Dodaj do ulubionych

Mercilon a slonce

16.06.06, 00:50

Obserwuj wątek
    • Gość: nelly_27 Re: Mercilon a slonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 14:31
      Kobiety biorące tabletki antykoncepcyjne mogą mić uczulenie na słońce... dobrzy
      ginekolodzy powinni to mówić pacjentkom. Mam to samo, ale biore Regulon.
      • jasta20 Re: Mercilon a slonce 16.06.06, 14:34
        A czy pomagaja Ci jakiej blokery sloneczne? No filtr 60 lub wiecej?
        Po jaikim czasie przebywania na slońcu pokazuje Ci sie uczulenie?
    • sikorka.1 Re: Mercilon a slonce 17.06.06, 17:12
      mercilon brałam latami i nic mi się nie działo, więc nie wiem dlaczego masz
      uczulenie?Ja nie miałam. Teraz czekam na baby...38tsmile
      • Gość: pika123 Re: Mercilon a slonce IP: *.przasnysz.mm.pl 22.06.06, 13:06
        kurde,a ja myslalam,ze mam po prostu uczulenie na slonce..a to na pewno ot
        tabletek,ktore biore od 5 lat.najdziwniejsze jest to,ze po solarium nie mam
        tegho uczulenia,a przy mocniejszym sloncu od razu sie pojawia.najgorzej bylo w
        zeszlym roku we wloszech,wygladalam jakbym sie poparzyla,szczypalo i
        swedzialo.mam nawet tabletki na uczulenie i bralam betakaroten,ktore mialy
        pomoc,ale na dluzsza mete nie pomagaja,podobnie jak wapno.
        • Gość: a mercilon a kawa IP: *.aster.pl 22.06.06, 14:52
          mercilon a herbata,mercilon a woda,mercilon a mydło....uncertain
        • Gość: ja Re: Mercilon a slonce IP: *.chello.pl 23.06.06, 21:18
          Jeśli opalasz się w solarium a następnie wychodzisz na słońce jest więcej niż
          pewne, że będzie jakiś czynnik uczuleniowy, jakies krostki na ciele, jakieś
          plamy. Ja biore mercilon od okolo 6 lat, nie korzystam z solarium (jak juz to
          samoopalacz) a ze słońca moge korzystać zawsze i wszędzie - oczywiście z
          rozsądkiem i kremem z filtrem smile
    • Gość: Martynka Re: Mercilon a slonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:52
      Hejsmile ja biorę mercilon już od ponad roku i nie mam żadnych plam od opalania,
      ale moja koleżanka bierze te same tabletki i miała z tym problem, jest więc to
      indywidualna sprawa, brałam też inne tabletki i też nie miałam takich uczuleń.
      Ale moja koleżanka zmieniła na jasmine(czy jakos tak) i już nie miała takiego
      problemu, ale jeżeli masz dobrze dobrane tabletki to lepiej unikaj słońca, to
      bezpieczniejsze niż eksperymentowanie z innymi tabletkami,pzdr
      • jasta20 Re: Mercilon a slonce 27.06.06, 12:34
        Kuoiłam emulsje do opalania dla dzieci z flltrem 25 (ZiajKa), smaruje sie nia za
        kazdym razem kiedy wychodze na slonce na dluzej niz pol godzinki i uczulenia nie
        ma. Po konsultacji z pania ginekolog stwierdzilysmy ze jednak nie ma sensu
        zmieniac tabletek. Lepiej uwazac ze sloncem niz meczyc sie ze skutkami
        ubocznymi, ktore mogly by wystapic po zmianie tabletek, ktore i tak mogly by nic
        nie zmienic, poniewaz uczulenie mogloby sie pojawiac nadal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka