Dodaj do ulubionych

trądzik....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 13:25
znacie może jakieś sposoby na trądzik nie tylko na twarzy ale też na szyji,
ramionach, plecach.
dziękuje
Obserwuj wątek
    • sea80 Re: trądzik.... 14.06.06, 15:50
      zalezy skad sie wziął ten tradzik
      mi problemy z cera zaczely sie w ciazy (wys. prolaktyna), teraz jestem 5 mies po
      porodzie i bez zmian ale bylam u gin, przepisal mi tabl, antykoncepcyjne i mam
      nadzieje ze w koncu pozbede sie tradziku
      • Gość: gość basia Re: trądzik.... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.06, 15:53
        ja mialam taki sam problem leczylam sie po porodzie 5 lat po 4 latach trafilam
        na super ginekologa i dermatologa tak naprawde to wyleczyly mnie plastry evra i
        mydlo siarkowe
        • Gość: robin2510 Re: trądzik.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:07
          Ja urodziłam 9 m-cy temu . Jak mała skończyła 4 m-ce zakończyłam karmienie i w
          związku z tym brałam Parlodel. Po tym hormonie zaczęła się jazda z krotskami.
          szał mnie ogarnia(szyja , ramiona i dekolt). Najgorzej zrobiło się teraz jak
          jest ciepło. byłam u gina i dermatologa (podobno najlepszego w Polsce). Obaj
          zdecydowali na tabletki anty i dodatkowo dermatolog zapisał mi IZOTEK. Jakaś
          nowość narynku za 200 zł!!!! Jeszcze recepty nie wykupiłam. Wcześniej leczyłam
          się państwowo u dermatologa który stwierdził że mam zapalenie mieszków
          włosowych i od kwietnia biorę Unidox. Z tabletek antykoncepc. zapisał mi
          Harmonet (proponował Dianę i Yasmin ale naczytałam sie takich historii o tych
          tabletkach ze poprosiłam o coś innego). Boję się jak na nie zareaguje bo
          wcześniej -przed ciązą - brałam krótko Cilest (ale fatalnie się czułam) i kilka
          lat Mercilon z kolei po którym samopoczucie rewelka ale nie nadaje sie na
          leczenie trądziku. Zobaczymy jak ta końska kuracja hormonami i IZOTEKIEM
          podziała...
          • Gość: majka Re: trądzik.... IP: *.chello.pl 15.06.06, 18:35
            Na Twoim miejscu dałabym sobie spokój z Izotekiem [serio]to takie samo gó..
            jak Aknenormin i Roaccutane bo to ta sama substancja czynna ,wpisz w
            wyszukiwarkę roaccutane ten lek uszkadza tkankę łaczna i prowadzi do chorób
            immunologicznych ,jesli szanujesz swoje życie uciekaj od tego leku ,
    • viki82 Re: trądzik.... 15.06.06, 17:36
      witaj!
      ja tez mam z tym problem, polecam kosmetyki Vichy Normaderm, zarowno na buzie,
      jak i pozostale miejsca zinfekowane tradzikiem. Moga byc tez polskie, np
      Kolastyna Nastolatki. przy okazji zrob testy alergiczne - moj tradzik okazal
      sie byc efektem uczulenia na gluten. po wprowadzeniu diety eliminacyjnej plus
      natarcia kosmetykami sa efekty. Leczenie Diane35 i Cilestem nie przynioslo
      ZADNEJ poprawy, jedynym efektem bylo nabranie dodatkowych 7 kg sad
      pozdrawiam i zycze powodzenia big_grin
      • Gość: silvia Re: trądzik.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:54
        Ja mam ten sam problem, czyli krosty.
        Mam podwyzszona prolaktyne, androstendion na granicach normy i podwyzszona
        insuline (wszystko lecze od ok. miesiaca, nie widze jeszcze poprawy, a nowe
        krosty na szyi i dekoldzie sie pojawiaja.Jestem rowniez uczulona na gluten.
        • Gość: robin2510 Re: trądzik.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 18:14
          mi dermatolog powiedział jeszcze że nie mam jesć za dużo czekolady bo to nasila
          objawy , ale czasem nie mogę się powstrzymać .....
    • magdakaprys Re: trądzik.... 10.02.22, 17:14
      Mam problem z trądzikiem. Mam go na twarzy (broda,czoło i skronie) i plecach. Już trochę polepszyłam swój stan. U mnie pomogła dieta. Odkąd stosuje dietę przeciwzapalną jest lepiej bo nie mam tłustej skóry. nie robią mi sie juz takie podskórne których nie można wycisnąć. Używam żelu do mycia z Vianka. Myje nim twarz i plecy. Te miejsca wycieram ręcznikiem papierowym. Biorę też suplementy witaminowe. Konkretnie te: Tekst linku Do tego na noc maść acnederm. Działa super na blizny.
      • magdakaprys Re: trądzik.... 10.02.22, 17:17
        te tabletki to Royal skin 500
        nie wiedziałam jak dodac link
        royal skin 500

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka