Dodaj do ulubionych

Po jakim czasie cykl sie unormuje?

06.01.03, 12:53
Odstawilam tabletki antykoncepcyjne Logest po 7 miesiacach zazywania. Jestem
w polowie pierwszego cyklu i musze przyznac, ze czuje sie zdecydowanie
lepiej. Wraca mi chec do zycia!smile Wiem, ze po odstawieniu cykle moga byc
bardzo nieregularne. Ja odstawilam pigulki rowniez na listopad (w grudniu
bralam znowu) i okres byl po 29 dniach czyli dlugosc cyklu byla taka jak
zwykle zanim zaczelam stosowac antykoncepcje hormonalna. Uzywamy z moim
chlopakiem prezerwatyw, ale mam w zwiazku z tym pytanie. Po ilu miesiacach
cyklach) bede mogla byc pewna, ze w najmniej ryzykownych dniach na pewno nie
zajde w ciaze? W tej chwili chyba nawet w czasie okresu nie zgodzilabym sie
na wspolzycie bez zabezpieczenia. Po ilu miesiacach moj cykl powinien sie
unormowac?
Obserwuj wątek
    • anula1977 Re: Po jakim czasie cykl sie unormuje? 07.01.03, 10:42
      misiunia2 napisała:

> Odstawilam tabletki antykoncepcyjne Logest po 7 miesiacach zazywania. Jestem
      > w polowie pierwszego cyklu i musze przyznac, ze czuje sie zdecydowanie
      > lepiej. Wraca mi chec do zycia!smile Wiem, ze po odstawieniu cykle moga byc
      > bardzo nieregularne. Ja odstawilam pigulki rowniez na listopad (w grudniu
      > bralam znowu) i okres byl po 29 dniach czyli dlugosc cyklu byla taka jak
      > zwykle zanim zaczelam stosowac antykoncepcje hormonalna. Uzywamy z moim
      > chlopakiem prezerwatyw, ale mam w zwiazku z tym pytanie. Po ilu miesiacach
      > cyklach) bede mogla byc pewna, ze w najmniej ryzykownych dniach na pewno nie
      > zajde w ciaze? W tej chwili chyba nawet w czasie okresu nie zgodzilabym sie
      > na wspolzycie bez zabezpieczenia. Po ilu miesiacach moj cykl powinien sie
      > unormowac?

czesc,
      jestem dokladnie w tej samej sytuacji co Ty- po 9 miesiacach brania (diane,
      cilest, harmonet) przestalam (jaki byl Twoj powod jesli mozna wiedziec?)i teraz
      uzywamy prezerwatyw.
      Wlasnie jestem w drugim cyklu(tak na marginesie przestalam brac w srodku
      opakowania)- miesiaczka pojawila sie po 32 dniach (wczesniej cykle 28-30). Nie
      planuje ciazy i wiem, ze najbezpieczniejszych jest kilka dni przed miesiaczka
      ale o ile jest ona regularna.
      Mysle, ze wszystko powinno wrocic d normy po kilku cyklach, 5, moze 6... Cykle
      powinny sie skracac i dojsc do normy, ktora byla przed braniem.
      hm, poczekajmy na odpowiedz Pani doktor. Zawsze to pewniejsze niz domysly.
      pozdrawiam, ad
      • misiunia2 Re: Po jakim czasie cykl sie unormuje? 08.01.03, 08:35
        Jesli rok w nicku to rok Twoich urodzin to jestesmy w tym samym wieku smile
        Logest przestalam brac, bo nastapil znaczny spadek moich potrzeb wzgledem seksu
        i strasznie mnie to denerwowalo (swietna antykoncepcja!), bylam caly czas
        rozdrazniona, zloscilam sie bez powodu, bylam smutna i wszystko widzialam w
        czarnych barwach, apetyt za bardzo mi dopisywal, tabletki zatrzymywaly wode w
        organizmie szczegolnie w strategicznych miejscachsmile, czesto bolala mnie glowa.
        Teraz widze, ze w ogole nie bylam soba - moze te hormony byly wyjatkowowo zle
        dobrane (nie robilam zadnych badan wczesniej). To byly moje pierwsze tabletki i
        mam nadzieje, ze nie bede musiala wiecej zadnych brac! Niech zyja
        prezerwatywy!smile A dlaczego Ty Anula przestalas?
        • anula1977 Re: do misiunia2 08.01.03, 13:42
          misiunia2 napisała:

> Jesli rok w nicku to rok Twoich urodzin to jestesmy w tym samym wieku smile
          > Logest przestalam brac, bo nastapil znaczny spadek moich potrzeb wzgledem
          seksu
          >
          > i strasznie mnie to denerwowalo (swietna antykoncepcja!), bylam caly czas
          > rozdrazniona, zloscilam sie bez powodu, bylam smutna i wszystko widzialam w
          > czarnych barwach, apetyt za bardzo mi dopisywal, tabletki zatrzymywaly wode w
          > organizmie szczegolnie w strategicznych miejscachsmile, czesto bolala mnie
          glowa.
          > Teraz widze, ze w ogole nie bylam soba - moze te hormony byly wyjatkowowo zle
          > dobrane (nie robilam zadnych badan wczesniej). To byly moje pierwsze tabletki
          i
          >
          > mam nadzieje, ze nie bede musiala wiecej zadnych brac! Niech zyja
          > prezerwatywy!smile A dlaczego Ty Anula przestalas?

W moim przypadku cilest mial takze fatalne skutki: tak samo jak Tobie wzrosl mi
          apetyt, bylam napuchnieta woda, nastroj do bani (jakies niekontrolowane
          ryczenia i irytacje), spuchniete nogi, brzuch jak pilka. Ja tez nie bylam soba!
          Stracilam ochote na seks. Logest i Cilest sa chyba z tej samej parafii, wiec na
          nas widocznie mial b niekorzystny wplyw. takze nie mialam badan przed dobraniem
          pigul.
          Czy nie bola Cie jajniki? mnie po lewej stronie, juz 3 dzien, wiem, ze to
          oulacja, ale przed baniem tak silnie jej nie odczuwalam jak teraz.
          Czy wspolzyjecie takze w dni plodne? (i czy tylko z gumkami?). mam zamiar
          nauczyc sie badac sluz.
          czy popsula Ci sie cera? (mi tak!)
          Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie. jestesmy bardzo podobnym przypadkiem-wiec
          jesli masz ochote, to zapraszam na priva, usciski, ad
          ania_domska@yahoo.com
          • misiunia2 Re: do misiunia2 08.01.03, 13:59
            Wlasnie dzis przestalo mnie bolec! Ostatnie dwa dni bolalo bardzo z lewej
            strony! Nie bylam do konca pewna czy to jajnik, bo ten bol promieniowal troszke
            wyzej, ale chyba tak! Owulacja u mnie jest teraz. Cos musi byc nie tak z tymi
            tabletkami jesli tak na nie reagujemy i objawy sa tak podobne! Dodam jeszcze,
            ze przed tabletkami mialam badania czystosci i cytologie i ABSOLUTNIE ZADNYCH
            odchylen. A wrecz I klase czystosci, co nie jest bardzo czeste, bo zawsze
            jakies bakteryjki podobno tam sasmile Teraz trwa moj pierwszy cykl od porzucenia
            tabletek, zbliza mi sie sesja i w ogole dosc stresujacy czas, wiec na razie nie
            myslalam o innych metodac antykoncepcji a pierwsze dni plodne bez tabletek mam
            teraz. Ale dlatego chcialam jakos unormowac cykle, zeby moc okreslic kiedy sa
            najbardziej plodne dni i potem czekajac na okres tlumaczyc sobie, ze wtedy na
            pewno wszystko bylo OK wink Niestety wiem, ze metoda dajaca najwieksza pewnosc sa
            tabletki, ale nie dam sie wiecej namowic!
            Mysle, ze kiedy partnerzy dobrze sie znaja i rozumieja to mozna uzywac
            prezerwatyw i wspolzyc nawet w plodne dni, ale jednak dobrze miec pod reka
            telefon do lekarza lub w ostatecznosci recepte bez daty na Postinor.
            A tak naprawde to (chyba w ostatnim Cosmopolitan) przeczytalam, ze
            prawdopodobienstwo, ze prezerwatywa peknie jest mniej wiecej takie jak to, ze
            wjedzie do sypiali TIR z jablkami smile Mezczyzna musi wiec pilnowac, zeby sie nie
            zsunela. A to mozna osiagnac kiedy sie prawidlowo ja zalozy. Tak mi sie
            przynajmniej wydaje smile Mozemy wymieniac sie doswiadczeniami na temat gumek smile
            Ja zazadalam tylko i wylacznie DUREXOW. Ostatnio byly i na ten weekend sa
            planowane prazkowanesmile A Ty?
            • monisia74 Re: do misiunia2 09.01.03, 07:31
              Cześć dziewczyny
              chciałabym się dołączyć do waszych rozważań
              na początku co nas łączy:
              - data urodzenia 1977
              - skończone branie pigułek Cilest
              - używanie gumek
              Ja skończyłam brać pigułki ze względu na przygotowanie się do ciąży. A lekarz
              mi powiedział że powinnam przestać brać jakieś 6 m-cy przed ciążą.
              A więc skończyłam brać w maju 2002
              Teraz używam prezerwatyw Durex i jak narazie jestem zadowolona
              Chciałam się Was zapytać czy po odstawieniu tabelet niemacie problemów
              ze "swoimi narządami". Ba ja od czasu odstawienia tableta, mam nadżerkę i
              ciągle jakiś stan zapalany
              A dodam jeszcze że mam problemy z unormowniem cykli
              mam cykle takie po 37-39 dni i w tej chwili biorę Duphason - na wyregulowanie
              cykli
              Biorę dopiero pierwszy cykl i czekam na efekty

• misiunia2 Re: do misiunia2 09.01.03, 10:20
                Czesc Monisiu! Ja u lekarza jeszcze nie bylam - wybieram sie dopiero w maju.
                Problemow raczej nie mam, ale kiedy odstawilam tabletki na miesiac i po
                miesiacu wzielam znow to przez caly miesiac brania (po tej przerwie) mialam
                plamienie. Calutki miesiac!!! Az do okresu. Pojawil sie okres, tabletki poszly
                w odstawke i juz jest ok tzn. nie ma plamienia. Rozmawialam przez telefon z
                lekarzem i powiedzial, ze to plamienie to ewidentnie sprawa zaprzestania i
                ponownego brania tabletek. To mnie tez ewidentnie przekonalo, ze pigulki to
                swinstwo! Az sie boje tej wizyty u lekarza teraz - nastraszylas mnie troche a
                wiem, ze niektore choroby przebiegaja bezobjawowo. Oj chyba wybiore sie do
                niego juz w marcu. Od maja mija juz 8 miesiac, wiec mam nadzieje Monisiu, ze
                juz juz niedlugo Wam sie uda!smile Na pewno bedziesz swietna Mama smile
            • anula1977 Re: do misiunia2 09.01.03, 11:43
              misiunia2 napisała:

> Wlasnie dzis przestalo mnie bolec! Ostatnie dwa dni bolalo bardzo z lewej
              > strony! Nie bylam do konca pewna czy to jajnik, bo ten bol promieniowal
              troszke
              >
              > wyzej, ale chyba tak! Owulacja u mnie jest teraz. Cos musi byc nie tak z tymi
              > tabletkami jesli tak na nie reagujemy i objawy sa tak podobne! Dodam jeszcze,
              > ze przed tabletkami mialam badania czystosci i cytologie i ABSOLUTNIE ZADNYCH
              > odchylen. A wrecz I klase czystosci, co nie jest bardzo czeste, bo zawsze
              > jakies bakteryjki podobno tam sasmile Teraz trwa moj pierwszy cykl od porzucenia
              > tabletek, zbliza mi sie sesja i w ogole dosc stresujacy czas, wiec na razie
              nie
              >
              > myslalam o innych metodac antykoncepcji a pierwsze dni plodne bez tabletek
              mam
              > teraz. Ale dlatego chcialam jakos unormowac cykle, zeby moc okreslic kiedy sa
              > najbardziej plodne dni i potem czekajac na okres tlumaczyc sobie, ze wtedy na
              > pewno wszystko bylo OK wink Niestety wiem, ze metoda dajaca najwieksza pewnosc
              sa
              >
              > tabletki, ale nie dam sie wiecej namowic!
              > Mysle, ze kiedy partnerzy dobrze sie znaja i rozumieja to mozna uzywac
              > prezerwatyw i wspolzyc nawet w plodne dni, ale jednak dobrze miec pod reka
              > telefon do lekarza lub w ostatecznosci recepte bez daty na Postinor.
              > A tak naprawde to (chyba w ostatnim Cosmopolitan) przeczytalam, ze
              > prawdopodobienstwo, ze prezerwatywa peknie jest mniej wiecej takie jak to, ze
              > wjedzie do sypiali TIR z jablkami smile Mezczyzna musi wiec pilnowac, zeby sie
              nie
              >
              > zsunela. A to mozna osiagnac kiedy sie prawidlowo ja zalozy. Tak mi sie
              > przynajmniej wydaje smile Mozemy wymieniac sie doswiadczeniami na temat gumek smile
              > Ja zazadalam tylko i wylacznie DUREXOW. Ostatnio byly i na ten weekend sa
              > planowane prazkowanesmile A Ty?

czesc, wczoraj odpisalam, ale system mnie wylogowal, wiec odpowiedz poleciala w
              kosmos,..
              dzis mnie juz nie boli, ani z prawej ani z lewej strony!a jak u Ciebie?
              ja tez juz do pigul nie wroce. Gumki po prostu nie szkodza i na tle skutkow
              ubocznych zwiazanych z braniem pigulek-to b duzy plus!
              Takze uzywamy durexow, dziekuje, niczego sobie (choc wiadomo, ze to nie to
              samo, jednak zdroworozsadkowo myslac-wybieram ZDROWIE!).
              wczoraj naczytalam sie w archiwum forum o cystach (objaw-bol jajnikow), troche
              sie zmartwilam (mam tendencje do zamartwiania sie), ale zwalam wszystkie
              nieprawidlowosci na szok hormonalny po zaprzestaniu brania.
              prazkowane- jeszcze nie korzystalismy z takich wynalazkow - ale brzmi niezle.
              uzywamy durexow extra safe, (przyznaje, nazwa ma na mnie dzialanie
              psychologiczne i kojace!).
              badzmy w kontakcie. pozdrawiam, ad
              • monisia74 Re: do misiunia2 09.01.03, 13:41
                hej
                prążkowane są ekstra, ale czuje je tylko dziewczyna
                jeśli chcesz naprawdę poszaleć, to polecam
                \
                on są z takim samochodem na pudełku
                my z mężem mamy zawsze kilka rodzai w domu i w zależności na co mamy ochotę to
                tych używamy

a co do moich 8 m-cy niebrania to prawda
                ale tak naprawdę staraliśmy się o dziecko tylko jeden cykl
                ale był on bardzo długi /39dc/ i lekarz powiedział że mogło nie być wogóle
                owulacji
                dlatego dał mi teraz lek na wyregulowanie cykli
                i to powinno pomóc

a co do brania tabletek to też niebęde już brała
                nigdy
                bo to naprawdę trucizna i można się bez nich obejść
                fakt że teraz jestem meżatka i wpadka by mnie niezmartwiła
                i może myslę inaczej

a może poprostu dorosłam
              • monisia74 Re: do misiunia2 09.01.03, 13:41
                hej
                prążkowane są ekstra, ale czuje je tylko dziewczyna
                jeśli chcesz naprawdę poszaleć, to polecam
                \
                on są z takim samochodem na pudełku
                my z mężem mamy zawsze kilka rodzai w domu i w zależności na co mamy ochotę to
                tych używamy

a co do moich 8 m-cy niebrania to prawda
                ale tak naprawdę staraliśmy się o dziecko tylko jeden cykl
                ale był on bardzo długi /39dc/ i lekarz powiedział że mogło nie być wogóle
                owulacji
                dlatego dał mi teraz lek na wyregulowanie cykli
                i to powinno pomóc

a co do brania tabletek to też niebęde już brała
                nigdy
                bo to naprawdę trucizna i można się bez nich obejść
                fakt że teraz jestem meżatka i wpadka by mnie niezmartwiła
                i może myslę inaczej

a może poprostu dorosłam
              • misiunia2 Re: do misiunia2 09.01.03, 14:20
                Aniu! Ciekawa jestem skad jestes? Ja z Warszawy.
                Monisiu! A Ty?
                U mnie ten bol juz minal, ale tak ogolnie czuje lekkie napiecie w dolnej czesci
                brzuszka sad
                Mamy kolejna wspolna ceche: ja mam duze tendencje do zamartwiania sie chociaz
                ogolnie jestem chyba dosc wesola a w kazdym razie usmiechnieta smile
                Nie ma co sie martwic na zapas - najlepiej isc do lekarza. Moj jest naprawde
                fajnysmile W zyciu nie poszlabym do ginekologa kobiety. Nie wiem czemu smile Ten
                lekarz to moj pierwszy, jest tez poloznikiem (nie wiem czy to dobra nazwa). No
                w kazdym razie jest na tyle stary, zeby miec doswiadczenie, na tyle mlody, ze
                wystarczy mi chyba do konca wizyt w zyciusmile A przy tym jest szalenie mily,
                delikatny i naprawde rozumie kobiety i bez wzgledu na wszystko "trzyma ich
                strone" to znaczy nie wmawia bzdur, nie wciska lekow na sile itd. taki jest w
                ogole bezstresowy a wyniki badan przesyla poczta do domku smile
                Musze przyznac, ze szczegolowego rozeznania w gumeczkach nie robilam, ale
                najciekawsze jakie widzialam (chyba w gazecie) to byly z gumowym ludzikiem na
                koncu albo z gumowym owocem, symbolem itp. On byl maly, ale mozliwe, ze jakos
                doznania zwiekszal.
                Ja na razie troszke sie jeszcze stresuje bez tabletek, dobrze, ze okres bedzie
                przed sesja smile Mam nadzieje, ze z czasem to wszystko sie unormuje i bez
                strachu bedziemy mogli czasem troszke zaszalec smile No bo jednak bez jest jakby
                odrobine przyjemniejsmile Chociaz jak tak sie zastanowie to mysle, ze gdybysmy na
                przyklad nie wiedzialy, ze mezczyzna ma prezerwatywe to doznania bylyby takie
                same. Tu chyba bardziej w gre wchodzi kwestia swiadomosci. Jak sadzicie? smile
                • monisia74 Re: do misiunia2 10.01.03, 07:18
                  je jestem z pod Warszawy
                  ale do lekrza chodze do Warszawy, do szpitala na Wołoską

też mam taki charakter że każdy ból biorę odrazu za coś powaznego i biegne do
                  lekarza

a kiedy ty masz te bóle??
                  zaobserwowałaś w ktorym dniu cyklu najczęsciej?? bo to może mieć znaczenie

• misiunia2 Re: do misiunia2 10.01.03, 08:40
                    Mnie na razie bolalo jeden raz. Moze to wcale nie bylo zwiazane z cyklem?
                    Chociaz wydaje mi sie, ze chyba tak. Poczekam do nastepnej owulacji i
                    zobaczymy. Mysle, ze to bardzo dobrze, ze z kazdym bolem czy zlym objawem
                    idziesz do lekarza. Lepiej isc 10 razy niz czekac i potem moze okazac sie, ze
                    jakies schorzenie jest w zaawansowanej postaci. To tak jak z dentysta: lepiej
                    isc od razu z zabkiem do zaplombowania, bo jak sie zwleka to m,oga sie dziac
                    rozne nieprzyjemne rzeczy a leczenie duzo bardziej boli smile Tylko MONISIU nie
                    wolno za kazdym razem wyobrazac sobie czegos zlego! Najwazniejsze jest
                    pozytywne myslenie, bo psychika moze miec duzy wplyw na rozwoj chorob! Czytalam
                    ostatnio ciekawe rzeczy na temat tego jak ludzie postrzegaja rzeczywistosc i
                    samych siebie i wplyw tego, co o sobie myslimy moze miec duzy wplyw na to, co
                    naprawde osiagamy w zyciu. Na przyklad dzieci, ktore wyrozniono, ze sa bardzo
                    zdolne ( a byly losowo wybrane) i poinformowano o tym ich nauczycieli zaczely
                    robic bardzo duze postepy w nauce i na koniec roku wypadly zdecydowanie lepiej
                    niz rowiesnicy! Nauczyciele bardziej sie nimi zajmowali, zadawali trudniejszy
                    material do nauki, wymagali od nich wiecej a przez to dzieci bardziej sie
                    staraly i osiagaly lepsze wyniki. Ale sie rozpisalam! I chyba troszke zeszlam z
                    tematu smile W zwiazku z tym pozdrawiam Was serdecznie i zycze milego dnia a ja
                    ide na kawke smile))
                    • monisia74 Re: do misiunia2 10.01.03, 09:33
                      Misiunia z tymi bólami twoimi chodziło mi o to czy one są w środku cyklu
                      Bo ja mam takie i bardzo się tym martwiłam
                      i lekarz mi powiedział że jeśli te bóle występują w środku cyklu i trwają koło
                      1-2 dni
                      to są to bole owulacyjne i oznaczają początek dni płodnych
                      a potem mogą być jeszcze bóle na koniec owu
                      czyli po jakiść 4-5 dniach

ja to u siebie obserwuję i się sprawdza
                • anula1977 Re: do misiunia2 10.01.03, 11:01
                  misiunia2 napisała:

> Aniu! Ciekawa jestem skad jestes? Ja z Warszawy.
                  > Monisiu! A Ty?
                  > U mnie ten bol juz minal, ale tak ogolnie czuje lekkie napiecie w dolnej
                  czesci
                  >
                  > brzuszka sad
                  > Mamy kolejna wspolna ceche: ja mam duze tendencje do zamartwiania sie chociaz
                  > ogolnie jestem chyba dosc wesola a w kazdym razie usmiechnieta smile
                  > Nie ma co sie martwic na zapas - najlepiej isc do lekarza. Moj jest naprawde
                  > fajnysmile W zyciu nie poszlabym do ginekologa kobiety. Nie wiem czemu smile Ten
                  > lekarz to moj pierwszy, jest tez poloznikiem (nie wiem czy to dobra nazwa).
                  No
                  > w kazdym razie jest na tyle stary, zeby miec doswiadczenie, na tyle mlody, ze
                  > wystarczy mi chyba do konca wizyt w zyciusmile A przy tym jest szalenie mily,
                  > delikatny i naprawde rozumie kobiety i bez wzgledu na wszystko "trzyma ich
                  > strone" to znaczy nie wmawia bzdur, nie wciska lekow na sile itd. taki jest w
                  > ogole bezstresowy a wyniki badan przesyla poczta do domku smile
                  > Musze przyznac, ze szczegolowego rozeznania w gumeczkach nie robilam, ale
                  > najciekawsze jakie widzialam (chyba w gazecie) to byly z gumowym ludzikiem na
                  > koncu albo z gumowym owocem, symbolem itp. On byl maly, ale mozliwe, ze jakos
                  > doznania zwiekszal.
                  > Ja na razie troszke sie jeszcze stresuje bez tabletek, dobrze, ze okres
                  bedzie
                  > przed sesja smile Mam nadzieje, ze z czasem to wszystko sie unormuje i bez
                  > strachu bedziemy mogli czasem troszke zaszalec smile No bo jednak bez jest
                  jakby
                  > odrobine przyjemniejsmile Chociaz jak tak sie zastanowie to mysle, ze gdybysmy
                  na
                  > przyklad nie wiedzialy, ze mezczyzna ma prezerwatywe to doznania bylyby takie
                  > same. Tu chyba bardziej w gre wchodzi kwestia swiadomosci. Jak sadzicie? smile

czesc,
                  wysylam linki z forum mojemu ukochanemu do pracy, a on sie zlosci, ze mu nie
                  powiedzialam, ze juz mnie nic nie boli i ze dowiaduje sie tego z forum.Misiu!
                  Przepraszam!! (taka prywata, sorry!).
                  Fakt, ze bardzo sie ciesze, ze sie spotkalysmy w sieci i bardzo dobrze mnie
                  rozumiesz w zwiazku z podobnymi przezyciami.
                  Czy sprzedasz mi namiary na lekarzawink skoro taki boski jest?
                  Jak myslisz, czemu nie dobrano Ci dobrych pigul? (u mnielekarz np nie zrobil
                  zadnego wywiadu, zapisal i juz, a ja wtedy male pojecie mialam i lykalam).
                  Staram sie teraz nie martwic-ale co innego na mnie spadlo-pogorszyla mi sie
                  cera kiedy odtawilam i w zwazku z tym ide dzis do dermatologa. Najokropniejsze
                  jest to, ze nastroj mi siada, kiedy zagladam w lustro, a do tego juz
                  malotrzeba, zeby zjesc np. cala czekolade, ktora powoduje duzy usmiech, ale
                  jesli chodzi o stan cery to skutki sa tragiczne.
                  Hej! tez mieszkam w Warszawie!!
                  pozdrowienia
                  ad
                  • monisia74 Re: do misiunia2 10.01.03, 11:08
                    Dziewczyny widzę że mamy wiele wspólnego

mi też pogorszyła się cera po tabletkach i jestem teraz poprostu wysypana
                    syfkami
                    ale to chyba brak jakiegoś hormonu
                    ale raz jest gorzej raz lepiej
                    najgożej jest przed okresem

co do wywiadu przed barniem pigułek to mi lekarz kazał zrobić wszystkie badania
                    hormonalne

a może podzilimy się namiarami na lekarzy?
                    a może przejdziemy na priva?
                    • anula1977 Re: do misiunia2 10.01.03, 11:39
                      priv-jestem za!
                      anula=
                      ania_domska@yahoo.com

ja nie mam zaufanego lekarza gi, chodzilam do studenckiego, ale nie jestem z
                      niego zadowolona, raz bylam u prywatnego, ale byl szczesliwy kiedy wychodzilam-
                      bo mialam duzo pytan i blokowalam mu kolejke w poczekalni (w lecznicy ALFA,
                      podaje,a niech tam, w koncu prawde pisze!)

chetnie powymieniam sie doswiadczeniami.
                      ad
                  • misiunia2 Re: do misiunia2 10.01.03, 15:34
                    No to Aniu nie uwierzysz wink) wczoraj kazalam mojemu ukochanemu wejsc na forum
                    i przeczytac nasz watek smile
                    Jesli chodzi o cere, bo o tym nie napisalam to nie widze szczegolnych zmian,
                    zawsze mialam w miare bezproblemowa buzie. Troszke moze przesuszona po solarium
                    (niewielkie ilosci).
                    ALE! wczoraj pojawily sie na niej dwa niezidentyfikowane obiekty!!! No! czasem
                    to sie zdarzalo, ale teraz zaczelam to wiazac z odtawieniem pigulek
                    Ale paranoja smile Uzywam tych najopularniejszych na forum urody (i prywatnym
                    forum anexxy) kosmetykow. Ale nie tych najdrozszch tylko tych dobrych za
                    umiarkowana cenesmile Czy probowalyscie np maseczki Mineraly Dax Cosmetics?
                    Bombowo nawilzasmile Fajnie, ze jestesmy z Warszawy - moze kiedys sie umowimy i
                    spotkamy (tylko najpierw musze schudnac po tych tabletkach sad((
                    • aneet Re: do misiunia2 10.01.03, 16:22
                      Misiunia czy mogłabyś podać namiary na swojego lekarza.
                      Ja odstawiłam pigułki w listopadzie i nie mam jeszcze okresu,
                      a w Warszawie jestem od niedawna i nie mam rozeznania.
                      Z góry dzięki.A.
                      • misiunia2 Re: do misiunia2 13.01.03, 10:32
                        Moj Pan doktor to Tomasz Zajac tel.: 832-30-77 lub 78. Przyjmuje na Zoliborzu.
                        troszke trudno jest trafic jak sie pierwszy raz jedzie, ale panie z recepcji
                        dobrze tlumacza. Polecam naprawde, to fajny czlowiek i potrafi pomoc w kazdej
                        sprawie. Zauwazcie, ze polecam Go, chociaz nie bylam zadowolona z tabletek,
                        ktore mi zapisal! Nie mam zadnych korzysci z zareklamowania Pana Doktora!
                        Dziekuje Pani Doktor za odpowiedz!smile
                        Odezwe sie troszke pozniej - zagladajcie na forum smile
                    • anula1977 Re: do misiunia2 13.01.03, 08:30
                      misiunia2 napisała:

> No to Aniu nie uwierzysz wink) wczoraj kazalam mojemu ukochanemu wejsc na
                      forum
                      > i przeczytac nasz watek smile
                      > Jesli chodzi o cere, bo o tym nie napisalam to nie widze szczegolnych zmian,
                      > zawsze mialam w miare bezproblemowa buzie. Troszke moze przesuszona po
                      solarium
                      >
                      > (niewielkie ilosci).
                      > ALE! wczoraj pojawily sie na niej dwa niezidentyfikowane obiekty!!! No!
                      czasem
                      > to sie zdarzalo, ale teraz zaczelam to wiazac z odtawieniem pigulek
                      > Ale paranoja smile Uzywam tych najopularniejszych na forum urody (i prywatnym
                      > forum anexxy) kosmetykow. Ale nie tych najdrozszch tylko tych dobrych za
                      > umiarkowana cenesmile Czy probowalyscie np maseczki Mineraly Dax Cosmetics?
                      > Bombowo nawilzasmile Fajnie, ze jestesmy z Warszawy - moze kiedys sie umowimy i
                      > spotkamy (tylko najpierw musze schudnac po tych tabletkach sad((

czesc,
                      w sprawie cery-bylam u dermatologa. dostalam antybiotyk.
                      by the way- polecam krem tonujacy Vichy, nawilzajacy, cudownie rozjasnia,
                      ladnie pachnie i ta odrobina luksusu... (no... wiem, cena, ale wydajny jest!).
                      fajnie, ze nasi chlopcy czytaja to forum! (choc zauwazylam, ze przynoszenie do
                      domu wysokich obcasow jest niebezpieczne-zbieraja tam rozne argumenty i chca
                      potem rozmawiac bez konca wink
                      maseczki-kiedys po jednej wyladowalam w szpitalu, wiec nie eksperymentuje teraz.
                      co do malych niepodzianek na twarzy-moze Ci pomoc masc cynkowa - ma dzialanie
                      wysuszajace, najlepiej posmarowac na noc albo kiedy sie uczysz i nie wychodzisz
                      z domu wink, potem wystarczy zmyc wacikiem.
                      pozdrawiam i do przeczytania!
                      ad
    • monika.antepowicz Re: Po jakim czasie cykl sie unormuje? 13.01.03, 05:22
      Mysle,że wszsytko unormuje sie po 3-4 miesiacach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka