Dodaj do ulubionych

nadmierne pocenie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 20:30
witam, mam straszny problem bardzo sie poce. Zakładam czysta koszulke a zaraz
plamy az po pas, bardzo się pocę. Antyperspiranty, golenie pach nic nie daje,
co to mozę być?dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: mmmm Re: nadmierne pocenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 22:17
      etiaxil, do kupienia w aptece.
      ok 30-40 zł, ale wart każdej ceny.
      polecam, mi odmieniło życie smile
      wrzuć w wyszukiwarę na tym gronie hasło etiaxil i poczytaj.
      • aga55jaga Re: nadmierne pocenie 23.05.06, 22:21
        używałam wszystkiego - tez mi się lało (oprócz etixil - ten zostawiłam sobie
        jako ostatnią deske ratunku) ale zaskoczył mnie lady speed stick 24/7 ale tylko
        roll -on (bo sztyft i żel u mnie nie działały) - suuuuper zero potu
        • Gość: kasia Re: nadmierne pocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:05
          polecam etiaxil, w koncumogę nosić t shirty, a nie jakieś tak bluzy, bo wiem,
          ze mam suchutkosmile

na przyklad dzis go znowu użyję.
          • Gość: sirhuela Re: nadmierne pocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:55
            ja od dzis mam Antidral, tez do kupienia w aptece za ok. 17zl
            uzywa sie ponoc tylko raz w tygodniu i jest bardzo skuteczny;

ale to jest usuwaniu skutkow a nie przyczyny problemu jakim jest nadmierna
            potliwosc
            czy ktos z Was zastanawial sie skad sie to bierze i jak to leczyc?

hm, uzywajac tych specyfikow pod pachami, gdzie strasznie sie poce mam
            suchutko, ale dalej na ciele czuje spocenie, co prawda nie takie jak pod
            pachami, ale jednak..

sirhuela
        • Gość: asiaz28 Re: etiaxil IP: *.e-wro.net.pl 24.05.06, 10:51
          dokładnie mi tez tylko on pomógł, wart jest swojej ceny, cos niesamowitego, a
          tez juz uzywałam wszystkiego, te plamy na bluzkach najbardziej wkurzały, a po
          etiaxil nic, zero, i w ogole sie nie pocę-polecamsmile
          • Gość: kasia Re: etiaxil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:44
            Etiaxil działa tak, ze hamuje gruczoły do wydzielania poty, wiec on po prosy\tu
            nie powstaje, nigdzie sie nie gromadzi, nie zalega, nie przemieszcza sie w inne
            miejsce. Działa na bazie aluminium,ktore też nie odklada sie w organizmie, i
            nie szkodzi zdrowiu.
            pozdrawiam
    • Gość: aaania Re: nadmierne pocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 20:00
      Ja używam Antidral bo działa dobrze chociaż jest tani. Nic innego mi nie
      pomagało. Co do przyczyn mogą to być np problemy z tarczycą ale może też nie
      być żadnych konkretnych przyczyn i wtedy tylko zewnętrzne preparaty mogą pomóc.
      Radzę iść do lekarza żeby wykluczyć jakieś choroby a poza tym trzeba nauczyc
      się z tym żyć. Ja pocę się o wieeeeeele mniej, ale jak się stresuję albo jest
      bardzo gorąco to i tak troche się pocę i cały czas noszę ubrania na których nie
      widać tak bardzo śladów.
      • Gość: takkkaaa Re: nadmierne pocenie IP: *.zetosa.krakow.pl 25.05.06, 20:50
        a jak mi nir pomaga ani Antidral ani Etiaxil??
        byłam u lekarza,niby dała mi jakies leki na to ale chyba kłamała...bo to są
        leki na cos zupełnie innego,mniejsza z tym
        poza tym teraz jest maj=ciepło,musze golić pachy co dzień wiec E. i A sie nie
        da stosować,z reszta po co jak nic nie dają??
        • lenluk Re: nadmierne pocenie 25.05.06, 22:09
          U mnie problem nadpotliwości to kwestia dziedziczna - mama i babcia też się z
          tym męczyły. Wypróbowałam wszystko, również Antidral i Etiaxil, ale były
          skuteczne tylko przez krótki okres czasu. Jednak od dwóch miesięcy jestem
          najszczęśliwsza na świecie! Zdecydowałam się na zabieg leczenia nadpotliwości
          pod pachami za pomocą wszczepienia botoxu. To absolutna rewelacja! Po kilku
          dniach zero potu. Oczywiście w ogromny upał może się zdarzyć, ale minimalnie.
          Efekt utrzymuje się od 6 do nawet 12 miesięcy, to zależy od organizmu. Jedyna
          wada - wysoka cena 1600zł. Ja jednak uważam, że warto. Więcej na stronie:
          www.aksamitnamedycyna.pl.
        • Gość: ania23 Re: nadmierne pocenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:50
          hej! a probowałaś nie golic sie co dziennie i na noc smarowac sie antidralem?ja
          tez mialam problem z poceniem nosilam tylko biale bluzki bo na nich najmniej
          bylo widac, odkad kolezanka polecila mi antidral zaczelam nosic kolorowe bluzki
          jedyny mankament nie mozna go stosowac bezposrednio przed wlozeniem bluzki czy
          koszuli bo odbarwia material no i na ogolone pachy szczypie smile a tak poza tym
          przed odkryciem antidralu bylam u lekarza i powiedziala mi ze z nadmiernym
          poceniem trzeba nauczyc sie zyc czasami lekarze chirurdzy moga podwiazac jakies
          kanaliki potne ale to w ogole jakas masakra sad. pozdrawiam
          • asiaz28 Re: nadmierne pocenie 26.05.06, 09:34
            ja etiaxilu uzywam na noc, w dzien chocby nie wiem jaki upał był nie jestem w
            ogole spocona, nie mówiąc o tym ze na bluzkach nie ma tych okropnych plam
            • Gość: ed Re: nadmierne pocenie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.06, 13:19
              Tez sie zastanawiam nad Etiaxilem. Ale jak czytam o tym ze on niby taki
              szkodliwy to juz sama nie wiem. Czy Wy wczesniej konsultowalyscie sie z
              dermatologiem odnosnie tego specyfiku? Czy faktycznie jest szkodliwy dla
              zdrowia? Pozdrawiam
              • asiaz28 Re: nadmierne pocenie 26.05.06, 13:28
                ja nie konsultowałam sie z lekarzem na ten temat, pracuje w
                hurt.farmaceutycznej i duzo na ten temat słyszałam od roznych pań
                mgisterek,cały czas pozytywne opinie, dziewczyny w pracy miały taki sam
                problem, uzywaja juz od ponad roku i zadna nie narzeka, chyba ze masz problemy
                ze skóra to radze zapytac sie dermatologa,......rzeczywiscie na poczatku skora
                az piecze, boli, ale to przechodzi, po prostu rewelacja
                • Gość: ed Re: nadmierne pocenie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.06, 15:36
                  Dzieki asiaz28 za odp. O wrazliwosc skory to sie nie obawiam. Z tym zdrowiem to
                  bardziej chodzilo mi o te pogloski dot. raka czy tym podobne historie.. czy
                  odnosnie takich rzeczy nie jest on szkodliwy..
                  • misiaczekmoj Re: nadmierne pocenie 26.05.06, 15:43
                    Pocenie pozwala organizmowi na wyczyszczenie sie, im gorszy zapach potu tym wieksza ilosc toksyn w organizie.
                    Powstrzymanie gruczolow potowych nie rozwiaze zrodla takiego potu.
                    Pomyslcie o oczyszczaniu organizmu!!!!!!!!!
                    • Gość: zalamana Re: nadmierne pocenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 18:07
                      Nie za bardzo pomagaja te środki ktore wypisałyscie, zastanawiam jaka moze być
                      przyczyna tego andmiernego pocenia, przecież to jest koszmar jak tu na dwór
                      wyjść sad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka