Dodaj do ulubionych

kiedy kolejna ciąża po c.c?

29.05.06, 14:11
W kwietniu tego roku miałam c.c.Słyszałam że można planować następną ciąże po
roku , ale podobno można już planować po 6 miesiącach.Moje drogie , czy jest
wśród Was jakaś kobieta , która zaszła przynajmniej po 6 miesiącach (od c.c) w
następną ciąże i czy było u niej wszystko ok.?Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • joisana Re: kiedy kolejna ciąża po c.c? 29.05.06, 14:18
      Rok to minimum, lekarz ustala jednak optymalny termin według stanu pacjentki,
      mnie nie pozowlono wcześniej niż po 4 latach, a ostatecznie zabroniono wogóle.
      Koleżance operowanej w tym samym dniu już po 11 miesiacach gin.dał zielone
      światło.
      Musisz pamietać, ze po cc organizm dochodzi do siebie po około roku własnie,
      po co przyspieszać? Myślisz, ze łatwo zajmować się niemowlakiem będąc w ciąży?,
      a jeśli ciąża będzie przebiegać nie podręcznikowo i będziesz musiała leżeć, kto
      zajmie się wtedy dzieckiem? Musisz sobie odpowiedzieć na takie i jeszcze wiele
      innych pytań, potem idź do lekarza i niech się wypowie. Podejmiesz wtedy
      racjonalną decyzję.
      Oczywiście, ze zdażają się ciąże wkrótce po cc i często przebiegają prawidłowo,
      ale są przypadki które kończą się tragicznie, nie ma pewności którym się będzie.
    • ewelinagryglak Re: kiedy kolejna ciąża po c.c? 29.05.06, 15:48
      ewelinagryglak napisała:

> W kwietniu tego roku miałam c.c.Słyszałam że można planować następną ciąże po
      > roku , ale podobno można już planować po 6 miesiącach.Moje drogie , czy jest
      > wśród Was jakaś kobieta , która zaszła przynajmniej po 6 miesiącach (od c.c) w
      > następną ciąże i czy było u niej wszystko ok.?Pozdrawiam !

P.s Zapomniałam dodać że po c.c moja córeczka żyła 6 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka