Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 13:25 znacie może jakieś sposoby na trądzik nie tylko na twarzy ale też na szyji, ramionach, plecach. dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sea80 Re: trądzik.... 14.06.06, 15:50 zalezy skad sie wziął ten tradzik mi problemy z cera zaczely sie w ciazy (wys. prolaktyna), teraz jestem 5 mies po porodzie i bez zmian ale bylam u gin, przepisal mi tabl, antykoncepcyjne i mam nadzieje ze w koncu pozbede sie tradziku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość basia Re: trądzik.... IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.06, 15:53 ja mialam taki sam problem leczylam sie po porodzie 5 lat po 4 latach trafilam na super ginekologa i dermatologa tak naprawde to wyleczyly mnie plastry evra i mydlo siarkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin2510 Re: trądzik.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:07 Ja urodziłam 9 m-cy temu . Jak mała skończyła 4 m-ce zakończyłam karmienie i w związku z tym brałam Parlodel. Po tym hormonie zaczęła się jazda z krotskami. szał mnie ogarnia(szyja , ramiona i dekolt). Najgorzej zrobiło się teraz jak jest ciepło. byłam u gina i dermatologa (podobno najlepszego w Polsce). Obaj zdecydowali na tabletki anty i dodatkowo dermatolog zapisał mi IZOTEK. Jakaś nowość narynku za 200 zł!!!! Jeszcze recepty nie wykupiłam. Wcześniej leczyłam się państwowo u dermatologa który stwierdził że mam zapalenie mieszków włosowych i od kwietnia biorę Unidox. Z tabletek antykoncepc. zapisał mi Harmonet (proponował Dianę i Yasmin ale naczytałam sie takich historii o tych tabletkach ze poprosiłam o coś innego). Boję się jak na nie zareaguje bo wcześniej -przed ciązą - brałam krótko Cilest (ale fatalnie się czułam) i kilka lat Mercilon z kolei po którym samopoczucie rewelka ale nie nadaje sie na leczenie trądziku. Zobaczymy jak ta końska kuracja hormonami i IZOTEKIEM podziała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: trądzik.... IP: *.chello.pl 15.06.06, 18:35 Na Twoim miejscu dałabym sobie spokój z Izotekiem [serio]to takie samo gó.. jak Aknenormin i Roaccutane bo to ta sama substancja czynna ,wpisz w wyszukiwarkę roaccutane ten lek uszkadza tkankę łaczna i prowadzi do chorób immunologicznych ,jesli szanujesz swoje życie uciekaj od tego leku , Odpowiedz Link Zgłoś
viki82 Re: trądzik.... 15.06.06, 17:36 witaj! ja tez mam z tym problem, polecam kosmetyki Vichy Normaderm, zarowno na buzie, jak i pozostale miejsca zinfekowane tradzikiem. Moga byc tez polskie, np Kolastyna Nastolatki. przy okazji zrob testy alergiczne - moj tradzik okazal sie byc efektem uczulenia na gluten. po wprowadzeniu diety eliminacyjnej plus natarcia kosmetykami sa efekty. Leczenie Diane35 i Cilestem nie przynioslo ZADNEJ poprawy, jedynym efektem bylo nabranie dodatkowych 7 kg pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silvia Re: trądzik.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 17:54 Ja mam ten sam problem, czyli krosty. Mam podwyzszona prolaktyne, androstendion na granicach normy i podwyzszona insuline (wszystko lecze od ok. miesiaca, nie widze jeszcze poprawy, a nowe krosty na szyi i dekoldzie sie pojawiaja.Jestem rowniez uczulona na gluten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin2510 Re: trądzik.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 18:14 mi dermatolog powiedział jeszcze że nie mam jesć za dużo czekolady bo to nasila objawy , ale czasem nie mogę się powstrzymać ..... Odpowiedz Link Zgłoś
magdakaprys Re: trądzik.... 10.02.22, 17:14 Mam problem z trądzikiem. Mam go na twarzy (broda,czoło i skronie) i plecach. Już trochę polepszyłam swój stan. U mnie pomogła dieta. Odkąd stosuje dietę przeciwzapalną jest lepiej bo nie mam tłustej skóry. nie robią mi sie juz takie podskórne których nie można wycisnąć. Używam żelu do mycia z Vianka. Myje nim twarz i plecy. Te miejsca wycieram ręcznikiem papierowym. Biorę też suplementy witaminowe. Konkretnie te: Tekst linku Do tego na noc maść acnederm. Działa super na blizny. Odpowiedz Link Zgłoś
magdakaprys Re: trądzik.... 10.02.22, 17:17 te tabletki to Royal skin 500 nie wiedziałam jak dodac link royal skin 500 Odpowiedz Link Zgłoś