Dodaj do ulubionych

Bierzecie Cerazette?

05.04.06, 23:38
Właśnie zaczęłam brać, podobno nie szkodzi dziecku, choć mała ilość
przedostaje sie z mlekiem (karmię piersią). Jak się po niej czujecie, jest ok?
Obserwuj wątek
    • lucy_cu Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 07:31
      Brałam prawie 3 lata. Czułam się bardzo dobrze.
    • bonnie75 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 08:03
      Biore juz drugi listek. Zero jakichkolwiek dziwnych objawow jak dotychczas.
    • sabana Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 08:48
      a ja odwrotnie. strasznie chciało mi się spać, zero ochoty na seks,
      rozdrażnienie i po odstawieniu (1 listek) straszne kłopoty z wątrobą do dziś.
      (dziwne bo przez wiele lat brałam cilest i nic mi nie było). ale wiem też że
      jest bardzo dużo pozytywnych opinii - dziewczyny czują sie dobrze a dawka
      hormonów przedostajacych się do mleka jest minimalna.
      • kika2345 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 12:19
        Ja bralam tylko w czasie karmienia piersia , zadnych dolegliwosci wszystko w
        porzadku a jak przeszlam na butelke moj lekarz zalecil mi zmiane tabletek.Wiec
        teraz uzywam Microginion50.Pozrowionka
        • rudolf14 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 12:30
          A ja już nie biorę-wymięklam przy trzecim listku. Non stop plamienia, w
          zasadzie na 3 miesiące brania nie krwawiłam kilkanaście dni. Poza tym
          tolerowałam tabletki dobrze-żadnych innych objawów ubocznych.

Pozdrawiam
          Ania
    • delfinmm Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 12:28
      Ja wcinam pierwszy listek...jestem dopiero w polowie ale nie zauwazylam,zeby cos
      sie zmienilo...czuje sie dobrze. Mam bardzo dobrego lekarza gin...jak on je
      chwalil-wiem,ze musza byc ok.
      Pozdrawiam!!!
    • xena77 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 14:43
      dzieki!!!
    • milezaskoczona Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 21:47
      A stosujecie Depo Provere?
      • karolcia86 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 22:26
        Wzięłam dwa zastrzyki, utyłam, poza tym samopoczucie ok. Ale jak odstawiłam to
        7 m-cy nie miałam okresu (ale to tak ponoć jest), a potem miałam torbiela na
        jajniku i okres co 2 tyg. Jakieś 3 m-ce wychodziłam na prostą.
        Moja lekarka twierdzi że to straszny syf i stosuje sie ją tylko w Afryce i
        Europie Wsch. i po odstawieniu często ma pacjentki, które mają kłopoty z
        wyregulowaniem cyklu i torbielami.
    • majowa77 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 22:28
      Pierwsze dwa listki było strasznie, miałam non stop plamienia, juz chciałam
      odstawić, ale przy trzecim juz było wszystko ok.
      • aguska231 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 23:12
        ja dopiero zaczelam 3 tabletki smile) i jest oki ale tez bylam ciekawa jak wy
        reagujecie? a czy czekalyscie siedem pierwszych dni lub zabezpieczalyscie sie
        dodatkowo, bo tego jestem bardzo ciekawa, ile u was kosztuja te tabletki,
        pozzdrawiam Agnieszka
    • delfinmm Zapomniałam tabletki-co dalej??? 07.04.06, 10:06
      Cholerka...zapomniałam wczoraj wziać tab, biorę zazwyczaj ok 16. Wyrzuciłam
      ulotkę i nie wiem czy postępuje się jak przy tradycyjnych tab antykoncepcyjnych?
      Czyli jak mija wiecej niż 12 godz biore następną i pomijam zapomnianą? Możecie
      podpowiedzieć drogie mamy???
      • szynszylka2004 Re: Zapomniałam tabletki-co dalej??? 07.04.06, 10:29
        Hej ja brałam na poczatki Stediril ale ze teraz niemozna go dostac to biore
        Microginoon i po stedirilu odrazu dobrze sie czułam ale jak wziełam 1 listek
        microginoon to strasznie sie zle czułam bolał mnie ciodziennie brzuch i miałam
        ochote na wymioty ale teraz juz biore 2 i jest ok awsumie to biore ju 9msc
        pozdrawiam...!
      • kamakszi Re: Zapomniałam tabletki-co dalej??? 07.04.06, 10:39
        już ci mówię. przepiasuję z ulotki, acz skrótowo:]
        W PRZYPADKU NIE PRZYJĘCIA TABLETKI

Jeśli opóxnienie wynosi mniej niż 3h - skuteczność tabletki jest zachowana. Należy wziąć jak najszybciej zapomnianą tabletkę, a następne brać jak zazwyczaj.

Jeśli opóźnieniewynosi więcej niż 3h - skuteczność tablety może być zmniejszona. Należy jak najszybciej zażyć zapomnianą tabletkę, a pozostałe przyjmować jak zazwyczaj. przez następne 7 dni należy dodatkowo się zabezpieczać (lub powstrzymać - wtręt własnywinkIstnieje możliwość zajścia w przypadku zapomnienia jednej lub więcej tabletek w pierwszynm tyg stosowania, jeżeli w tygodniu poprzedzającym zapomnienie miał miejsce stosunek płciowy:]

no, to łykaj raz dwasmile
      • kamakszi PS i zawsze zachowuj ulotki!! ;))) 07.04.06, 10:40
    • mamaola7 Re: Bierzecie Cerazette? 07.04.06, 23:24
      Mam do odsprzedania 3 paczki cerazette, taniej.Jesli ktos jest zainteresowany
      prosze o maila na agraf70@wp.pl, najchetniej z Wroclawia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka