Dodaj do ulubionych

kiedy ćwiczyć po cesarce?

24.06.06, 22:24
jestem prawie 4tyg po cesarce i nie wiem czy już mogę ćwiczyć
Obserwuj wątek
    • lenka_style Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 25.06.06, 22:39
      nie wiem, co do dla Ciebie znaczy: ćwiczyć
      jeśli to jakieś wariacje i obciążenia - zwłaszacza ćwiczenia typu "wiszenie na
      drążku', wyczerpujący step itd., to na to za wcześnie
      poczekaj jeszcze dwa tygodnie - po tym czasie lekarz powiedział mi, że mogę
      wykonywać wszystkie normalne ćwiczenia z umiarem (tzn. np. lekki! aerobic albo
      aqua)
      ale koniecznie zapytaj o to gina na wizycie kontrolnej za 2 tygodnie
    • simonkapl Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 25.06.06, 22:49
      Ja zaczelam nicaly miesiac po, bo sie juz leoiej poczulam.Zaczelma od ciwzcen
      lzejszych, potem stopniowe wprowadzalam ciezsze.Jak bolala rana, przestawalam.
    • jakw Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 26.06.06, 17:02
      imho jeszcze trochę poczekaj, zwłaszcza z cięższymi ćwiczeniami czy ćwiczeniami
      typu "brzuszki". To że na wierzchu jest wszystko ok nie znaczy że w środku też
      już wszystko pogojone. A mi szew po 1-szej cesarce zaczął się paprać właśnie
      jakieś 4-5 tyg po.
      • dyzurna Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 27.06.06, 20:52
        jestem prawie 3 miesiace po cesarce a po prawej stronie wlasnie w miejcu rany dokucza mi bol, dlaczego?czyzby sie jeszcze nie zagoilo?
        • iwonagos Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 27.06.06, 21:45
          nie można się nadwyrężać. koniecznie pytać LEKARZA, nie sugerować się poradami
          z forum, każdy organizm jest inny. ja 5 tyg po cc zaczęłam stosować pas, mój
          gin mnie ochrzanił, kazał robić brzuszki. ponoć pas rozleniwia mięśnie brzucha.
          ćwiczyłam więc od 6 tyg brzuszki i muszę przyznać, że brzuch mam lepszy niż
          przed ciążą. dodam jednak, że w ciąży przytyłam niewiele, bo tylko 8 kg, więc
          nie miałam wielkiego problemu. acha i ściągnęłam sobie te ćwiczenia brzuch w 8
          min. naprawdę skuteczne. gdy byłam na macierzyńskim ćwiczyłam codziennie, gdy
          wróciłam do pracy niestety nie miałam czasu. teraz zaczęły się wakacje więc
          znów będę miała czas na ćwiczenia.
        • iwonagos Re: do dyżurna 27.06.06, 21:46
          a nie dźwigałaś czegoś ciężkiego? może sie zrosty porobiły
        • ato8 Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 02.07.06, 22:36
          mnie też bolało,było ciut czerwone,ale połozna powiedziała,ze ok
          może pokaz to położnej, albo lekarzowi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka