Dodaj do ulubionych

Strasznie Łamliwe Paznokcie

07.05.06, 09:47
Już od dłuższego czasu zaczynają mi się rozdwajać paznokcie. 2 razy w tygodniu
używam odżywki i utwardzacza na płytkę paznokcia. Przy okazji jak byłam w
aptece zapytałam się co może być tego przyczyną, to powiedziano mi że mam
niedobory witamin. Kupiłam witaminy w kapsułkach, jadłam dużo owoców i warzyw
i nic nie pomogło. Co może byc przyczyną łamliwych, rozdwajających się panokci???
Obserwuj wątek
    • emilia_a Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie 08.05.06, 20:21
      niedobory witamin. Kupiłam witaminy w kapsułkach, jadłam dużo owoców i warzyw
      > i nic nie pomogło.

Spróbuj jeszcze jakiegoś preparatu skrzyp_polny + pokrzywa, są specjalnie na
      wzmocnienie włosów i paznokci, np. skrzypovita.
    • justihr Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie 08.05.06, 22:14
      To może być nie tylko brak witamin, ale jeszcze minerałów. Jakich niestety nie
      pamiętam. Wiem, że na łamliwe paznokcie zaleca sie jeść galaretki lub inne
      produkty zawierające żelatynę. Osobiście preparatów witaminowych nie polecam,
      zawsze to nie do końca naturalne i u niektórych powoduje biegunki.

Pozdrawiam
      • Gość: magda Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie IP: *.bulldogdsl.com 09.05.06, 00:14
        stosowalam juz chyba wszystko i nadal sie lamia teraz tylko lakieruje...sad
        taka uroda i organizm..
        • Gość: Herbatka Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:14
          To może przestań malować paznokcie na jakiś czas. Pewnie są już tak zmęczone
          lakierowaniem, że nie mają siły wyzdrowieć, nawet przy stosowaniu różnych
          preparatów.
          Przestań malować paznokcie, wtedy zostosuj sobie jakąś dietę bogatą w witaminy,
          kup sobie Skrzypovitę, odczekaj miesiąc-dwa i zobacz co się będzie działo.
          Może też przejdź się do jakiejś kosmetyczki-manikjurzystki, powinna coś
          doradzić...

Pozdrawiam,

Herbatka
      • Gość: ola Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 00:16
        ja też kiedyś mialam fatalne paznokcie, i zaczelam je obcinać na króciutko,
        przestalam uzywać lakierów,zapomnialam o olejkach (chociaż one nigdy nie
        zaszkodzą ) ipaznokcie mialy święty spokoj. zrobily sie mocna i jednolite.

polecam pestki slonecznika
        • 76ania Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie 09.05.06, 10:24
          Ja miałam bardzo słabe paznokcie po ciężkiej chorobie i dużej ilości
          przyjmowanych leków. Bogu dzięki jakoś do siebie doszłam, przestałam blać
          tabletki, olejek do paznokci pomógł. Tylko paznokcie u kciuków jeszcze wiele
          miesięcy miałam słabiutkie i rozdwajające się. Pomógł żel na paznokciach.
    • sylasia Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie 09.05.06, 18:36
      Spróbuj używać tylko pilników kartonowych ( nie wiem jak się mówi na nie
      fachowo ).
      • uunnii Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie 09.05.06, 21:20
        Polecam odzywke firmy Navala. Tez przerabialam rozne specyfiki, a teraz od 3
        miesiecy nic mi sie nie zlamalo, nie odskubalo i nie peklo. Po calym dniu
        sprzatania i moczenia rak w roznych srodkach, odchodzi mi tylko lakier, a
        paznokcie pozostaja twarde.
    • Gość: mika Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 19:33
      Z mojego doswiadczenia wynika, ze to zalezy od diety. Kiedy jem byle co (bo
      mieszkam sama) mam ogromne problemy z paznokciami. Lamia sie, rozdwajaja, nawet
      obciete bardzo krotko sa w okropnym stanie.
      Kiedy jem zdrowo (rodzina) - sa piekne, zdrowe i szybko rosna. Wtedy jem duzo
      salaty, ryb morskich, miesa i warzyw, dieta jest bardzo zroznicowana.
    • itasca cynk 10.05.06, 21:50
      sproboj cynku w tabletkach-ja osobiscie stosuje od jakiegos czasu i zauwazam
      poprawe(zazywam kilka tabletek dziennie)
      PREPARATY typu skrzypowita to jedna wielka sciema
      • katerina24 Re: cynk 10.05.06, 22:21
        Kup sobie w aptece methiovit i po problemie używaj ze 3 miesiące
    • Gość: Olka Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.05.06, 22:49
      a stawy masz w porzadku? wink
      ja bralam piascledine na stawy i poprawily sie paznockie i wlosy smile to taki
      preparat z awokado, bez recepty, ale drogi...
    • pozycja77 Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie 11.05.06, 11:53
      Kupiłam witaminy w kapsułkach, jadłam dużo owoców i warzyw
      > i nic nie pomogło.
      musisz poczekac na efekty trochę dłużej, niestety,
      • Gość: K Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:11
        Ja też mam podobny problem- zawsze miałam mocne paznokcie, do grudnia zażywam
        drożdże Lewitan i od jakiegoś miesiąca- dwóch zaczęły mi się łamać paznokcie.
        Czy przyczyną mogą być drożdże (teoretycznie powinny wzmacniac paznokcie)???
        Diety nie zmieniłam...
    • mekinking Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie 11.05.06, 12:23
      przede wszystkim daj im na jakis czas spokoj, tez mam lamliwe, zauwazylam ze
      robi sie z nimi gorzej gdy sie stresuje itp.
      mi pomaga pilowanie zamiast obcinania odzywki z morskich mineralow /ostatnio
      taka z avonu, niby smiec ale mi pomogla/

no i jedz galaretki izelatynowe wszystko. pomaga i na paznokcie i na wlosy.
    • Gość: makka Re: Strasznie Łamliwe Paznokcie IP: 62.233.184.* 11.05.06, 14:05
      moje odżyły kiedy całowicie zrezygnowała z palenia. 100%poprawa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka