Dodaj do ulubionych

ciąża? nie zgadzam sie

IP: *.76.classcom.pl 25.04.06, 23:17
okres powinnam dostać 8 kwietnia , współżyłam z moim partnerem wcześniej,ale
nic złego sie nie wydarzyło,zrobiłam test nic nie wykazał(tzn.ani ze jestem w
ciązy,ani że nie jestem,poprostu nic) nie mam typowych objawów,jedynie może
nudności ale to tyle. Czy powinnam sie bać ? moje cykle nie są zbytnio
regularne. Mam 18 lat
Obserwuj wątek
    • dorianne.gray Re: ciąża? nie zgadzam sie 25.04.06, 23:23
      Zrób drugi test, tym razem prawidłowo.
    • Gość: zuza Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:30
      a zabezpieczenie?
    • Gość: ww Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.04.06, 23:41
      "współżyłam z moim partnerem wcześniej,ale nic złego sie nie wydarzyło"

co to niby znaczy? Wyjął w porę? uncertain//

Czy powinnaś się bać, to nie wiem, ja za to zaczyna się bać, że w XXI wieku są
      wciąż idiotki współżyjące bez zabezpieczenia.
      • Gość: zuza Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:42
        ciiiiii, miejmy nadzieje, ze to po prostu oznacza, ze prezerwatywa nie pękła wink
      • mamalgosia ww 27.04.06, 10:25
        "nic złego" - czyli nie było trzęsienia ziemi, ataku terrorystycznego, epidemii
        dżumy
    • f_emmefatale Re: ciąża? nie zgadzam sie 25.04.06, 23:55
      Wykonaj test prawidłowo-to znaczy nałóż pipetką taką ilość moczu,aż zobaczysz,że
      paseczek nim nasiąka-to będzie widoczne-i nakładaj dopóki pasek nie nasiąknie na
      całej długości. Jeśli nie jesteś w ciąży na pasku pokaże się ilość i kolor
      kreski taki jak opisany w instrukcji-jeśli jesteś..pokaże się również tak jak
      napisali o takim przypadku w ulotce.

Powodzenia i skoro to stały partner to może pomyślcie o mniej wątpliwym
      zabezpieczeniu.
      • nglka Re: ciąża? nie zgadzam sie 27.04.06, 14:44
        Ej hej hej, coś tu nie halo - piszesz o prawidłowym nakładaniu moczy a "do czasu aż paseczek nie nasiąknie" tyo nie jest prawidłowo!
        Na ulotce jest wszystko napisane - zazwyczaj 3 do 5 kropli, za duża ilość moczu może przez test wykazać wynik błędny lub po prostu nie wykazać ciąży - kolor się po prostu rozmyje zamiast wsiąknąć w pasek - i będzie jedna wielka pływajka indifferent
    • lilith76 Re: ciąża? nie zgadzam sie 26.04.06, 09:19
      powtórz test ciążowy - musi dać wynik zdecydowany: albo jedna, albo dwie kreski.

bez względu na wynik idź już do lekarza - w czasie badania na fotelu będzie
      wiedział już czy to ciąża, czy nie. spokojnie może dać coś na wywołanie, jeśli
      okresu nie ma z innego powodu niż ciąża.
      • Gość: syrenka Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.76.classcom.pl 26.04.06, 15:16
        oczywiście że z zabezpieczeniem !! jakby było bez to nie zadawałabym takiego
        głupiego pytania,tylko poszła do lekarza... bo podejżenie było by tylko jedno
        • kwietniowe_cappuccino Re: ciąża? nie zgadzam sie 26.04.06, 15:20
          Co to znaczy zbytnio? Tak zbytnio, ze miewasz wahania do 18 dni?
    • Gość: magdam26 Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:28
      18-letnie dziewczynki dają d... facetowi, a potem mają problemy. NA własne
      życzenie.I dziwią sie, płaczą jak następny facet leje je po mordzie i wyzywa od
      k.... A prawda jest taka, że ma on sporo racji w tym co mówi.
      Dwie znajome koleżanki - psycholożki stwierdzają bardzo wyrażną zależność -
      nieszczęśliwego życia (w wieku lat 30-tu i więcej) od tego czy kobieta będąc
      nastolatką "puściła się". Niechciane ciąże, wymuszony ślub, założenie
      patologicznej rodziny (zamiast nauki, rozwoju)- powodują brak szacunku ze
      strony otoczenia, nawet najbliższego.
      Pominę jużdolegliwości natury fizycznej - szkodliwość tabletek
      antykoncepcyjnych, choroby ginekologiczne itp.
      I widać jaką cene płacą nastolatki przez całe życie za masowanie cipki w młodym
      wieku.
      • Gość: ? Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:42
        wow ale post ale trudno sie nie zgodzićsmile) jak widzę na spacerkach dziewczynki
        z wózeczkami (te dzieci to bynajmniej nie młodsze rodzeństwo - a powinnio) zero
        wykształcenia a jak gdzieś pracują to najwyżej szara strefa i siedzą na
        zasiłkach z moich składek ZUS
        • nglka Re: ciąża? nie zgadzam sie 27.04.06, 14:47
          a co Ciebie i poprzednika obchodzi czyjeś życie? Nawet nie macie odwagi by się zarejestrować i podać prawdziwego nicka - bo wygodniej jest obrażać osobę, która nie wie kim jesteście. Ile Wy macie lat? Jeśli więcej niż autorka wątku to niezazdroszczę - takie stare a takie głupie, no.. żeby oceniać po kilku literkach.

Autorko wątku - wybierz się do lekarza. Jeśli to ciąża to po takim spóźnieniu ciąża powinna być już widoczna na USG a w niektórych przypadkach i wyczuwalna przy badaniu.
          Spóźnienie miesiączki o tak długi czas może być sygnałem chorobowym, nie warto zwlekać.

Pozdrawiam
        • lilith76 Re: ciąża? nie zgadzam sie 27.04.06, 15:26
          jak widzę na spacerkach dziewczynki
          > z wózeczkami (te dzieci to bynajmniej nie młodsze rodzeństwo - a powinnio

mam dwie kumpele - obie drobne, chudziutkie, 22 i 26 lat, ale wyglądają na
          nastolatki. jak idą z dziećmi w wózku, to zbierają zgorszone spojrzenia. mają
          wytatuować sobie datę urodzenia na czole???
          • Gość: K Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:06
            Moja siostra rodziła w wieku 27 lat, wszyscy myśleli, że ma mniej niż 18 lat...
      • lilith76 Re: ciąża? nie zgadzam sie 27.04.06, 11:14
        magdam26,
        lepiej ci, nieprawdaż?
        • Gość: punisherka Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: 213.17.144.* 27.04.06, 15:11
          Skoro sie nie zgadzasz na ciaze to "na skarge do Pana Boga" mozesz isc
          jedynietongue_outsmile)) A co do pytania to sama sobie odpowedzialas na nie pytajac. Czyli
          ze Twoje okresy "nie sa zbyt regularne". Nudnosci moga miec podloze zupelnie
          gdzie indziej, albo jest to typowy syndrom "urojenia".Zrob test albo idz do
          lekarza, bo mozemy Ci podpowiedziec tyle samo co sama wiesz "MOZE" smile

Pozdrawiam!
    • Gość: syrenka Re: ciąża? nie zgadzam sie IP: *.76.classcom.pl 27.04.06, 16:58
      jestem już z moim partnerem od 3 lat,wszystko co zrobilismy było świadome nie
      zgadzam sie że dałam sie wykorzystać lub że ja wpycham sie komuś do
      łóżka,zresztą to co napisała jedna pani jest okropne. Może jek przybędzie mi
      latek zmienie swoje zdanie,narazie jednak nie mam zamiaru tego robić! Zrobiłam
      test ,wynik wyszedł negatywny,z jednej strony jestem spokojna,z drugiej,może
      coś źle zrobiłam. Ale dużo łatwiej mi sie teraz żyje...poczekam,aż przyjdzie
      okres
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka