Gość: lola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola Re: zlagodzic bol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:48 za wczesnie wcisnelam enter. otoz, nie przejmowalam sie tym za bardzo-tzn bolem, i wiem(mozliwe) ze to normalne, ale okolo 1-2 godz po zjedzeniu czegos- posilku odczuwam skurcze zoladka i jelit. przez ten bol, a nie mam go z czym porownywac , bo moje miesiaczki sa prawie bezbolesne nie moge funkcjonowac. jak mozna zlagodzic ten bol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: zlagodzic bol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 22:52 iść do gastrologa!!! bóle żołądka po posiłku to nic normalnego!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: zlagodzic bol 14.06.06, 22:55 To moze byc jelito nadwrazliwe, trzeba koniecznie zrobic tez badania na bakterie helicobacter pylori,ktore powoduja chorobe wrzodowa zoladka,doraznie pomoc moze Mantii,dobry jest tez syroip Debridat Odpowiedz Link Zgłoś
ania_05 Re: zlagodzic bol 14.06.06, 22:59 Pól godz. po jedzeniu- przy wrzodach żołądka, ok. 2-ch godz.- dwunastnicy. Faktycznie, zrób sobie badanie na helikobactera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: zlagodzic bol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:18 a czy rak rodzinny moze miec z tym cos wspolnego? moja babcia i jej 3 dzieci w tym moja mama zmarli na raka jelita-tak mi zreszta tata powiedzial.w tej chwili nie posiadam karty nfz, wiec w najblizszym czasie-moze miesiaca nie pojde. bol nie zawsze wystepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lykaena Re: zlagodzic bol 14.06.06, 23:25 test na helicobacter kupuje sie w aptece bez recepty,ale w 99 procentach daje on wynik dodatni bo jest to drobnoustroj wystepujacy niemal u wszystkich,a wiec wizyta u lekarza jest konieczna i to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_05 Re: zlagodzic bol IP: *.aster.pl 14.06.06, 23:36 Daltego warto zrobić ten test w labortorium, wtedy jest podana wartość. Odpowiedz Link Zgłoś