xena77 05.04.06, 23:38 Właśnie zaczęłam brać, podobno nie szkodzi dziecku, choć mała ilość przedostaje sie z mlekiem (karmię piersią). Jak się po niej czujecie, jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucy_cu Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 07:31 Brałam prawie 3 lata. Czułam się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 08:03 Biore juz drugi listek. Zero jakichkolwiek dziwnych objawow jak dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
sabana Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 08:48 a ja odwrotnie. strasznie chciało mi się spać, zero ochoty na seks, rozdrażnienie i po odstawieniu (1 listek) straszne kłopoty z wątrobą do dziś. (dziwne bo przez wiele lat brałam cilest i nic mi nie było). ale wiem też że jest bardzo dużo pozytywnych opinii - dziewczyny czują sie dobrze a dawka hormonów przedostajacych się do mleka jest minimalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kika2345 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 12:19 Ja bralam tylko w czasie karmienia piersia , zadnych dolegliwosci wszystko w porzadku a jak przeszlam na butelke moj lekarz zalecil mi zmiane tabletek.Wiec teraz uzywam Microginion50.Pozrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
rudolf14 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 12:30 A ja już nie biorę-wymięklam przy trzecim listku. Non stop plamienia, w zasadzie na 3 miesiące brania nie krwawiłam kilkanaście dni. Poza tym tolerowałam tabletki dobrze-żadnych innych objawów ubocznych. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
delfinmm Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 12:28 Ja wcinam pierwszy listek...jestem dopiero w polowie ale nie zauwazylam,zeby cos sie zmienilo...czuje sie dobrze. Mam bardzo dobrego lekarza gin...jak on je chwalil-wiem,ze musza byc ok. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milezaskoczona Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 21:47 A stosujecie Depo Provere? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 22:26 Wzięłam dwa zastrzyki, utyłam, poza tym samopoczucie ok. Ale jak odstawiłam to 7 m-cy nie miałam okresu (ale to tak ponoć jest), a potem miałam torbiela na jajniku i okres co 2 tyg. Jakieś 3 m-ce wychodziłam na prostą. Moja lekarka twierdzi że to straszny syf i stosuje sie ją tylko w Afryce i Europie Wsch. i po odstawieniu często ma pacjentki, które mają kłopoty z wyregulowaniem cyklu i torbielami. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa77 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 22:28 Pierwsze dwa listki było strasznie, miałam non stop plamienia, juz chciałam odstawić, ale przy trzecim juz było wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aguska231 Re: Bierzecie Cerazette? 06.04.06, 23:12 ja dopiero zaczelam 3 tabletki ) i jest oki ale tez bylam ciekawa jak wy reagujecie? a czy czekalyscie siedem pierwszych dni lub zabezpieczalyscie sie dodatkowo, bo tego jestem bardzo ciekawa, ile u was kosztuja te tabletki, pozzdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
delfinmm Zapomniałam tabletki-co dalej??? 07.04.06, 10:06 Cholerka...zapomniałam wczoraj wziać tab, biorę zazwyczaj ok 16. Wyrzuciłam ulotkę i nie wiem czy postępuje się jak przy tradycyjnych tab antykoncepcyjnych? Czyli jak mija wiecej niż 12 godz biore następną i pomijam zapomnianą? Możecie podpowiedzieć drogie mamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
szynszylka2004 Re: Zapomniałam tabletki-co dalej??? 07.04.06, 10:29 Hej ja brałam na poczatki Stediril ale ze teraz niemozna go dostac to biore Microginoon i po stedirilu odrazu dobrze sie czułam ale jak wziełam 1 listek microginoon to strasznie sie zle czułam bolał mnie ciodziennie brzuch i miałam ochote na wymioty ale teraz juz biore 2 i jest ok awsumie to biore ju 9msc pozdrawiam...! Odpowiedz Link Zgłoś
kamakszi Re: Zapomniałam tabletki-co dalej??? 07.04.06, 10:39 już ci mówię. przepiasuję z ulotki, acz skrótowo:] W PRZYPADKU NIE PRZYJĘCIA TABLETKI Jeśli opóxnienie wynosi mniej niż 3h - skuteczność tabletki jest zachowana. Należy wziąć jak najszybciej zapomnianą tabletkę, a następne brać jak zazwyczaj. Jeśli opóźnieniewynosi więcej niż 3h - skuteczność tablety może być zmniejszona. Należy jak najszybciej zażyć zapomnianą tabletkę, a pozostałe przyjmować jak zazwyczaj. przez następne 7 dni należy dodatkowo się zabezpieczać (lub powstrzymać - wtręt własnyIstnieje możliwość zajścia w przypadku zapomnienia jednej lub więcej tabletek w pierwszynm tyg stosowania, jeżeli w tygodniu poprzedzającym zapomnienie miał miejsce stosunek płciowy:] no, to łykaj raz dwa Odpowiedz Link Zgłoś
mamaola7 Re: Bierzecie Cerazette? 07.04.06, 23:24 Mam do odsprzedania 3 paczki cerazette, taniej.Jesli ktos jest zainteresowany prosze o maila na agraf70@wp.pl, najchetniej z Wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś