Dodaj do ulubionych

Wynik cytologii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:14
Mam takie pytanko dot. wyniku cytologii. Wiem że najlepiej pójśc do ginia ale w najblizszym czasie sie nie wybieram, a zapytać nei zaszkodzi.
JAKOŚĆ ROZMAZU -odpowiedni do oceny
OCENA ROZMAZU-rozmaz w granicach normy
OBRAZ CYTOLOGICZNYWG.PAPANICOLAU- II STOPIEŃ.
Moim zdaniem jest ok, ale moze sie myle?
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Wynik cytologii 22.05.06, 20:39
      jak najbardziej OK smile
      • Gość: milutka31 Re: Wynik cytologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:50
        Agatka_to_ja dziękuje serdecznie.
        • Gość: milutka31 Re: Wynik cytologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 10:36
          Może ktoś jeszcze sie wypowie?
          • lena_lodz Re: Wynik cytologii 23.05.06, 10:52
            Wynik odebrałaś osobiście ?? jeśli tak to wszystko jest wporządku smile gdyby coś
            się działo zostałabys poinformowana bezpośrednio z poradni gdzie wysyłany jest
            wymaz do badania.
          • agatka_to_ja Re: Wynik cytologii 23.05.06, 11:01
            ale milutka, co chcesz jeszcze wiedziec? Rozmaz zostal dobrze pobrany - to
            wynika z 2 pierwszych punktów. To wazne, bo czasami probka jest zabrudzona i
            bakterie czy jakies inne rzeczy, ktore znajdują pochodza niekoniecznie z
            pochwy, ale z zabrudzonej probki)
            A druga rzecz - druga grupa cytologiczna. Czyli najbardziej popularna
            i "średnia krajowa" smile
            czyli wszystko OK smile
            • Gość: M Re: Wynik cytologii IP: 194.205.246.* 23.05.06, 17:03
              dziewczyny czy po pobieraniu wymazu do cytologii mialyscie lekkie plamienie?
              ja mialam ...pielegniarka powiedziala ze to normalne, tak sie zdarza...czy
              plamienie moze swiadczyc o czyms...jakiejs chorobie?
              • Gość: milutka31 Re: Wynik cytologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:06
                Tak, wynik odbierałam osobiście, nic mi nie powiedzieli. U ginia byłam 2 tyg temu i nie zapytałam porostu w jakim wypadku mam sie zgłosić(chodzi mi o wynik). A nie bede płacic 60 zeta żeby usłyszeć że niepotrzebnie przychodziłam. Podczas badania lekarz stwierdził że wszystko jest ok, szyjka ładna itp.A wystąpiłam z takim zapytaniem bo po raz pierwszy miałam taki opis cytologii.
                Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
                • Gość: Milutka31 Re: Wynik cytologii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:47
                  Po pobraniu cytologii mozna plamić-lekarz mnie uprzedzał. Nie jest to powód do zmartwień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka