Gość: Elżbieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:04 w jakich ilosciach nalezy ją pić i ile razy w ciagu dnia i ile dni????Po jakim czasie można spodziewac sie miesiączki ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: Kwiat malwy czarnej na wywołanie okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:59 to jest raczej surowiec sluzowy i ma pewnie nijaki wplyw na takie rzeczy albo nawet przeciwny [bo ma wlasciwosci ochronne na naczynia kapilarne, wiec na zdrowy rozum zmniejsza krwawienie]... moge jedynie napisac jakie ziola sa stosowane w ZABURZENIACH miesiaczkowania [bo co wywoluje okres to nie mam pojecia].... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: do m!!!!! i Elżbiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:12 Tak sie składa że buszując po necie znalazłam stronke Herbapolu na temat kwiatu malwy czarnej. www.herbapol.com.pl/product.xml?id=56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: do m!!!!! i Elżbiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 20:16 sorki za błąd,oto strona www.herbapol.com.pl/product.xml?id=56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioleta4 Re: do m!!!!! i Elżbiety IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 29.03.06, 00:33 Kwiat Malwy plus jeszcze jakies ziele (niestety nie pamietam)wywoluja okres lub maja zastosowanie wczesnoporonne(uwaga!) Napar pije sie czesto i robi sie nasiadowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioleta4 Re: do m!!!!! i Elżbiety IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 29.03.06, 00:35 pamietam ziele ruty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do m!!!!! i Elżbiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 17:21 a ile dni należy to pić,tzn.po ilu dniach powinna wystapic miesiączka??? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: do m!!!!! i Elżbiety 29.03.06, 17:38 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12345&w=17674175&v=2&s=0 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
kociak19 Re: do wioleta4 29.03.06, 18:08 tu jest napisane, że działa wzmacniająco na macicę, więc jak w końcu?? www.ziola.parapsycholog.com.pl/ziolo_r.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kwiat malwy czarnej na wywołanie okresu IP: *.protonet.pl 26.07.13, 17:10 Tak, czarna malwa pomaga wywołać okres, albo go przyśpieszyć. Wyjeźdzam na wakacje, a okres mam ostatnio nieregularny i chcialam go przyspieszyc o pare dni. Piłam malwę 2 razy dziennie i juz dzis dostalam okres- 25 dzien cyklu, czyli przyspieszyl mi sie o 3-5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Kwiat malwy czarnej na wywołanie okresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 18:20 a czy ja pisze, ze na pewno mam racje? napisalam....na zdrowy rozum....moze jest inaczej, nie przecze....w przyszlym tygodniu zapytam sie osoby kompetentej pod tym wzgledem i doniose;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beth Re: Kwiat malwy czarnej na wywołanie okresu IP: *.icpnet.pl 29.03.06, 21:18 Ja malwe zakupiłam sobie dzisiaj.W sklepie zielarskim Pani powiedziała, że jest to faktycznie lek na oczyszczanie śluzówki, ale ma także właściwości stabilizujące i wywołujące miesiączkę. Pije się go 2-3 razy dziennie (między posiłkami, nie duszkiem). Sposób zaparzania jest prosty: dwie łyżki kwiatów zalewa się wrzącą wodą, odstawia na 15 minut do zaparzenia, a następnie odcedza, studzi i pije. Dzisiaj jestem po poerwszym dniu takiej kuracji, efektów cudownych się nie spodziewam, ale jeśli to nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi. Chciałabym najpierw postosować naturalne metody, zanim sięgnę po hormony wywołujące okres (u mnie spóźnia się już 5 dni, ciąża wykluczona, z jajnikami wszystko ok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: Kwiat malwy czarnej na wywołanie okresu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:57 Ale się ciesze.Dostałam w koncu okres,dodam iż czekałam na niego 47 dni.Nie wiem czy to zasługa Luteiny(po ktorej po 8 dniach nadal nie miałam okresu)czy raczej zasługa picia kwiatu malwy czarnej (piłam 3 dni).W przyszłym miesiacu tez wyprobuje picie malwy czarnej juz bez wspomagania sie tabletkami.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beth Re: Kwiat malwy czarnej na wywołanie okresu IP: *.icpnet.pl 30.03.06, 10:59 Pewnie jedno i drugie pomogło, chociaż ja chciałabym luteiny nie przyjmować.. Jestem w 37 dniu cyklu, od wczoraj piję malwę. Elżbieta - napisz mi proszę jak parzyłaś ten kwiat i ile razy dziennie piłaś ten wywar? Ja piję na razie 2x dziennie po szklance, ale nie wiem czy to nie za mało. Będę wdzięczna za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta a ja dzis ide kupic malwe ale ile IP: *.torun.mm.pl 30.03.06, 11:04 kosztuje ten "kwiatek"?a ta"ruta" -tez dostane do w zielarskim?wiecie odstawilam tabletki ,narazie okres spoznia mi sie 3 dni,ale jak czytam ze sa problemy z miesiaczka po odstawieniu anty to wole zaczac pic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re:do beth i marty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:14 Malwa kosztuje ok 3 zł,nie wiem ile ruta bo jej nie piłam ,tylko sam kwiat malwy czarnej.Beth pytasz ile razy piłam.Zastosowałam sie do rad Dr.ożarowskiego na temat ziół.Wrzucałam do garnuszka dwie garści kwiatu malwy czarnej zalewałam gorącą wodą(ok 1- 2 szklanek)parzyłam pod przykryciem ok 20 minut,odcedzałam ,studziłam i piłam po 4-6 razy dziennie po 100-150 ml.życze powodzenia.Elzbieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beth Re:do beth i marty IP: *.icpnet.pl 30.03.06, 15:22 Elżbieta - bardzo dziękuję. Czyli generalnie piłaś mniej więcej tyle, ile ja piję. Dodam sobie dzisiaj jeszcze jedną szklankę, bo tego chyba nie można przedawkować Ja zapłaciłam za malwę 3,80zł. Chciałabym bardzo, żeby pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re:do beth i marty IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.13, 19:20 cześć Dziewczyny powiedzcie mi czy przez ta czarną malwe mozna tez poronic w razie W bo ja dokładnie nie wiem czy mi się okres spaźnia czy czasami nie jestem w ciąży a tego bym nie chciała Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: Kwiat malwy czarnej na wywołanie okresu 27.07.13, 01:05 Piec dni? To nie jest spozniajacy sie okres. Jezeli jestes zdrowa, mozliwe, ze przesunela ci sie owulacja. To bardzo mozliwe, szczegolnie przy zmianach pogody, upalach, itd. Dobry na regulacje cyklu jest castagnus. Bierze sie go 3 miesiace, jezeli po tym czasie nie nastapila poprawa, nie ma sensu brac dluzej. A na wywolanie okresu "na recepte" nie ma sensu niczego brac. To nie rozwiaze problemu. Duza dawka progesteronu "zmusi" organizm do oczyszczenia sie ale to nie usunie przyczyny wydluzenia sie cyklu. Ja bym zbadala tarczyce i pare hormonow plciowych i dopiero wtedy zdecydowala, co robic. Odpowiedz Link Zgłoś