Dodaj do ulubionych

czy po bromergonie się tyje?

IP: 81.219.14.* 09.06.06, 21:50
No właśnie, pytanie jak w tytule. Słyszałam, że lek -oprócz bólu głowy i
zmęczenia- pawoduje zaparcia i wzrost wagi.

Na razie nie mam kłopotów z przemianą materii i jestem raczej szczupła, ale
mam tendencje do zaokrąglania się.

Dodam, że bromergon zaczynam przyjmować ze względu na podwyższoną prolaktynę .

Macie jakieś doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: mamuśka Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 22:01
      Bromergon brałam chyba 3 razy w życiu,też ze względu na podwyższony poziom
      prolaktyny.Owszem przytyłam,ale dlatego,że miałam wilczy apetyt po tym
      leku.Mogłam pożreć konia z kopytami i ciągle było małowink
    • sea80 Re: czy po bromergonie się tyje? 10.06.06, 08:01
      ja bralam przez 2 tyg., z tyciem nie bylo problemu ale za to inne jego skutki
      uboczne (bol glowy,zatkany nos,nudnosci..) byly tak dokuczliwe ze odstawilam go
      na wlasna reke
      i juz nigdy wiecej
    • Gość: loosia Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.chello.pl 10.06.06, 09:52
      Biorę go dopiero od kilku dni i na razie -odpukać- nie mam żadnych
      dodatkowych "atrakcji". Tak się zastanawiam, czy lek po prostu wzmaga apetyt,
      więc się więcej je i stąd dodatkowe kiligramy, czy też- jak słyszałam-powoduje
      tycie samo w sobie, niezależnie od przyjmowanych kalorii.
      • Gość: sylvia Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:35
        Ja biore od prawie miesiaca parlodel, to praktyczne to samo.Tez na podwyzszona
        prolaktyne i nie czuje sie zbyt dobrze.Zaczelam od cwiartki tabletki na noc,
        przez pierwsze 3 dni mialam straszna suchosc w ustach w nocy,ze ciezko sline
        moglam przelknac,zatkany nos i zaparcia.Pozniej bylam u endokrynolog oczywiscie
        powiedzialam jej o tym wszystkim, to powiedziala,ze roznie kobiety reaguja na
        ten lek, jedne lepiej inne gorzej.Kazala mi zwiekszyc dawke do pol tabletki na
        noc.Czuje sie kiepsko, biore od 6 dni pol tabletki na dobe i codziennie jest
        tak samo, zatkany nos, suchosc w ustach, kolowanie w glowie, bol glowy,
        mysle,ze zaparcia tez bym miala,ale wspomagam sie takimi tabletkami, ktore
        pomagaja sie wyproznic.
    • Gość: lu Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.acn.waw.pl 10.06.06, 17:53
      Parodel i bromergon to ten sam lek, tylko pierwszy jest oryginalny produkowany
      w Szwajcarii lub Niemczech, a drugi, an licencji w Polsce i na Slowenii.
      Niestety, znacznie drozszy parodel jest duzo lepiej znoszony przez pacjentki.
      Tez go przyjmowalam przez dwa miesiace.

Poczatkowo nawet schudlam 1 kg, bo stracilam apetyt.

Zeby uniknac wrazenia zatkanego nosa trzeba polknac tabletke najlepiej juz w
      lozku, tuz przed zasnieciem (wczesniej cos jemy, bo tych lekow nie powinno sie
      polykac na pusty zoladek). Po tygodniu-dwoch organizm sie przyzwyczaja i nos
      juz jest OK.

Jesli chodzi o zatwardzenia to mnie to dopadlo w... strasznej skali. Ale
      przewalczylam otrebami (ze trzy lyzki do zupy dziennie, dosypywane do
      wszystkiego).
    • Gość: venetta Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.acn.waw.pl 10.06.06, 17:58
      Tu znajdziesz wszystkie informacje o prolaktynie i mozesz pogadac z
      innymi "prolaktynkami":
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1567694&start=5850
    • Gość: kattty Re: czy po bromergonie się tyje? IP: 82.139.45.* 11.06.06, 13:30
      bralam ponad rok..nie utylam ale...on przez 8 h -9h jest aktywny w organizmie
      stad bierze sie go na noc..i jezeli przespi ten okres aktywnosci to mnie omijaly
      atrakcje typu mdlosci..jak wstawalam wczesniej i tych 8 h nie odespalam...rano
      dolsownie zwracalam jak mlody krolik..i czulam sie fatalnie..potworny bol glowy
      i ogolne samopoczucie jakby mnie walec przejechalsad
      • skype12 Re: czy po bromergonie się tyje? 12.06.06, 11:46
        Bralam przez 7 miesiecy. Wlasnie skonczylam. Za 2 tygodnie mam zbadac prolaktyne
        (miesiac po zakonczeniu brania leku). Przytylam jakies 3-4 kg (waze 55
        kg/160cm). Pytalam lekarza (endokrynologa) czy mozliwe jest ze po nim tyje. On
        odpowiedzial ze nie ma takiej mozliwosci, bo nie zawiera zadnych homonow ktore
        moglyby to spowodowac. Zawsze mialam duzy apetyt, wiec po prostu moze pogorszyla
        mi sie przemiana materii...
    • korlewna Re: czy po bromergonie się tyje? 12.06.06, 14:17
      Bromergom moze dawać bardzo duzo skutkow ubocznych, w tym także tycie (choć
      mnie osobiscie to nie dopadło)
      Pozdrawiam
    • Gość: loosia Re: czy po bromergonie się tyje? IP: 81.219.14.* 12.06.06, 19:32
      Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
      Minął własnie tydzień , odkąd biorę Nasz Ulubiony Preparat smile stopniowo
      zwiększając dawkę od ćwiartki do całej tabletki, na noc i na razie żadnych
      skutków ubocznych nie odczuwam. Ani mdłości, ani apetyt mi się nie zmienił, ani
      zawrotów głowy. Może na mnie w ogóle nie działa ? A może wszystkie atrakcje
      jeszcze przede mną? Wyniki mam zrobić za miesiąc. Trzymajcie kciuki.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Milutka31 Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 10:03
        To tylko pozazdrościc że nie masz skutków ubocznych. Mnie co prawda tylko
        muliło, ale za to przez 2 miesiace. Biore 3 tabletki na dobe i raczej nie
        prędko sie z Bromkiem rozstane. Mam juz za sobą 14 miesięcy leczenia i
        praktycznie nieokresloną przyszość-ale to będzie trwało bardzo długo.
        A o skutkach ubocznych juz dawno zapomniałam.
        Acha, zaparcia mam niestety cały czas i nie wygra sie z nimi, a tyć nie tyje.
        • natalia.brzeska Re: czy po bromergonie się tyje? 13.06.06, 21:43

Ja brałam Bromocorn (to chyba to samo) i nie miałam w ogóle efektów ubocznych.
      • Gość: renata Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 00:21
        ja brałam bromergon ponad rok i u mnie wywołał wręcz odwrotny skutek, z wagi 115
        kg schudłam do jakiś 80. Nie miałam żadnych doleglowości w czasie zażywania
        tabletek, wszystko było oksmile
        • monika19791979 bromergon 19.06.06, 09:36
          biorę bromergon od półtora tygodnia, czuję się średnio dobrze, nawet da się
          przeżyć, biorę 2razy 1 tabl,zaczęłam zgodnie z zaleceniem w drugiej połowie
          cyklu, no i nie mam okresu spóźnia się 4 dni, czy to normalne? zawsze miałam
          regularnie, i na pewno nie jestem w ciąży, zrobiłam test,
          • Gość: loosia Re: bromergon IP: 81.219.14.* 19.06.06, 21:46
            U mnie też coś się pokręciło z okresem. Dostałam kilka dni wcześniej, trwał
            dwa tylko dni, potem było 3 dni przerwy i znowu dwa dni. Ale przynajmniej mnie
            brzuch nie bolał, tak jak zwykle.
    • Gość: Aniuta Re: czy po bromergonie się tyje? IP: *.icpnet.pl 19.06.06, 00:27
      Hej, ja tez mam wrażenie, że po nim tyję tzn. nie schudłam na wiosnę tak jak
      zwykle. Żrę jak dzika świnia. Biorę 1/2 tabletki, czekam na koejną wizytę u
      endokrynologa. Pierwsze 2 tygodnie były straszne - nudności, wymioty. Po tej
      wizycie pewnie będę brała większą dawkę.
      Kiedyś przez 2 lata brałam Parlodel. Czułam się otępiała umysłowo... teraz tez
      tak się czuję. Za 3 dni bronię magisterkę. Pracę napisałam kiepsko i pewnie na
      doktorat się przez głupi bromergon nie dostanę.
      Ale czego się nie robi dla własnych bachorów... odpłacą mi za to!!!!!!!!!!
    • Gość: jula tak IP: *.124.234.91.ip4.krucznet.com.pl 04.01.15, 23:20
      w ciągu 2 miesiący utyłam z 10kilo.. teraz waga stoi ale nie chudnę wcale.
      zaczęłam brać bromergon i euthyrox i od tamtego czasu..
      • lidek0 nie 05.01.15, 15:33
        a ile kalorii ma jedna tabletka, że przytyłaś po nim? Owszem może wzmagać apetyty, ale nie pisz bzdur, że od samych tabletek się tyje.
        • gemowa Re: nie 08.01.15, 09:47
          Ja po Bromergonie miałam wilczy apetyt... Jeśli ktoś jest w stanie kontrolować głód i się nie obżerac, to sam z siebie nie przytyje.
    • majeczka200 Re: czy po bromergonie się tyje? 08.01.15, 10:08
      Brałam Bromergon prawie rok i nie przytyłam wręcz odwrotnie schudłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka