IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 18:15
mojej kolezance robili lyzeczkowanie do badania histo,problem w tym ze
dostala list polecony ze ma sie zglosic na konsultacje pod koniec maja-
dziewczyna juz wyrokuje ze skoro list,skoro konsultacja to pewnie rak,jak ją
pocieszyc,bo przeciez straci zdrowie tak sie denerwujac,czy jesli bylby to
rak ,nie wzywaliby cito?? prosze pomozcie ,jak ja uspokoic,zal mi dziewczyny
Obserwuj wątek
    • aga55jaga Re: pilneeeee 02.05.06, 18:28
      skoro ją wzywają to znaczy, że coś znaleźli w histo. Więc jeśli coś znaleźli,
      to mają obowiązek wezwać dziewczynę na dalsze badania lub lecznie. Lisa
      możliwych chorób jest dłuuuuga. Strach strachem ale jak mus to mus, przy każdym
      schorzeniu dróg rodnych kobiety liczy się czas. Im szybciej się kobieta zgłosi,
      tym lepiej dla niej i długości procesu ewentualnego leczenia. Znam to z
      autopsji.

a jeszcze jedno strach jest czymś naturalnym.
      • Gość: cd Re: pilneeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 18:36
        ok,ale czy to ze termin jest dosc odlegly nie sugeruje ze i dolegliwosc nie tak
        powazna-termin konsult ok 29 maja
        • ida37 Re: pilneeeee 02.05.06, 18:39
          takie są terminy w państwowych przychodniach, niestety
          • Gość: cd Re: pilneeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 18:41
            oh,jejku,jak ja sie o nia martwiesad to kobieta 41lat,z ktora poznalysmy sie tu
            na forum i wciaz piszemy do siebie,jest przerazonasad
            • aga55jaga Re: pilneeeee 02.05.06, 19:04
              ja też byłam przerażona. Najważniejsze jest to że zrobiła już pierwszy krok w
              swoim leczeniu, czyli zaczęła od diagnostyki. A co jej wyszło z histo??
              • Gość: cd Re: pilneeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:28
                wlasnie mowi ze wynik otrzyma podczas tej konsultacji na ktora wezwali listem
                poleconym,ona miala histeroskopie i jak sie dowiedzieli ze stara o dziecko
                diagnostyczne lyzeczkowanie
                • Gość: aga55jaga Re: pilneeeee IP: *.sieci.fonet.pl / 217.98.102.* 02.05.06, 20:40
                  hm sama histeroskopia jest tylko badaniem diagnostycznym

www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/skopia.html
                  z tego co piszą powyżej. Uwierz, że nowotwór o nowotwór wcale nie jest tak
                  łatwo. Jeżeli kontrolowała się systematycznie, raz w roku miała cytologię, gin
                  nie wyczuł przez powłoki brzuszne czy na usg zmian - może faktycznie nic się
                  strasznego nie dzieje. A lekarze mają obowiązek, gdy jest jakiś nieprawidłowy
                  wynik, nie mieszczący się w normach powiadomić pacjentkę np tak powiadomiono
                  mnie przy mojej cytologii
                  • aga55jaga Re: pilneeeee 02.05.06, 20:50
                    a może zajrzycie na forum niepłodność tam są dziewczyny baardzo obeznane w
                    takich tematach smile))

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=191
                    • Gość: cd Re: pilneeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:18
                      podpytalam delikatnie i wiem ze miala histeroskopie i diagnostyczne
                      lyzeczkowanie,kiedys bezskutecznie leczyla nieplodnosc,ostatnio miala zbyt
                      grube endometrium i z tego powodu te zabiegi byly wykonywane-no a wczoraj
                      otrzymala list polecony z data konsultacji lekarskiej w sprawie wynikow tych
                      badan
        • Gość: dorotka21 Re: pilneeeee IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 14:33
          To, że termin jest odległy, nie oznacza, że nie jest to coś poważniejszego.
          Lekarze zdają sobie sprawę z tego, że nie ma wolnych miejsc w przychodniach i
          szpitalach, ale też wiedzą, że nawet dla nowotworu 4 tygodnie to niewiele.
          Ważne, żeby nie zwlekała i nie odkładała wizyty jeszcze dłużej niż powinna.
          Musi stanąć na głowie, żeby w planowanym terminie zgłosić się do lekarz -
          inaczej termin odwlecze się kolejny miesiąc. Powiedz koleżance, że nowotwór to
          najczarniejsza wizja, może to być coś zupełnie niegroźnego, może to być także
          nowotwór łagodny, który nie jest agresywny i nie daje przerzutów. Gwarantuję
          Ci, że głównie takie diagnozy się stawia - złośliwe nowotwory wśród takich
          zmian są rzadkością, ale ponieważ to one zabijają, o nich tylko się mówi.
          Dlatego taki strach w nas budzą...
          • Gość: cd Re: pilneeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 19:32
            dziekuje bardzo,juz uspokoilam kolezanke[przynajmniej tak mi sie zdaje]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka