Dodaj do ulubionych

Ból klatki piersiowej

18.04.06, 22:55
Nie wiem co mi jest dzisiaj, załpał mnie jakiś ból po środku klatki
piersiowej, mam wrażenie jakby mnie ktoś tam porządnie walnął, ciężko określić
czy boli w środku czy na zewnątrz, ale nie wiem od czego miałaby boleć na
zewnątrz nie uderzyłam się ani nic. Ciężko mi wziąść głębszy oddech, czasem w
nerwowym okresie życia miewałam uczucie kłucia w sercu, krótkie ale dosyć
ostre i paraliżujce (wrażenie, że jak się ruszysz to coś ci tam pęknie) moja
mama mówi że to nerwica i że też tak czasem ma.
Co to może być? Czy jest sens z tym iść do lekarza, czy się nie wygłupiać, bo
to nic powaznego? Macie coś podobnego. Dodam, że mam 21 lat więc chyba zawał
mi nie groziwink
Obserwuj wątek
    • m_marta_m Re: Ból klatki piersiowej 18.04.06, 23:20
      misscraft napisała:
      > Dodam, że mam 21 lat więc chyba zawał mi nie groziwink

moze i nie grozi smile ale na Twoim miejscu przeszłabym się do lekarza.
    • Gość: zuza Re: Ból klatki piersiowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 23:27
      Dodam, że mam 21 lat więc chyba zawał
      mi nie groziwink

ech, radosna i naiwna młodości... a poza tym - gdyby człowiek wiedział, czy się
      wygłupia, czy nie, to lekarze nie byliby chyba potrzebni?
      • misscraft Re: Ból klatki piersiowej 18.04.06, 23:35
        mój akurat podejrzewa wszystkich młodszych że symulują żeby wydębić zwolnienie,
        a ja biorę najwyżej na parę dni jak już naprawdę musze, nie chce sobie robić
        sobie zaległości na własne życzenie, a potem się stresować, że jestem do tyłu z
        materiałem. Najgorsze jest to, że dosyć często choruje i dopóki chodziłam do
        pediatry było w porządku, a po tych "dla dorosłych" widać takie znużenie i
        zgryżliwość wręcz i takie odwalanie roboty byle mieć z głowy. Pomine fakt, że
        zwykle w przychodni jestem jedyną osobą poniże piędziesiątego roku życia.
        • aga55jaga Re: Ból klatki piersiowej 18.04.06, 23:39
          a jak twój kregosłup? Nie masz wady postawy? Czy ten ból utrzymuje sie przez
          cały czas czy np w określonej pozycji,po wykonaniu określonej czynności??
          • misscraft Re: Ból klatki piersiowej 18.04.06, 23:55
            nie zwróciłam uwagi, teraz mnie boli kiedy stoje, mam wade kręgosłupa-dosyć
            skolioze, to może być przyczyna?
            • misscraft Re: Ból klatki piersiowej 19.04.06, 00:24
              konkretnie jak naprzykład teraz wstaje od komputera
              • anutka1 Re: Ból klatki piersiowej 19.04.06, 03:01
                Twoja mama ma racje - to moze byc nerwica - ja tak mam. Niemoznosc wziecia
                glebszego oddechu - czasem uczucie jakby pluca bolaly, no niestety - sa to
                objawy tzw. nerwicy wegetatywnej i wiele osob cierpi na te dolegliwosc.
                Da sie z tym zyc smile ale idz do lekarza - a nuz znajdzie dla Ciebie cos
                skutecznego.
                pozdrawiam
                • Gość: azja do anutka1 IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.06, 10:35
                  Anutka, a bierzesz jakies leki, zeby zlagodzic niemoznosc nabrania glebszego
                  oddechu? ja dostalam Beta-blokery, bo moja lekarka wykryla u mnie spore
                  zaburzenia rytmu serca. Pomagaja na oddychanie!
                  • anutka1 : do azja 20.04.06, 01:46
                    ja generalnie staram sie uspokoic i zrelaksowac, rozluznic miesnie klatki
                    piersiowej - czasem ratuje sie jakimis ziolowymii srodkami uspokajajacymi np.
                    Validol. U lekarza bylam dawno - generalnie zaden mi nie pomogl, mialam robione
                    rozne badania, kardiologiczne, badania tarczycy, przeswietlenia pluc - wszystko
                    jest ok - to sa dusznosci na tle nerwowym, a ze mam sklonnosci do depresji i
                    roznych takich stanow typu 'juz gorzej byc nie moze' wiec jakos staram sie sama
                    z tym walczyc.
                    • kajaja2 bole w klatce piersiowej 20.04.06, 09:09
                      u mnie okazalo sie po takich bolach ze mam zapalenie miesnia zebrowego.taki bol
                      na wylot klatki klujacy.okazalo sie ze gdzies mnie zawialo i przeziebilam
                      miesien.
                      ale taki bol mam rowniez jak mnie dusznosci astmatyczne zlapia,to wtedy jest
                      taki bol ciezki i jakby ktos polozyl z tone kamieni na klatce
                      piersiowej.ciezko nawet oddech zlapac jest plytki i krotki.sproboj validol
                      wziasc on jest rozkurczowy i uspakaja.
                      • anutka1 Re: bole w klatce piersiowej 23.04.06, 00:42
                        ja jeszcze czasami mam nerwobole w okolicach serca - takie klujacy krotki bol -
                        gdybym nie wiedziala ze to na tle nerwowym to bym sie powaznie przestraszyla ze
                        mam jakies problemy z sercem (mam nadzieje ze nie) - -
                        Fakt Validol nieraz pomaga - czasami moze byc za slabym srodkiem - ale
                        generalnie mozna sie poczuc nieco lepiej.
    • lilith76 Re: Ból klatki piersiowej 20.04.06, 09:22
      albo przewiało ci klatkę piersiową, wtedy przejdzie z czasem, jak będziesz się
      ciepło ubierać.
      albo to na tle nerwowym, wtedy przejdzie po środkach uspokajających,
      uzupełnieniu magnezu i witaminy B complex.
      jeśli pomimo tego nie przejdzie, to pogadaj o tym z lekarzem.

Dodam, że mam 21 lat więc chyba zawał
      > mi nie groziwink

niby nie, ale podobno początek zawału objawia się u kobiet objawami kompletnie
      innymi niż u mężczyzn. trudniej go zauważyć.
      • sabulka Re: Ból klatki piersiowej 21.04.06, 15:04
        to mogą być "korzonki" - często łapią na wiosnę, gdy organizm jest osłabiony -
        polecam wit. B complex
        • kajaja2 Re: Ból klatki piersiowej 21.04.06, 18:09
          kobieto gdzie ci do zawalu?powiem ci ze po prostu moglo cie zawiac a nie
          zawal jakbys miala w tym wieku tobys byla na drugim swiecie juz.serce do 30
          inaczej pracuje i nie wydzile czegos tam i jak byl zawal tobysmy byli juz
          dalej a po 30 serce wydziela czegos tam wiecej innie mam takiej obawy ze sie
          odrazu fiknie bo sa szanse na wyleczenie
          • ida37 Re: Ból klatki piersiowej 21.04.06, 22:53
            to samo miałam dzisiaj rano i strasznie się przestraszyłam, takie bulgotanie,
            kołatanie w klatce piersiowejsad((
            • Gość: ola Re: Ból klatki piersiowej IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.04.06, 02:04
              tez w mlodosci miewalam takie ataki bolu nerwicowego, teraz zreszta tez, ale
              tym sie nie przejmuje, juz sie przyzwyczailam, gorzej, ze od jakiegos czasu
              budze sie w nocy, bo sie dusze, nie moge zlapac oddechu; no i to juz
              przydarzylo mi sie pare razy i teraz dopiero porzadnie sie boje, juz po 2-giej
              a ja boje sie polozyc! pewnie trzeba bedzie przejsc sie do kardiologa...pewnie
              mni wysmieje
              • anutka1 Re: Ból klatki piersiowej 24.04.06, 01:23
                nie wysmieje. Tez miewalam takie problemy. Podczas snu oddech bardzo sie
                splycil ze sie budzilam bo wydawalo mi sie ze nie moge wziac oddechu. Nie wiem
                co na to poradzic, jak pojdziesz do lekarza to daj znac co Ci powiedzial.
                Pozdrawiam
              • lilith76 Re: Ból klatki piersiowej 24.04.06, 09:18
                > budze sie w nocy, bo sie dusze, nie moge zlapac oddechu

poczytaj o bezdechu nocnym.
                • kajaja2 Re: Ból klatki piersiowej 24.04.06, 09:23
                  ja mam tak z tymi dusznosciami bo jestem alergok i jak zmiana pogody ma byc
                  to tak odczuwam.a co do boli znow przeziebilam miesien zebrowy i mam taki bol
                  ze nie moge az reka ruszac.wczoraj stwierdzialm ze jest cieplo i bylam
                  wkoszulce na ramiaczka i zawialo mnie a dzis cierpie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka