Dodaj do ulubionych

jakie miałyście objawy torbieli jajników?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 13:44
jakie miałyście objawy torbieli jajników?mam od zawsze obfity i bolesny
okres,trwa 7 dni, moja mama tez tak miała.W tarczycy mam cystę biore jod,
cysta się zmniejsza.czy ma to związek z jajnikami itd.Hormony tarczycy mam ok.
Obserwuj wątek
    • oxy_gen_86 Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? 04.05.06, 13:47
      Moja kolezanka dowiedziala sie przez przypadek - juz w czasie lekcji bylo jej
      slabo, zle sie czula a wychodzac na przerwe zemdlala.
    • Gość: zuza Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 13:54
      ja mam zmienione wyniki hormonów FSH (torbiele je zmniejaszają); ponadto kłuje
      mnie wtedy jajnik
    • Gość: m Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:11
      ja poszlam po pierwsze pigulki, i w czasie usg lekarz wykryl torbiel. nie
      mialam zadnych objawowo.
    • Gość: reset007 Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 16:18
      jedyny objaw- zatrzymanie okresu, nie spowodowane ciaza/odchudzaniem/stresem
      etc. Po 60 dniach czekania (cierpliwa bylamtongue_out) poszlam do ginekologa i sie
      okazalo, ze to torbiel.
      • netka2 Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? 04.05.06, 16:32
        Ja tez mialam brak miesiaczki, pozniej dolaczylo klucie w jamie brzusznej na
        wysokosci jajnikow. Okazalo sie ze mam torbiele na jajniku.
        • Gość: edytka_73 Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:28
          Intensywny i przedłużający się ból owulacujny,
          plamienia w trakcie cyklu, kłócie i "ciągnięcie" w okolicy jajnika.
    • dorianne.gray Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? 05.05.06, 00:40
      Żadnych. Aż do dnia, kiedy skręciło mnie z bólu i okazało się, że trzeba wyciąć
      jeden martwy jajnik ukręcony wraz z torbielą smile
      • Gość: ania2066 do dorianne.gray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:22
        jak ci sie funkcjonowalo po usunieciu jednego jajnika? Ja mialam wyciety rok
        temu 1 jajnik i od tego czasu miewam wahniecia cyklu, nieznaczne, ale sie
        zdarzaja (przedtem @ jak w zegarku). Mojego gina to nie niepokoi, a ja sie
        zastanawiam czy to normalne - bo moze ten jeden na poczatku nie wyrabia normy za
        dwoch?
        bede wdzieczna za odpowiedz smile
        • dorianne.gray Re: do dorianne.gray 05.05.06, 15:19
          Funkcjonowało mi się przez ponad 7 lat bez przerwy na pigułkach hormonalnych,
          właśnie po to, by utrzymać regularność cykli. A w drugim cyklu po odstawieniu
          zaszłam w ciążę smile
          • Gość: ania2066 Re: do dorianne.gray IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:11
            dzieki, ja chyba sobie odpuszcze hormony, bo zle sie po nich czuje, a pare dni w
            te czy we wte wytrzymam (chyba). Dwojke dzieci na szczescie zanabylam juz
            wczesniej smile
            Jeden jajnik to co prawda nie to samo, co 2, ale lepszy rydz niz nic...
            • dorianne.gray Re: do dorianne.gray 05.05.06, 17:40
              Jak widać z jednym też się można potomstwa doczekać, i to bez większych
              komplikacji wink
      • Gość: Ania Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 09:24
        To jak ja smile Tylko ,ze mnie z bólu nie skręcało. Poszłam profilaktycznie do gina
        , a potem juz usg i operacja. smile
        • dorianne.gray Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? 05.05.06, 15:21
          Nooo, to miałaś szczęście, bo ból jest nie do opisania, a ponieważ jego
          przyczynę diagnozowali mi przez 3 dni (patałachy), to się o mały włos nie
          przeniosłam na drugi świat przez zapalenie otrzewnej smile
    • Gość: 7nietoperzy Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 07:09
      długie i obfite miesiączki, bolesne jajeczkowanie.
    • maialina1 zadne 05.05.06, 08:17
      Zadne.
      Poza bolesna miesiaczka, ktorej raczej nie przypisalabym torbielom (bo po tym
      jak mi je usunieta, nadal mam bolesna miesiaczke, i jak ich jeszcze nie mialam
      to tez mialam bolesna) - nie mialam zadnych objawow. Lekarz wykryl mi
      przypadkowo, przy okazji innego badania.
    • lusilla77 Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? 05.05.06, 16:22
      nieoczekiwane ataki bólu które trwały długo i w zasadzie jak juz się zaczął to
      poza lezeniem i łóżeczkiem nie było innego wyjścia musiałam to przeczekać ...
      tabletka tylko w jakims stopniu uśmierzała ból ... niekiedy tak mocno trzymał ze
      ledwo się poruszałam... miałam trudności aby się przekręcić z jednego boku na
      drugi w łóżeczku ... naprawdę ostry ból nie do zniesienia... ataki pojawiały się
      niespodziewanie i w różnym okresie cyklu ... skończyło się na tym ze miałam
      laparoskopie i torbiele usunięto ... z obydwu jajników... na tym jednm była
      endometrioza na drugim potworniak ... pozdrawiam
    • Gość: annasylwia Re: jakie miałyście objawy torbieli jajników? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.06, 17:14
      pierwszym razem, bol, piekaco-rwacy z przodu i z tylu i nerki i w ogole caly
      bok, natomiast za drugim razem - torbiel jeszcze wieksza, a objawow zadnych.
      wczesniej plamienia, zatrzymanie okresu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka