Dodaj do ulubionych

okres a jacuzzi

IP: 82.160.42.* 18.03.06, 13:41
Hej.mam pytanie: czy podczs okresu korzystacie z jacuzzi lub basenu????
chodzi mi głównie o jacuzzi, ale nie wiem czy jest wskazane.odpiszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:54
      Jeżeli używasz tamponów, to myślę, że nie ma żadnych przeciwskazań. Okres to
      nie choroba, nie trzeba lezeć w łóżku.
      • ida37 Re: okres a jacuzzi 18.03.06, 17:32
        Ale komfortowo człowiek się wtedy nie czuje...
        • nchyb Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 08:51
          a te bąbelki masujące plecy potrafią ten komfort poprawić, więc warto...
          Tylko tampon użyć, świeży przed wejściem do basenu, po wyjściu wymienić i tyle.
        • Gość: K Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:17
          Zanim zaczęlam brać tabletki, miałam okropne bóle menstruacyjne. Kiedyś na
          wakacjach za granicą nie miałam przy sobie tabletek przeciwbólowych, myślałam,
          że umrę z bólu, siostra zaciągnęł mnie siłą na basen- i po półgodzinnym
          pływaniu ból przeszedł... smile także myślę, że basen i jacuzzi może tylko
          pozytywnie wpłynąć na nasz komfort podczas okresu.
          • ida37 Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 13:24
            ok, ale tampon momentalnie staję się dodatkowo mokry od wody- takie miałam u
            siebie wrażenie
            • Gość: mała_mi Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:30
              ida37 napisała:

> ok, ale tampon momentalnie staję się dodatkowo mokry od wody- takie miałam u
              > siebie wrażenie

ale ten tampon to trzeba w pochwie umieścić, wiesz?
              wtedy nic nie namoknie - o ile go prawidłowo założysz
              ps. nie zapomnij ściągnąć z niego folię!
              • ida37 Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 13:31
                ha, ha, ha, mimo wszystko,miałam takie wrażenie, część tamponu bez krwi była
                cała nasączona wodą
                • Gość: mała_mi Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:41
                  hmm...ja się będę jednak upierać, że to efekt nieprawidłowej "instalacji" wink

ja często chodzę na basen (obowiązkowe zajęcia na AWF) i spędzam taplając się w
                  wodzie dobre kilka godzin - wierz mi - tampony nigdy mnie nie zawiodły smile
                  • ida37 Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 13:47
                    oksmile)))
                    • Gość: K Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:55
                      Mnie też. Latem często spędzam wiele godzin w morzu, gdy mam okres, i nigdy nic
                      się nie przydarzyło...
                  • nchyb Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 16:44
                    > hmm...ja się będę jednak upierać, że to efekt nieprawidłowej "instalacji" wink
                    Popieram. Prawidłowo założony tampon nawet w czasie pływania żabką nie nasiąka
                    wodą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka