Dodaj do ulubionych

Wybielanie zębów??????????????????????

IP: *.catv.net.pl 30.05.06, 22:22
Dziewczyny,
czy miałyście robione wybielanie zębów? Zastanawiam sie nad takim zabiegiem
ale mam kilka pytań:

1. czy jest to bezpieczne?
2. jaką metodę wybrać (oczywiście mówię o wizycie u dentysty)
3. czy kolor, który wróci za jakiś czas nie bedzie gorszy od tego co mam
obecnie?
4. czy jest możliwość że będą się potem robiły jakieś przebarwienia?

Proszę o wasze opienie. Polecano mi naświtlanie lampą. Kosztuje ten zabieg
chyba ok 600zł.Ale jeśli macie coś godnego polecenia to czekam.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Matylda Re: Wybielanie zębów?????????????????????? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 01:37
      Ostatnio zapytałam moją dentystkę czy jest jakaś domowa metoda na wybielenie
      zębów (trochę palę, niestety). Poradziła mi, żeby łyżkę 3% wody utlenionej
      zmieszać z 1/2 szklanki przegotowanej wody i tym wypłukać zęby, na końcu
      przepłukać samą wodą. Nie wolno stosować tego częściej niż raz na dwa tygodnie.
      Spróbowałam dopiero raz i wydaje mi się, że jest różnica, zęby stały się tak
      jakby bardziej błyszczące i chyba jaśniejsze. Spróbuj tego zanim wydasz 600 zl
      • joisana Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 10:51
        Płukałam zęby wodą utlenioną niejako niechcący bo to było zalecenie laryngologa
        przy ropnych migdałach-efekt 3 ukruszone zęby-dentysta na mnie nawrzeszczał
        jak sie dowiedział-woda utleniona nawet rozcieńczona daje efekt pod postacią
        kruchości tkanek zęba.
        Ponieważ też chciałabym mieć bielsze zęby stosowałam już nadtlenek karbonylu w
        preparacie dobieranym indywidualnie i z szyną-po nim wypadły mi dwa opatrunki
        fleczery i jedna plomba cementowa-efekt wybielanie widoczny ale nie porażający.
        Obecny stomatolog poradził mi pastę apteczną denivit czy jakoś tak wink, efekt
        zadziwiający zwłaszcza, ze pasta nie jest droga (w rossmanie dałam 7zł), a w
        smaku nie czuć substancji żrących. Zęby z dnia na dzień są bielsze. Nie wiem
        czy na wszystkich tak działa, ja nie miałam kamienia-kwaśny odczyn śliny, ani
        odbarwień po papierosach czy kawie bo ich nie używam. Czyli wybiela mi
        naturalnie żółtą kość zęba, i to w łagodny sposób bo żadnych efektów ubocznych
        nie obserwuję.
        • saskiaplus1 Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 12:36
          Po Denivicie mam zniszczone szkliwo (ale ja mam je w ogóle delikatne).
          • joisana Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 19:36
            Jesuuu nawet nie strasz ja dopiero 2 tygodnie używam i w takiej euforii byłam z
            wyników i na razie brakiem skutków ubocznych, ze mi do głowy nie przyszło że to
            moze krzywdę zrobić(?!) Chyba będę używała co drugi dzień, albo rzadziej.
            • natalia.brzeska Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 19:45

Polecam najpierw porządne czyszczenie (ok 100zł), a potem paski Blend-a-med (ok
              40 zł). Po czymś takim wybielanie raczej już Ci nie będzie potrzebne.
              • joisana Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 20:02
                Tylko, że moich zębów nie ma z czego czyścić wink, własnie wóciłam od stomatologa
                (wymieniam sobie plomby na jaśniejsze i przy okazji pytałam czy nie warto ich
                doczyścić, z kamienia, przebarwień etc. dowiedziałam się, ze nic taki9ebgo nie
                mam)) po prostu mam pecha mieć z natury żółtawy odcień kości a więc i zębów i
                już-taka karma wink, podobno ten rodzaj kości jest super mocny, ale jak każdemu
                marzy mi się śnieżnobiały uśmiech.
                Paski mają ten sam nadtlenek karbonylu który już stosowałam w stężonej formie w
                zelu a i tak efekt wybielania był mierny...
                Na mnie działa ten cały danivit, ale skoro osłabia to klops.
                • ida37 Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 20:05
                  A jakim żelem wybielałaś, jak długo?
                  • joisana Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 01.06.06, 12:21
                    U dentysty nie pamietam jakiej firmy mieszany indywidualnie główny składnik
                    nadtlenek karbonylu (dla mnie robił 25%) + szyny odlewane, do zakładania na noc
                    na 5 dni.
        • Gość: Matylda Re:joisana IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:31
          No to ładnie!...Posłucham na wszelki wypadek Ciebie i wiecej tego nie zrobię
          ale dlaczego dentystka mi to poradziła? Czyżby nie wiedziała jak działa woda
          utleniona?
    • ida37 Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 15:11
      Wybielałam zęby 2 lata temu. Koszt z szynami i żelem (4 szt.) wyniósł 240 zł.
      1. Podobno jest bezpieczne, ale mnie bardzo bolało-nadwrażliwość i "popękało" mi
      szkliwo.
      2. Polecam metodę nakładkową - sama możesz kontrolować proces, jeśli coś boli -
      przerywasz i wracasz ponownie za jakiś czas
      3. Moim zdaniem kolor się nie zmienia, mam mostek i cały czas czuwam, aby się
      nie odróżniał - pani dr. mówi, że jest ok.smile
      4. Nie mam żadnych przebarwień - jedyny problem, to że szkliwo przy szyjkach
      jest żółtawe i chyba zdecyduję się na szynę specjalnie wykonaną, tak, aby
      bezpiecznie podziałać jedynie na szyjki, a nie cały ząbsmile
      Efekt wybielania jest super. Wybielanie podczas jednej wizyty jest zbyt
      drastyczne, zabieg wymaga użycia 30% żelu!!!Podobno strasznie boli. Polecam Ci
      metodę nakładkową - lekarz dobierze Ci odpowiedni żel o różnym natężeniu. Ja na
      początek dostałam 15%. Ponieważ wybielanie uzależnia, to zakładam co parę
      miesięcy na kilka godzin szyny, z tym że kupiłam sobie 20% żel.
      Podczas wybielania konieczne jest wykonywanie fluoryzacji Elmexem, szczególnie,
      jeśli się zakłada żel na noc.
      Na Allegro są gotowe zestawy do wybielania - nie trzeba nawet robić wycisku u
      protetyka, niestety nie mam doświadczenia z tym produktem - być może ktoś się
      wypowie na ten tematsmile
      Pozdrawiam.
      • Gość: ładny uśmiech Re: Wybielanie zębów?????????????????????? IP: *.catv.net.pl 31.05.06, 18:09
        Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
        Widze że jednak wybielanie nie jest takie bezpieczne jak się wydaje. Ja jestem w
        stanie wydać te 600 zł na ta lampę aby tylko był efekt i mi zęby nie powypadały.
        Muszę jeszcze pogadać ze stomatologiem. Naświetlanie ta lampą to ok 45min i nie
        trzeba tego powtarzać. Jeśli ktoś miał robione tą metodą to czekam jeszcze na
        porady.

Dzięki
        • ida37 Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 18:19
          ale kobitko, to naświetlanie to właśnie w połączeniu z tą siekierą 30%? Jak się
          nie mylę, to chodzi tu o wybielanie podczas jednej wizytysmile
    • Gość: p Re: Wybielanie zębów?????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:57
      CIekawe, z tego co ja wiem to :
      - naświetlanie to jest koszt ok.2000
      - a nakłądki to właśnie ok.600/700 zł

Najbardzeij niebezpeczne jest naświetlanie, a potem nakłądki - proces masz
      rozłożony na 2 tygodnie a nie jednorazowa ingerencja.
      • ida37 Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 31.05.06, 19:05
        dokładniesmile
        • Gość: ade1 Re: Wybielanie zębów?????????????????????? IP: *.pwr.wroc.pl / *.wcss.wroc.pl 01.06.06, 12:39
          ja wybielalam 2 lata temu- lekarz robil mi wycisk dal zel i pozniej na noc
          przez chyba 2 tygodnie zakladalam. jesli chodiz o efekt to ja cos tam niby
          widzialam ale absolutnie nikt ze zenajomych dopoki mu o tym nie powiedzialam
          nic nie zauwazyl, nikt nie powiedzial widzac mnie: ale cos sie w tobie
          zmienilo, jakos inaczej wygladasz.
          • ida37 Re: Wybielanie zębów?????????????????????? 01.06.06, 12:49
            A u mnie koleżanki od razu zauważyłysmile))) ja zresztą teżsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka