Dodaj do ulubionych

plamienie przed okresem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:49
Od dwóch cykli obserwuje u siebie cos, czego wczesniej nigdy nie bylo, ale o
czym czasem slyszalam - na dwa dni przed okresem pojawia mi sie skąpe
plamienie, niejako "rozbiegowka" przed wlasciwym krwawieniem. Domyslam sie, ze
to wina hormonow. Ktos moze mnie uswiadomic, czego mam za duzo lub za malo? wink
Oczywiscie wybieram sie do lekarza w najblizszym czasie, wiec prosze o
powstrzymanie sie od rad tego typu. Pytam z czystej ciekawosci smile
Obserwuj wątek
    • maggier Re: plamienie przed okresem 13.03.06, 12:42
      na forum ginekologicznym znalazlam taki watek :
      www.forumginekologiczne.pl/forum/vt,48,245,6080 (moze troche pomoze).
      W moim przypadku plamienia byly zwiazane z niedoborem progesteronu (oprocz
      plamienia moja @ byla dziwna (pelna skrzepow).

Najlepiej wybrac sie do gia

pzdr
    • papilotta Re: plamienie przed okresem 13.03.06, 14:33
      szok!!! mam dokładnie to samo.. i mętlik w glowie, bo teraz od kiedy liczyć cykl? od tych plamień (ale sa skąpe, jakbym się np. zadrapała czy cóś) czy od dnia rzeczywistego krwawienia, który pojawia sie po 2-3 dniach? zastanawiam się, czy to nie ma związku z nadżerką, którą mam? ale do gina trzeba iść!
      • Gość: ladybird Re: plamienie przed okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:04
        Witam kolezanke w niedoli smile
        Ja uparcie licze od "wlasciwego" krwawienia, plamień nie wliczam (rowniez skąpe,
        ale to nie zmienia faktu, ze są). Do gina sie wybieram jak najbardziej,
        zwlaszcza, ze jestem na etapie starania się o dziecko i oczywiscie, jak na
        zlosc, musialo sie przyplątac to nie wiadomo co. Rowniez sie sklaniam ku
        niskiemu progesteronowi, duphaston powinien sprawę wyprostować, ale zobaczymy.
        Wkurza mnie to, bo zawsze wszystko było jak w zegarku i podrecznikowo uncertain
        • Gość: ewa Re: plamienie przed okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:07
          Ja takie plamienia mam po miesiaczce,trwaja kilka dni.Wyglada to nieciekawie i
          tez wybieram sie do lekarza. Okres razem z tymi plamieniami trwa ponad 10
          dni.Zalamac sie mozna.....
          • Gość: ladybird Re: plamienie przed okresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 15:23
            A no wlasnie, jakis czas temu zdarzylo mi sie tez plamienie po okresie, ale to
            byl jeden raz, wiec machnęłam reką i postanowiłam się nie przejmować, choc juz
            wtedy przypuszczałam, że cos zaczyna się rozregulowywać. A zalamac się można
            rzeczywiscie, zwlaszcza przy tych 9-10 dniach utrapienia uncertain
            • Gość: *** Re: plamienie przed okresem IP: *.media4.pl 13.03.06, 15:30
              mam yto samo od ponad roku...ale nie przez dwa dni tylko przez 5, lekarz
              powiedział albo hormony, albo zyc z tym , hormonów nie chce wiec z tym zyje,
              badania robiłam i wszystkie wzorcowe (badania hormonalne) ostatnio wpadłam na
              Castagnus - moze pomoze, na razie jeszcze nie wiem bo biore dopiero 0,5
              miesiaca, a kuracja trwa 3 miesiace

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka