Dodaj do ulubionych

prawidłowe ymiary macicy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 22:27
witam!
mam pytanie? Czy któraś z Was miała problemy z donoszeniem ciąży z powodu
małej macicy? W lutym straciłam dziecko to był początek ciąży. Ginekolog
sugeruje, że przyczyną jest zbyt mała macica. Miałam zabieg wyłyżeczkowania,
robiono mi wówczas usg, wymiary macicy to 61mm x 36 mm x 60 mm. Dodam, że był
to 8 tydzień ciąży, czy te wymiary są prawidłowe? Jak wygląda leczenie, czy
mam szansę na prawidłową ciążę?
Obserwuj wątek
    • Gość: ninaxtr Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:06
      bardzo proszę o odpowiedź kogoś kto miał podobny problem.
    • Gość: eee Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.kablowka.waw.pl 24.06.06, 13:09
      moja kolezanka miałą bardzo małą macicę, nie pamiętam wymiarów, ale jak u 13-14
      letniej dziewczynki, było to zresztą skutkiem przebytaj w wieku 14 lat kuracji
      hormonalnej, donosiła ciaze bez żadnych kłopotów, urodziłą fizjologicznie.
      moze zmień lekarza, na takiego, który pracuje np.w centrum leczenia
      niepłodnosci, będzie miał większe doswiadczenie na ten temat.
      co do problemów z utrzymaniem ciaży-z powodu małej macicy, to raczej zdażają
      sie one później-w późniejszym okresie ciąży, gdy macica nie daje rady sie już
      bardziej rozciągnąć-za cienkie ściany, trzebz czasem szybciej zakończyć ciaze,
      ale nie w 8 tygodniu, przecież wtedy to dziecko ma max.2 cm. a macica jest
      bardzo rozciagliwym mieśniem, tak małe dziecko, to tam jeszcze luz miało
      • Gość: ania Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:22
        mam 22 lata, jeszcze nie rodzilam i nie planuje. moj gin juz pare razy zauwazyl
        przy mnie ze moja macica jest bardzo mala - "wielkosci meskiego kciuka". na
        moje pytaia czy sie martwic odpowiada ze nie ma co uprzedzac faktow. ze
        wielkosc macicy nie determinuje niczego, chociaz moze. no coz. zobaczymy.
        • Gość: ninkaxtr Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 16:45
          Dzięki. Problem w tym, że to już drugi ginekolog mówi to samo. Nie wiem co o
          tym myśleć. Poprostu się martwię.
          • Gość: kik Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.compower.pl 24.06.06, 20:52
            nie jestem i nie byłam w ciąży wymiary mojej macicy to 35mmx42mm jest ciut
            większa bo nie pamiętam co było po przecinku 35,7 ale drugiego wyniku nie
            pamiętam dokładnie
    • tuwenda Re: prawidłowe ymiary macicy 24.06.06, 23:05
      Też mam mała macicę, ale wymiarow nie pamiętam. Synek urodził sie w 38
      tygodniu, był dosyć mały, miał 2850g i 49cm, brzuch w porównaniu do innych
      dziewczyn miałam nieduży. Gin powiedział, że lepiej by bylo gdybym nie miała w
      przyszłości ciąży bliźniaczej...
      Ale synek jest zdrowy i po prostu cudowny smile
      Od września zaczynamy starania o drugie dziecko smile
      • Gość: ninaxtr Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 00:23
        życzę powodzenia, trochę pokszepiły mnie te informacje. dziękuję
      • wredna.suka Re: prawidłowe ymiary macicy 25.06.06, 00:28
        Którego września?
        Bo nie wiem kiedy czekać na jakieś ciekawe wątki??
        ;>
        • Gość: cfana do wredna suka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 07:52
          po pierwsze to gratuluje nicku smile))))))))))))))))))))))))
          a po drugie to chyba pomylilas sobie forum ???? lepiej od razu przenies sie do
          "mniej inteligentnych" i tam wpisuj swoje kiepskie zarty
          a po trzecie to istnieje cos takiego jak "kultura osobista" - jak dowiesz sie co
          to takiego to wtedy startuj do ludzi
          • wredna.suka Re: do wredna suka 26.06.06, 08:10
            A Ty po pierwsze wstań jak do mnie mówisz.
            Po drugie się zaloguj bo żadna panna "nikt" nie będzie mi mówiła co mam robić.
            Po 3cie na Twoje forum nie pójdę. Nie duża konkurencja.
            A po trzecie najpierw trzeba być kimś żeby innego pouczać.
            Dziękuję za uwagę.
            • wredna.suka Re: do wredna suka 26.06.06, 08:11
              * Za duża konkurencja
              • wredna.suka I... jeszcze jedno 26.06.06, 08:12
                Jak Twoja składnia zdań będzie na odpowiednim poziomie, to wtedy śmiel sie odezwać.
                A tymczasem siedź cicho.
          • wredna.suka Re: do wredna suka 26.06.06, 08:13
            I wcale taka cfana nie jesteś zmieniając nick:
            ninkaxtr -->
    • Gość: gosiulka Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.dyn.iinet.net.au 26.06.06, 08:13
      ale ty jestes upierdliwa suka !!!!! ale i tacy musza zyc
      • wredna.suka Re: prawidłowe ymiary macicy 26.06.06, 08:14
        PANI suka. Z szacunkiem.
    • Gość: gosiulka Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.dyn.iinet.net.au 26.06.06, 08:16
      hahaha posmialam sie troche !!! i tak suka
      • wredna.suka Re: prawidłowe ymiary macicy 26.06.06, 08:19
        Marudna jesteś. I monotematyczna.
        • Gość: Hankaa Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 08:36
          a Ty patrząc na Twoje zdjecie smile naprawde jestes wredna smilehehe, nick to sobie
          idealnie dobrałaś - gratuluje (bo rozumu nie mozna ci gratulowac)
          • wredna.suka Re: prawidłowe ymiary macicy 26.06.06, 08:44
            No szkoda, ze ja Tobie w ogóle niczego nie mogę pogratulować.
            • Gość: alina sama sobie przeczysz suko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:19
              pouczasz innych:
              """""Jak Twoja składnia zdań będzie na odpowiednim poziomie, to wtedy śmiel sie
              odezwać.
              A tymczasem siedź cicho."""""
              ........a raczej nie zaczyna sie zdania od "no"
              • Gość: gg [...] IP: *.chello.pl 26.06.06, 11:18
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: karol Re: sama sobie przeczysz suko IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 11:41
                  sami pokazujecie jakim dnem jestescie dziewczyna sie zachowuje po ludzku a wy
                  sie przychrzaniacie nick sie nie podoba? zazdrosicie i tyle
                  dziewczyna jest madra i wesola tylko takie dewoty jak wy marudza
                  • wredna.suka Re: sama sobie przeczysz suko 26.06.06, 11:50
                    Daj spokój, sama sobie poradzę.
              • wredna.suka Re: sama sobie przeczysz suko 26.06.06, 11:49
                Zaraz skończą Ci się pomysły na imiona.
                Odpuść.
                • Gość: karol randkownia wrednej suki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 12:47
                  wracaj lepiej do swojej randkowni suko smile))
                  www.randki.o2.pl/profil.php?id_r=541532
                  niezla dziecinada :smile)
                  • Gość: jjjj Re: randkownia wrednej suki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:26
                    hehehe
                  • Gość: kalwi Re: randkownia wrednej suki :) IP: *.toya.net.pl 03.07.06, 16:12
                    nie zła SUNIA szkoda ze nie mieszkam blizej
    • Gość: elka Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 07:26
      a czy w ogole istnieja prawidlowe wymiaty macicy ? czy to nie zalezy od kobiety ?
      • Gość: kika_1 Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:39
        istnieją
    • Gość: ziuta Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:56
      najlepiej doradz sie dobrego lekarza albo nawet kilku
    • Gość: fina01 Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 18:16
      wymiary zaleza chyba od wieku kobiety
      • Gość: ninaxtr Re: prawidłowe ymiary macicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 00:01
        nie odzywałam się bo to żałosne co niektórzy robią na tym forum. Wymiary macicy
        jeśli można tak powiedzieć są niejako "standaryzowane" odpowiednio do wagi ,
        wzrostu to wiem na pewno, czy są uzależnione od wieku nie wiem. Mam nadzieję,
        że jedyną komplikacją w przyszłości będzie tylko to, że dziecko urodzi się
        trochę mniejsze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka