Dodaj do ulubionych

Osłabienia

19.03.06, 12:13
Mam od jakiegoś zcasu dziwne przypadłości. Budzę się rano i jestem strasznie
osłabiona, blada jak ściana, kręci mi się w głowie, przejdę kilka kroków i mam
tętno jakbym biegła, boli mnie głowa i trochę brzuch (mam lekkie mdłości) oraz
barki. Co to może być?? W ciągu dnia potem trochę przechodzi. Ale generalnie
jak się tak obudzę to mam dzień z głowy. Ale częściej na szczęście mam
normalną energię, siłę i czuję się dobrze. Może to jakieś przesilenie
wiosenne??? Tylko czemu w takim razie występuje raz na jakiś czas?
Obserwuj wątek
    • blue_eyesss Re: Osłabienia 19.03.06, 12:32
      A przypadkiem nie jesteś w ciąży??
      • searena Re: Osłabienia 19.03.06, 12:37
        Nie smile Na 100%.
        • blue_eyesss Re: Osłabienia 19.03.06, 12:43
          w takim razie polecałabym wizytę u lekarza.Niech zrobią Ci morfologię.Może masz
          anemię,badż jadasz nieregularnie, czy zwyczjnie masz "za dużo na głowie"ostatnio
          (stres)pzdr
          • searena Re: Osłabienia 19.03.06, 12:47
            Aha, dzięki. Nie, no włąsnie mam raczej komfort psychiczny, jadam raczej
            regularnie chociaż co prawda nie za dużo. Ale badania dobrze zrobić, dzięki.
    • Gość: marta Re: Osłabienia IP: 83.168.106.* 19.03.06, 13:31
      a moze te objawy pojawiają się po tym jak długo śpisz? ja- mimo, ze b. lubię
      długo spać, to po "za długim" śnie, szczególnie w weekend mam podobne objawy smile
      (tyle, że mnie brzuch nie boli i nie mam mdłości)
      może rzeczywiście w Twoim przypadku warto zrobić podstawowe badanie krwi?
    • kajaja2 Re: Osłabienia 19.03.06, 14:36
      pij duzo soku pomidorowego moze masz malo potasu jak tak mialam i jak wstawalam
      w nocy to sie az przewracalam nie dobrze rowniez bylo mi
      powoli wstawaj nie zrywaj sie tak gwaltownie,
      • Gość: Searena Re: Osłabienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 15:53
        Wiecie co, przyszło mi do głowy że mam niedobór Magnezu, czy wtedy mogą być
        takie objawy?? Miewam też bolesne skurcze mięśni. Jeśli chodzi o za długie
        spanie to nie to, śpię zwykle do 8, nawet w weekendy, sporadycznie do 9.
        • Gość: kora Re: Osłabienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 19:53
          sprawdz sobie tez poziom tsh
    • Gość: broken tasse Re: Osłabienia IP: *.izomet.net / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 22:13
      Ja także radzę iść do lekarza. Kilka lat temu miałam podobne objawy. Lekarz
      próbował pomóc mi różnymi lekami (które miały zlikwidować zawroty głowy i
      mdłości), po których czułam się jeszcze gorzej - dziś wiem, że nie miał racji a
      po prostu oszczędził na mnie nie zlecając żadnych badań. Oznaczyłam sobie wtedy
      poziom glukozy, żelaza oraz wykonałam morfologię. Okazało się, że właśnie
      glukozy jest trochę za mało. Zaczęłam trochę inaczej się odżywiać i wszystko po
      pewnym czasie wróciło do normy.
      Tobie także radzę wykonać ww. badania. A ile wynosi Twoje ciśnienie krwi?
      • Gość: Searena Re: Osłabienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 01:11
        Pojęcia nie mam, nie mierzę ciśnienia bo gdzie? Ale z ta glukozą to mnie
        zastanowiło, ja miewam jakieś dziwne spadki glukozy. Moja mama jest cukrzykiem i
        kiedyś mi się kręciło w głowie i mi zmierzyła i miałam taki poziom glukozy (po
        śniadaniu) że prawie na granicy kiedy wpada się w śpiączkę!uncertain Nie wiem tylko
        jaka jest przyczyna, lekarz mojej mamy pwoioedział jej że to może być wynik
        stresu i nieprawidłowego odżywiania. No ale ja nie mam żadnych stresów! Chyba że
        stresuje mnie nowy facet i nowa miłość wink Jestem raczej włąśnie szczęśliwa.
        W każdym razie chyba bez badań się nie obejdzie.
        • kajaja2 Re: Osłabienia 20.03.06, 09:20
          tez moze byc przyczyna glukoza i magnez radze ci isc do lekarza i porobic
          wszytkie podstawowe badania i wtedy bedzie wszytko wiadomo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka