Dodaj do ulubionych

chce usunac zdrowa macice

IP: *.buf.adelphia.net 23.05.06, 22:40
to nie zart w sumie dzieci nie chce miec,okres to cos okropnego pms jeszcze
gorszy to dla mnie bol nie do opisania,tony tabletek i bol,bol bol........czy
moge usunac zdrowa macice?mam 28 lat?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzka Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:45
      mozesz, ale z tego co wiem to do końca życia bedziesz przyjmowac jakies hormony
      i żaden normalny lekarz na kase chorych ci tego nie zrobi, wiec wsadz wyciecie
      swojej macicy na półke z marzeniam!
      i nie przejmuj sie kobiety maja wieksze problemy, jak np wielogodzinny, meczacy
      poród, naciecie krocza!

nie lepiej łykac pigułki antykoncepcyjne???????????
      • martabg Re: chce usunac zdrowa macice 23.05.06, 22:51
        kobiety maja wieksze problemy, jak np wielogodzinny, meczacy
        >
        > poród, naciecie krocza!

To nie są większe problemy... To natura.
        Problem jest, jak muszą wycinać a kobieta nie chce.
    • martabg Re: chce usunac zdrowa macice 23.05.06, 22:49
      To prowokacja, czy naprawdę myślisz o tym poważnie?
      Byłaś u ginekologa ze swoimi bólami? Co odpowiedział?
      Usunięcie macicy i jajników to pozbawienie się narządów produkujących naturalne
      hormony płciowe. Organizm do życia potrzebuje hormonów płciowych, więc odtąd
      już MUSISZ je brać; zaprzestanie ich przyjmowania będzie miało taki sam skutek,
      jak u osób w podeszłym wieku, kiedy ich organizm sam przestaje produkować
      hormony. Bez hormonów płciowych organizm szybko się starzeje i umiera.
      W wieku 28 lat chcesz sobie takie atrakcje fundować? To droga imprezasmile
    • Gość: fd Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.05.06, 22:52
      "w sumie dzieci nie chce miec"
      tja, terefere. Za 10 lat spojrzysz na swoje dziecko i pomyślisz jak mogłaś mieć
      tak durne pomysły. Bolesne miesiączki się leczy, co mówi Twój lekarz? (chodzisz
      w ogóle do lekarza?). Jak nie pomoaga to, co on przepisuje, to zmień lekarza.
      Zrób badania i zacznij leczyć bolesne miesiączki.

PS. Mam nadzieję że nie miewasz migren...
      • martabg Re: chce usunac zdrowa macice 23.05.06, 22:53
        Z migreną dobre, bardzo dobrewink
        • Gość: j2334 Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.chello.pl 23.05.06, 23:21
          majac 28 lat moze teraz nie chcesz miec dzieci,ale za pare lat roznie moga sie
          potoczyc losy i wtedy wlasnie zapragniesz tego .I co wtedy?.Nie podejmuj takich
          pochopnych decyzji,wyciac zawsze mozna tylko po co?to akurat nieprawda,ze po
          wycieciu macicy trzeba brac hormony.Wtedy musialyby byc tez usuniete
          jajniki,tylko tez po co?Idz do dobrego ginekologa ,opowiedz o tym ,cos napewno
          doradzi,trzeba przede wszystkim znalezc przyczyne tego.A czy zdajesz sobie
          sprawe,ze takie wyciecie macicy to nie jest jakis tam kosmetyczny zabieg,nigdy
          nie wiadomo jakie moga byc tego powiklania.One niestety sie zdarzaja,.Wiem cos
          o tym ,ale nie chce o tym pisac na forum.Poczytaj sobie dokladnie o
          powiklaniach ,jakie moga sie zdarzyc.
      • nadinka_nadinka Re: chce usunac zdrowa macice 27.05.06, 17:50
        Gość portalu: fd napisał(a):

> "w sumie dzieci nie chce miec"
        > tja, terefere. Za 10 lat spojrzysz na swoje dziecko i pomyślisz jak mogłaś mieć
        >
        > tak durne pomysły.

uwielbiam takie stwierdzenia
    • Gość: ania233 Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.icpnet.pl 23.05.06, 23:56
      witaj! a czy czytałaś kiedys o suplementach!!!??? wielu kobietom brakuje w
      organizmie pewnych składników i dlatego tak cięzko przechodza miesiączki i są
      tak obfite. Podobne objawy miała moja koleżanka wiec jesli cie interesuje cos
      wiecej na ten temat napisz priv anka_bu@interia.pl
      • Gość: zofia Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.05.06, 11:14
        daj ogłoszenie że masz coś do sprzedania ,są takie możliwości a nie spamuj co chwilę
      • Gość: zofia Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.05.06, 11:16
        serwisy.gazeta.pl/linki/0,52960.html?skad=forum
    • Gość: ania27 Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.buf.adelphia.net 24.05.06, 00:20
      zadnych hormonow brac nie moge,mam taki specyficzny organizm,problemy z zylami
      i Bog wie co jeszcze.........
      • Gość: ania233 Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.icpnet.pl 24.05.06, 00:27
        to co brała moja koleżanka to były tylko naturalne suplementy i preparaty.
        • Gość: ania2066 Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:05
          jezu, znowu ta handlara...
          a wracajac do problemu - macice mozna wyciac, ale pozniej jak ci sie zachce
          dzieci to nie odrosnie. Jajniki ze wzgl. na wiek zostawiaja, wiec branie
          hormonow bedzie niepotrzebne. mnie grozilo usuniecie macicy, ale na szczescie
          udalo sie ja uratowac. Problemy po usunieciu moga byc, i owszem, glownie ze
          strony ukl. pokarmowego. Posluchaj rad dziewczyn z forum - zacznij od DOBREGO
          lekarza.
          Trzymam kciuki
          • j2334 Re: chce usunac zdrowa macice 24.05.06, 23:03
            Do Annii2066
            Jesli uwazasz,ze powiklania po usunieciu macicy sa glownie ze strony przewodu
            pokarmowego to jestes w bledzie ,owszem sa i polegaja glownie n atroche innej
            pracy jelit.Ale niestety sa powazniejsze powiklania ,zdarzaja sie przeciecie
            albo uszkodzenie pecherza moczowego,w wyniku czego tworzy sie przetoka
            pecherzowo-pochwowa.Efektem tego jest wyplyw moczu przez pochwe a nie przez
            cewke moczowa.Owszem ,pwstala szczeline mozna zaszyc,ale czesto wymaga to
            wielokrotnego szycia ,a kazde szycie to kolejny zabieg w znieczuleniu.a przede
            wszystkim wiele tygodni,a czasem miesiecy chodzenia w pampersach! Nie pisze o
            tym ,aby straszyc,bo nie o to chodzi,chce tylko uswiadomic ,ze takie przypadki
            niestety jednak sie zdarzaja,ale o tym glosno sie nie mowi.Nikt jednak nie jest
            w stanie tego przewidziec,a lekarz tylko powie,to sie zdarza,tylko zadaje sobie
            wtedy pytanie dlaczego akurat mnie? A tak na marginesie po czasie
            wszystko ,pozornie wraca do normy,ale mimo wszystko uraz pozostaje.
            Dziewczyny nie podejmujcie pochopnych decyzji!
            • Gość: ania2066 Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:35
              to, co piszesz, utwierdza mnie tylko coraz bardziej w przekonaniu, ze dobrze
              zrobilam zmieniajac lekarza na takiego, ktory podjal sie uratowac mi macke (choc
              byly male szanse). Pierwsza lekarka, do ktorej poszlam, powiedziala: ma pani 2
              dzieci? jesli nie planuje pani wiecej to trzeba wyciac! Tak jakby to byly
              migdalki, kurde...
      • Gość: magda Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.bulldogdsl.com 27.05.06, 19:33
        a moze Aniu poprostu podpuszczasz nas wszystkie?/
    • lilith76 Re: chce usunac zdrowa macice 24.05.06, 11:10
      nie zazdorszczę ci tego bólu.
      jednak to samo przechodzi tysiące kobiet w tym kraju (nie piszę o norlmalnym
      bólu menstruacyjnym, tylko o obniżającym jakość życia), ale żadnej pewnie nie
      przyszło do głowy wycinanie macicy.

chyba problem nie w bólu miesiączkowym, ale w emocjach i akceptowaniu własnego
      ciała, kobiecości.
      • Gość: K Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:33
        A leczyłaś się? Może zacznij najpierw od wizyty u lekarza...
        • wesolabuzia1 Re: chce usunac zdrowa macice 24.05.06, 22:14
          ja też miłam bolesne miesiączki, po porodzie ustąpiły.
    • joisana Re: chce usunac zdrowa macice 24.05.06, 22:36
      Jeśli nie masz wskazań medycznych do takiego zabiegu, nikt Ci go w Polsce nie
      wykona. Nawet w prywatnej klinice. Sterylizacja jest w naszym kraju nielegalna.
      Żaden lekarz nie zaryzykuje więzienia i pozbawienia prawa wykonywania zawodu,
      bo nie podoba Ci się jak przechodzisz cykl i nie chcesz mieć dzieci. Aby nie
      mieć dzieci wystrczy stosować dobrze doraną antykoncepcję, albo zachować
      wstrzemięźliwość, a dolegliwości miesiączkowe i PMS można skutecznie znosić,
      lub minimalizować, ale w tym celu trzeba się skonsultować z dobrym lekarzem i
      stosować zaleconą kurację.
      • Gość: magda Re: chce usunac zdrowa macice IP: 194.205.246.* 25.05.06, 14:24
        a ja proponuje akupunkture...warto!
    • aga55jaga oj dziewczyno 25.05.06, 00:09
      skoro hormonów nie możesz przyjmować to jak sobie wyobrażasz życie bez macicy i
      przydatków i jajowodów itd?? w wieku 29 lat będziesz staruszką z rakiem piersi,
      ale w sumie po co ci one??? Kobieto ależ ty masz pomysły!!!! dodatkowo dochodzi
      jeszcze proteza szyjki macicy i inne przyjemności. Aha jest jeszcze coś kiedys
      słyszałam na ginekologii - bom tam gościła, że kobiety po usunięciu macicy
      traktowane były albo nadal sa jako w pewnym sensie niepełnosprawne
      • j2334 Re: oj dziewczyno 25.05.06, 00:32
        Do AGI55!
        Dlaczego uwazasz, ze kobiety po usunieciu macicy sa traktowane jako w pewnym
        sensie niepelnosprawne? Co ty mozesz o tym wiedziec?.????????????
        • aga55jaga Re: oj dziewczyno 25.05.06, 00:37
          niepełnosprawne w aspekcie prawa - gdyż leżąc na ginekologii jakiś czas temu
          (jak wspominałam) widziałam dość dużą grupę kobiet po usunięciu macicy, Miały
          one wówczas prawo o ubieganie sie z ZUS u jakiegoś zasiłku lub renty z tytułu
          własnie usunięcia macicy. Szczegółów tytułu tego świadczenia nie znam
          I tylko ten aspekt miałam na myśli, żadnego innego i bez podtekstów
          • j2334 Re: oj dziewczyno 25.05.06, 11:27
            Dlaczego ZUS mialby z powodu wyciecia macicy wyplacac rente ,lub jakikolwiek
            zasilek? Przeciez to zabieg,ktory powoduje tylko krotka niezdojnosc do
            pracy ,ma sie wtedy placony tylko zasilek chorobowy.Gdyby po kazdym zabiegu
            przyslugiwala renta to ZUS juz dawno by poszedl z torbami.Bedac nawet po
            zabiegu w chorobach nowotworowych ZUS orzeka ,ze jestes zdolna do pracy.W jaki
            sposob mialoby utrudniac prace wyciecie macicy? To jakies totalne bzdury.
            • Gość: aga55jaga Re: oj dziewczyno IP: *.sieci.fonet.pl 25.05.06, 14:18
              nie wiem - nie znam się na tym to było jakiś czas temu - lat ok 4 - tak
              wypowiadały się kobiety leżące ze mną na oddziale. Je pytaj nie mnie. Ja
              straciłam tylko część szyjki - ale nikt mi za nią nie chciał niestety zapłacić
              kurcze big_grin
    • Gość: kika Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 11:32
      może warto przebadać się pod kątem endometriozy ?
      to częste schorzenie,objawiające się m.in. bólami w czasie miesiączki
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33396
    • marghot Re: chce usunac zdrowa macice 25.05.06, 14:29
      potworne bóle moga być oznaką endometriozy (nie mówię, że są na pewno); czy
      lekarz robil wywiad i badania w tym kierunku?
      wydaje mi się, że wycięcie zdrowej macicy u 28 letniej kobiety, to zabieg
      bardzo radykalny.
      • nycole Re: chce usunac zdrowa macice 25.05.06, 16:10
        Albo masz endometriozę albo wszystko Ci minie tak jak mnie po urodzeniu dziecka
        właśnie!
        Miałam koszmarnie bolesne okresy -mdlałam ,wrecz wyłam z bólu . Urodziłam
        dziecko i od tej pory nigdy nie wiem kiedy okres mnie zaskoczy bo nie mam
        żadnych objawów smile
        Nie muszę też brać ani jednej tab przeciwbólowej a kiedyś..to były tony pigułek.
    • maalza Re: chce usunac zdrowa macice 26.05.06, 12:35
      > to nie zart w sumie dzieci nie chce miec,okres to cos okropnego pms jeszcze
      > gorszy to dla mnie bol nie do opisania,tony tabletek i bol,bol bol........czy
      > moge usunac zdrowa macice?mam 28 lat?

Cóz moge powiedzieć... bardzo mnie to zaskoczyło. Nie podejmuj takich
      radykalnych decyzji, które rzucą cień na całe Twoje dalsze życie.
      Większośc juz została powiedziana, nikt Ci takiego zabiegu nie wykona. A moze
      cały post to prowokacja?
      Na takie mysli i ">tony tabletek i bol,bol bol........" sugeruje pomoc
      psychologa i niekonwencjonalne metody walki z bólem - masaże, akupunktura, kurs
      metody Silvy.

Wszystkiego dobrego!
    • Gość: innadziewczyna Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 21:37
      Wiesz co... idź do lekarza. Psychiatry, w najlepszym wypadku do psychologa...
      Albo usuń sobie głowę - też pewnie czasami boli...
    • Gość: gosc Re: chce usunac zdrowa macice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 21:46
      a mnie bardzo często boli głowa....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka