IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 08:53
od wczoraj boli mnie prawa noga, mniej wiecej od kolana do stopy,cala lydka,
mam wrazenie jakby to bolala kosc, momentami to jest taki bardzo
przeszywajacy bol, momentami lzejszy. napewno sie nie uderzylam, ten bol nogi
obudzil mnie wczoraj w nocy i od tamtej pory z malymi przerwami caly czas
boli. ibuprom nie zaspecjalnie pomogl, moze ktoras z was miala cos takiego,
co to moze byc, aha. a jesli to nie przejdzie to do jakiego lekarza z tym isc?
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: ból nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 13:09
      Nie wiem, czy o dokładnie taki ból Ci chodzi, jak mi... możliwe, że nie, ale na
      wszelki wypadek napiszę. Bo ja to mam własciwie od zawsze, ja i moje
      rodzeństwo. Po prostu kiedy rośliśmy, to bolały nas nogi. Ja już od dawna nie
      rosnę, ale ból pojawia się co jakiś czas. czasem z od jakichś niecodzennych
      wysiłków, czasem wtedy, kiedy jestem długo na zimnie. Jakoś żyję, w moim
      przypadku to chyba nie jset nic poważnego. Może to jakieś po prostu bóle
      uwarunkowane genetycznie?
    • Gość: gosc Re: ból nogi IP: *.netair.pl 12.03.06, 14:32
      Napisz troche wiecej o tym bolu. Tzn czy boli tylko jedna lydka? Czy lydka jest
      caly czas napieta (skurcz miesni)? Czy mocniej boli przy chodzeniu? CZy jest
      zaczerwieniona i ocieplona?

• Gość: dana Re: ból nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:06
        boli tylko jedna lydka. przy tmy bolu nie mam napietych miesni, nie jest
        czerwona ani ocieplona, wyglada tak samo jak ta ktora nie boli. nie ma
        znaczenia czy chodze czy siedze, bol jest taki sam. coprawda teraz jakby sie
        troche zmniejszyl, ale caly czas jest. to jest taki przeszywajacy bol, w
        srodku, ale to nie bol miesni, to tak jakby kosc. nie umiem tego inaczej
        opisac. jak jest taki mozniejszy bol to boli tez kostka i stopa.ale to nie jest
        taki bol jak sie np zle stanie i cos sie tam nadciagnie.
        • Gość: ja Re: ból nogi IP: 80.54.168.* 12.03.06, 20:56
          skurcze, potrzebny Ci magnez z witaminami z grupy B
          • Gość: dana Re: ból nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:09
            biore od kilku miesiecy magnez z wit b6 , jedna tabletke dziennie, naprawde to
            moze byc za malo?
    • s_sz1 Re: ból nogi 12.03.06, 23:48
      Stawialabym na zapalenie zyly. Ale wtedy zwykle wystepuje zaczerwienienie i
      ocieplenie skory oraz lydka jest bardzo twarda... W takim przypadku konieczna
      jest konsultacja chirurgiczna. Dlatego nie zwlekaj tylko jak najszybciej do
      lekarza, bo zapalenie zyly (mysle o zakrzepowym) moze miec bardzo powazne
      konsekwencje (min zator t plucnej.)

Pozdrawiam
      • Gość: ania Re: ból nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:56
        ja mam takie bóle od dziecka.Chodziłam do wielu lekarzy.Nic nie
        stwierdzono.Lekarze mówili że to może bóle wzrostowe.Dziś mam 21 lat i czasem
        bóle znów się pojawiają. Zwłaszcza po dużym wysiłku fizycznym.Smaruję wtedy
        nogi jakąś maścią rozgrzewającą , biore kakieś tabletki przeciwbólowe..
    • Gość: kret Re: ból nogi IP: *.aster.pl 13.03.06, 11:07
      ja kilka dni temu tez miałam takie bóle, tak jakby bolała kość w łydce, domyslam
      sie czemu to wystapiło u mnie, któregoś dnia starsznie obcierał mnie but, przez
      to zaczełam stawiac stopę troszke inaczej,żeby nie obcierało tak bardzo, byłam
      na mieście nie mogłam zmienic butów, no i właśnie po tym dniu, wieczorem pojawił
      sie ten ból w łydce, teraz wszystko wróciło do normy
      • Gość: dana Re: ból nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 12:23
        poczytalam troche o zapaleniu zyl, ale w sumie jedyny objaw jaki mam to bol,
        zadnych ocieplen i zaczerwienien itd terminy do chirurga w moijej przychdoni
        sa dopiero na kwiecien wiec wczesniej i tak nic nie zrobie. zastanawiam sie
        tylko na jedna rzecza. jakies dwa tygodnie temu robilam proby watrabowe i
        jeszcze jakies inne badania krwi (biore pigulki i co jakis czas robie
        kontrolnie czy nic sie nie dzieje z watraba i ukladem krazenia), w kazdym razie
        ginekolog mowil ze jesli wyniki sa ok to znaczy ze z ukladem krazenia jest
        wszystko w porzadku. no wiec to chyba raczej nie zapalenie zyl, ale i tak na
        najblizszej wizycie pogadam z ginem o tym.
        pozatym jak sie dokladniej zastanowilam to kilka dni chodzilam praktycznie caly
        dzien po 10, 12 godzin w kozakach, niby buty wygodne ale po tylu godzinach nogi
        troche bolaly, dopiero jak sciagalam buty to przestawaly bolec. moze teraz jak
        nogi maja wiecej odpoczynku to sobie jedna z nich to odchorowywuje wlasnie w
        ten sposob.
        sprobuje z ta mascia rozgrzewajaca, moze cos pomoze, a przy okazji bylabym
        wdzieczna jakbyscie podaly jakas sprawdzona nazwe takiej masci.
        • Gość: trixi12 Re: ból nogi prawej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 14:49
          Od miesiąca boli mnie prawa noga. Są to bóle ,,wędrujące'' tzn. raz boli środek łydki, innym razem kolano czy okolica kostki, stopy. Noga nie jest spuchnięta czy zaczerwieniona. Ból jest rwący i głęboki. Byłam u lekarza, dostałam lek przeciwzapalny-nie pomogło... Zrobiłam rtg kęgosłupa w odcinku lędźwiowo-krzyżowym-brak zmian... Dostałam domięśniowo zastrzyk sterydowy- jest lekka poprawa. Dodam,że wszystkie badania krwi mam w normie. Wynik na boreliozę ujemny. Lekarz sugeruję rwę kulszową choć kręgosłup mnie nie boli. Czy ktoś miał takie objawy?
          • Gość: Ada Re: ból nogi prawej IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.14, 09:06
            Miałam to samo. Byłam diagnozowana w kilku miejscach i nic. Wszystkie badania były ok. Może to być rwa kulszowa i często nie pokazuje to zwykłe zdjęcie rtg. Na pewno pokaże to rezonans magnetyczny kręgosłupa. Ja mam wypuklinę krążka. Trafiłam na dobrego specjalistę w Warszawie już czuje się całkiem dobrze. Oni mają także ciekawe artykuły o bólach kręgosłupa. Zobacz to: rehabilitacja - ból kręgosłupa
            • Gość: ziutka181 Re: ból nogi prawej IP: *.lasypanstwowe.gov.pl 25.04.14, 11:26
              Mam to samo. Juz mnie to męczy od dłuższego czasu. Mnie lekarz powiedziała, że to od kręgosłupa, że to rwa kulszowa. Ból od środka nogi, nie bardzo możliwy do stwierdzenia ogniska, gdyż raz boli łydka, raz stopa a raz w udzie. Taki właśnie wędrujący ból. Nie wiem też co z tym robić?? Ale codziennie jest to samo. Aż czasem się wszystkiego odechciewa. Ania
    • Gość: Kamil Re: ból nogi IP: *.direct-adsl.nl 14.05.14, 23:11
      Cześć ja miałem podobny przypadek i wybrałem się do specjalistów w Holandii ponieważ tam obecnie przebywam i po dokonaniu wszystkich badań oraz rezonansie magnetycznym klatki piersiowej stwierdzili że mam problem z limfą płuc która odpowiada za regulacje wody w organizmie i dlatego miałem tego typu problem przepisali mi tabletki i po pewnym okresie wszystko ustąpiło. ale kazali to kontrolować. Pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka