Dodaj do ulubionych

Tabletki a test ciążowy?

29.05.06, 10:49
Lepiej nie zakładać tego, ale bądź co bądź zdarza się, że można wpaść nawet
biorąc tabletki anty, czy wtedy krwawienie po skończeniu tabletek występuje
normalnie? Bo to przy założeniu że owulacji nie było nie jest prawdziwy okres,
prawda? I czy hormony przyjmowane z tabletkami nie mają wpływu na wyniki testu
ciążowego? Moja koleżanka nie wiedziała, że jest w ciąży biorąc tabletki
zaszła, a potem poroniła.
Obserwuj wątek
    • Gość: majka995 Re: Tabletki a test ciążowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:12
      Ja tez zaszłam w ciąże i bralam tabletki i córka była chora. Musdiałam przerwać
      ciąże więc w tej sytuacji wydaje mi się ze twoje kolezanka miała sporo
      szczęścia że samoistnie pioroniła ciąże. bo to przez co ja przeszłam to koszmar
      którego nie życzę nikomu
      Pozdrawiam
      • misscraft Re: Tabletki a test ciążowy? 29.05.06, 21:18
        Przykre, szczerze współczujesad Wiem, że nic nie daje 100% pewności, poza
        celibatem, ale to okropne, że tabletki potrafią tak bardzo kogoś skrzywdzić. Nie
        ma gwarancji, ale producent powinien za to odpowiedzieć, albo ostrzec jakie jest
        ryzyko jeśli mimo wszystko kobieta biorąca ich tabletki zajdzie w ciążę. Skoro
        to może się okazać niebepieczne dla dziecka, a jeśli ciąża jest zagrożona to, z
        powikłaniami i kobiecie grozi może grozić niebezpieczeństwo. Jeśli jakiś lek
        szkodzi, to jest wycofywany(powinien być) Kobiety które miały ten problem z
        tabletkami powinny o tym napisać do jakiejś gazety, albo do producenta, pewnie
        jest wiele takich przypadków, ale to sprawa bolesna i intymna i nie wiele osób
        chciałoby ją ujawnić. Ciekawe po jakich tabletkach najczęściej zdarzaja się
        wpadki, przecież każde są troche inne.

Ja i mój chłopak poza tabletkami używamy prezewatyw, chciałabym spróbowac bez,
        ale panicznie się boje, co jeśli akurat w moim przypadku, akurat coś się stanie,
        źle się tabletka w chłopnie i bach, akurat ja zajdę w ciążę. Zdecyduje się na
        same tabletki jak będę się czuła pewniej(choć nie wiem kiedy to będzie) albo
        przynajmniej jak skończe studia.
        Boje się takiego przypadku jak Twój i mojej koleżanki.
        Jakich tabletak Ty używałaś?
        • Gość: majka995 Re: Tabletki a test ciążowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:43
          Ja używałąm mercilonu. Generalnie żadne hormony nie są dobre w ciąży, za
          wyjątkiem hormonu ciałka żółtego czyli progesteronu. natomist estrogeny są
          szkodliwe. Także ja wszystkie dziewczyny przestrzegam , że bedac w cizyibiorąc
          pigułki dziecko może być chore.
          Pozdrawiam
    • joolanta Re: Tabletki a test ciążowy? 30.05.06, 13:01
      ...moja przyjaciółka tez zaszła w ciąże biorąc pigółki, ale bardzo szybko sie
      dowiedziała
      • misscraft Re: Tabletki a test ciążowy? 30.05.06, 20:41
        a jak się zorentowała? Miała objawy, czy akurat lekarz jej powiedział podczas
        kontoroli? Co zrobiła?
        • joolanta Re: Tabletki a test ciążowy? 31.05.06, 11:07
          bardzo szybko(to była jaj druga ciąża), zrobiła test w dniu planowanej
          miesiączki wyszedł pozytywnie, potem badania z krwi.
          • Gość: nat Re: Tabletki a test ciążowy? IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 31.05.06, 13:18
            Wybacz joolanto, ale bzdurą jakąś wieje...jak to zrobiła test w dniu
            spodziewanej miesiaczki? (pomijam już fakt, ze zażywając pigułki nie ma się
            miesiączki tylko krwawienie z odstawienia) Jeśli robiła test to widocznie czegoś
            się spodziewała, co pozwala przypuszczac, że popełniła jakis błąd w zażywaniu
            pigułek (zapomnienie, interakcje, inne), bo chodzby to była jej 10 ciąża to
            chyba nikt kto bierze pigułki i jej się nie spodziewa wyczułby ją po kilku dniach.
    • garraretka Re: Tabletki a test ciążowy? 31.05.06, 11:37
      moja przyjaciółka, zanim się zorientowała, że jest w ciąży, łykała przez dwa
      miesiące tabletki - urodziła śliczną, zdrową dziewczynkę.
      Co nie zmienia faktu, że tabletki w ciąży na pewno nie są korzystne.
      • majka995 Re: Tabletki a test ciążowy? 31.05.06, 14:59
        To miała duzo szczescia ze urodziła zdrowa córeczke. Moja niestety była chora i
        zmarła własnie przez to ze brałam pgułki w ciazy. Widocznie nie zawsze zle
        podziałaja
        Pozdrawiam
        • madelaine150 Re: Tabletki a test ciążowy? 01.06.06, 10:31
          przyjmowanie tabletek bedac w ciazy jest szkodliwe nawet jak to jest kwestia np
          2tygodni??przeciez nie wiadomo od razu ze jest sie w ciazy i trzeba przerwac
          ich przyjmowanie... czy one staja sie szkodliwe np po miesiacu-dwoch
          przyjmowania podczas ciazy??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka