Dodaj do ulubionych

Trądzik na szyji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 18:48
witam, czy ktoraś z was miala trądzik na szyji?
Wlaściwie to nie wiem, czy to jest trądzik, zaczęlo się już jakiś czas temu
od kilku drobnych krost (uznalam, że samo przyszlo to i samo przejdzie, do
lekarza chodzę w ostateczności), w miarę uplywu czasu wysypalo mi szyję w
kierunku twarzy.Robia mi się zaskórniaki z bialym czubkiem-takie do
wyciśnięcia.Stosowalam differin w kremie na noc, a na dzien Dalacin T, teraz
zamiast differinu używam Acne-derm ale też nie widzę żadnej poprawy, ciągle
nowe pryszcze.Dopóki byla zima to pól biedy-golf to maskowal a przy okazji
drażnil zatem blędne kolo, teraz z kolei wygląda to malo estetycznie.

Jakieś sugestie skąd mi się to przyplątalo?
Dodam, że slońce nie ma znaczenia-ani się nie pogarszal stan ani nie
polepszal, nie zmienilam proszku, na szyje nie nakladam żadnych podkladow,
zero makijażu i perfum.A co najważniejsze jak się tego pozbyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: gatta1 Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:29
      Ja mam to samo.Zalozylam kiedys nawet watek na ten temat, ale niestety nie
      cieszyl sie powiedzeniem.Mi te krosty na szyi pojawily sie jakies 3 miesiace
      temu.Przysuszam je benzacne.Jak byla zima to nosilam golfy, gorzej jest
      teraz.Czasami jest ich juz troche mniej, a pozniej znowu jakas plaga
      czerwonych, bolacych wyskoczy.
      Nie wiem czy to zaburzenia hormonalne ?Bylam u endokrynolog, zlecila mi
      zrobienie badan.Ide do niej w sobote pokazac jej wyniki.
      Mam 25 lat.
      • Gość: 24 lat Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 07:20
        hej też mam taki problem z tymże u mnie wyskakuje coś od czasu do czasu ale nie
        tylko twarz i szyja ale równiez kark, dekolt, plecy, jeszcze nie byłam u
        dermatologa z tym bo nie wiem czy to odpowiedni lekarz czy lepiej do
        endokrynologa sad
    • Gość: agucha Re: Trądzik na szyji IP: *.zdm.waw.pl / *.devs.futuro.pl 12.05.06, 08:05
      Witam. Ja też tak miałam. Wybrałam się do dermatologa i wiecie o co mnie
      najpierw zapytał? Czy mam wyleczone wszystkie zęby. Co prawda u mnie to były
      zmiany hormonalne, ale nigdy bym nie pomyślała, że takie "syfki" mogą mieć
      jakiś związek z newyleczonym zębem.
      • Gość: 24 lat Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 08:26
        ja mam zdrowe wszystkie ząbki regularnie chodze na wizyty i robie zdjęcia rtg,
        co by się pod plombami nie zrobiły ubytki, czy ten dermatolog Ci pomógł??
        • Gość: agucha12 Re: Trądzik na szyji IP: *.zdm.waw.pl / *.devs.futuro.pl 12.05.06, 09:00
          Od dermatologa dostalam Tetralysal na dwa tygodnie (antybiotyk), ale uspokoiło
          się dopiero po uregulowaniu hormonów. Pomógł mi o tyle, że on mnie wysłał do
          ginekologa-endokrynologa
          • gatta1 Re: Trądzik na szyji 12.05.06, 09:33
            Ja tez mam nie tylko na szyi, tylko wlasnie na dekoldzie, plecach,
            ramionach.Wybieram sie jutro do endokrynologa juz w wynikami badan
            hormonalnych.Napisze Wam co mi zaleci i powie pani dr.
          • Gość: anna_30 Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:49
            podejrzewam, ze tez dostane skierownie na badania hormonow, choc nigdy w tej
            materii nie mialam problemow, no chyba, ze cos utajonego.Owszem stosuje pigulki
            (dosc dlugo ok.10 lat) ale zawsze sie dobrze po nich czulam.
      • Gość: anna_30 Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 16:48
        z tymi zebami to dobrze wiedziec, ale na szczescie moje sa zdrowe i pod
        kontrola dentystysmile.
    • Gość: anna_30 Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 17:30
      No więc koniec końców tym razem pani doktor przepisala mi Zineryt, dopiero po 2
      tygodniach stosowania widać bylo rezultat-faktycznie trądzik czy też wypryski
      zaczęly powoli znikać, teraz po trzecim tygodniu z prawej strony już mam
      minimalne owrzodzenie a z lewej duuużo mniejszesmile.Kolejna kontrola za 1,5 tyg.
      • Gość: xxx Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 18:24
        Czyli to jakas alergia, uczulenie ?
        • Gość: anna_30 Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:55
          Nie wiem, nie sądzę, żeby to byla alergia bo te wyprsyki pojawily się tak po
          prostu:nie zmienialam proszku, kosmetyków w tym miejscu nie używam, nie jadlam
          nic co by moglo wywolać alergię.Lekarka też mi nic nie powiedziala, zresztą
          wiadomo, że sprawy dermatologiczne nie dość, że są trudne do leczenia to czasem
          trudno jest ustalić ich przyczyne.
          • Gość: xxx Re: Trądzik na szyji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 14:42
            Dzieki za odpowiedz.Wazne,ze jest lepiej.Moja szyja tez ostatnio lepiej wyglada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka