Gość: Justa IP: 82.160.42.* 18.03.06, 13:41 Hej.mam pytanie: czy podczs okresu korzystacie z jacuzzi lub basenu???? chodzi mi głównie o jacuzzi, ale nie wiem czy jest wskazane.odpiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:54 Jeżeli używasz tamponów, to myślę, że nie ma żadnych przeciwskazań. Okres to nie choroba, nie trzeba lezeć w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: okres a jacuzzi 18.03.06, 17:32 Ale komfortowo człowiek się wtedy nie czuje... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 08:51 a te bąbelki masujące plecy potrafią ten komfort poprawić, więc warto... Tylko tampon użyć, świeży przed wejściem do basenu, po wyjściu wymienić i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:17 Zanim zaczęlam brać tabletki, miałam okropne bóle menstruacyjne. Kiedyś na wakacjach za granicą nie miałam przy sobie tabletek przeciwbólowych, myślałam, że umrę z bólu, siostra zaciągnęł mnie siłą na basen- i po półgodzinnym pływaniu ból przeszedł... także myślę, że basen i jacuzzi może tylko pozytywnie wpłynąć na nasz komfort podczas okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 13:24 ok, ale tampon momentalnie staję się dodatkowo mokry od wody- takie miałam u siebie wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_mi Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:30 ida37 napisała: > ok, ale tampon momentalnie staję się dodatkowo mokry od wody- takie miałam u > siebie wrażenie ale ten tampon to trzeba w pochwie umieścić, wiesz? wtedy nic nie namoknie - o ile go prawidłowo założysz ps. nie zapomnij ściągnąć z niego folię! Odpowiedz Link Zgłoś
ida37 Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 13:31 ha, ha, ha, mimo wszystko,miałam takie wrażenie, część tamponu bez krwi była cała nasączona wodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała_mi Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:41 hmm...ja się będę jednak upierać, że to efekt nieprawidłowej "instalacji" ja często chodzę na basen (obowiązkowe zajęcia na AWF) i spędzam taplając się w wodzie dobre kilka godzin - wierz mi - tampony nigdy mnie nie zawiodły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: okres a jacuzzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:55 Mnie też. Latem często spędzam wiele godzin w morzu, gdy mam okres, i nigdy nic się nie przydarzyło... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: okres a jacuzzi 19.03.06, 16:44 > hmm...ja się będę jednak upierać, że to efekt nieprawidłowej "instalacji" Popieram. Prawidłowo założony tampon nawet w czasie pływania żabką nie nasiąka wodą... Odpowiedz Link Zgłoś