ci jak mnie "uraczył " pan doktor kiedy zgłosiłam się mając 16 lat z tym
      problemem. Otóż powiedział mi "dziecko urodzisz dziecko i zapomnisz co to ból"
      I miał rację, a sprawdziłam to 8 lat później. Ale zanim tak się stało
      zaserwował mi tabletki antykoncepcyjne i pomogło!!! Przede wszystkim miałam
      regularne cykle, a nie "w cały świat" i nie były już takie bolesne.
      Pozdrawiam
      • Gość: nokia Re: bolesne miesiączki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:20
        Tez słyszalam ze po urodzeniu dziecka juz tak nie boli-nie wiem jeszcze nie
        próbowałamsmilehehe.Mi tez nic innego jak pyralgin nie pomaga.Dzis 2,5 tabletki i
        jakos żyje jutro mam najdzieje ze bedzie lepiej.Dzieki za słowa otuchy.
        Pozdrawiam
        • Gość: cierpiaca Re: bolesne miesiączki IP: *.centertel.pl 08.03.06, 23:40
          oj, tak dobrze to nie jest.
          przed prodem nie wiedzialam co to bol menstruacyjny - teraz wiem, niestety.
          kolezance jednak po porodzie przeszlo...hmmm
        • Gość: cierpiaca Re: bolesne miesiączki IP: *.centertel.pl 08.03.06, 23:42
          oj, tak dobrze to nie jest.
          przed porodem nie wiedzialam co to bol menstruacyjny - teraz wiem, niestety.
          kolezance jednak po porodzie przeszlo...hmmm
        • lila110 Re: bolesne miesiączki 18.03.06, 12:41
          niezgadzam sie z teoria "ze po pierwszym dziecku przejda bole menstruacyjne"ja nadal je mam nawet silniejsze i zwijam sie lykajac leki p/bolowe bardzo silne
    • pipsia5 Re: bolesne miesiączki 09.03.06, 09:06
      Ja też zawsze miałam bolesne miesiączki. Biorę teraz Harmonet i nic nie boli!
      Wreszcie moge normalnie żyć jak mam okres. Wcześniej ból był nie do zniesienia.
      Najgorsze było to jak dostałam okres poza domem i musiałam się męczyć np. w
      szkole czy w pracy. Pamiętam moje męczarnie i narazie nie zamierzam do nich
      wracać. Kiedyś w pracy miałam potforny ból i pielęgniarka musiała mi zrobić
      zastrzyk przeciwbólowy bo tabletki już nie pomagały! Teraz biorę tabletki anty
      i nie mam już problemów z nieregularną miesiączką no i oczywiście z tą
      męczarnią.
      • trocka21 Re: bolesne miesiączki 16.03.06, 22:51
        najlepiej jest sie wtedy połozyć na boku, z ciepłym termoforem na brzuchu,
        wziąść 2tabletki i spróbować zasnąć lub chociaż leżeć...pierwszy dzien czesto
        tak spedzam, pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka