ato8 24.06.06, 22:24 jestem prawie 4tyg po cesarce i nie wiem czy już mogę ćwiczyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka_style Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 25.06.06, 22:39 nie wiem, co do dla Ciebie znaczy: ćwiczyć jeśli to jakieś wariacje i obciążenia - zwłaszacza ćwiczenia typu "wiszenie na drążku', wyczerpujący step itd., to na to za wcześnie poczekaj jeszcze dwa tygodnie - po tym czasie lekarz powiedział mi, że mogę wykonywać wszystkie normalne ćwiczenia z umiarem (tzn. np. lekki! aerobic albo aqua) ale koniecznie zapytaj o to gina na wizycie kontrolnej za 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 25.06.06, 22:49 Ja zaczelam nicaly miesiac po, bo sie juz leoiej poczulam.Zaczelma od ciwzcen lzejszych, potem stopniowe wprowadzalam ciezsze.Jak bolala rana, przestawalam. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 26.06.06, 17:02 imho jeszcze trochę poczekaj, zwłaszcza z cięższymi ćwiczeniami czy ćwiczeniami typu "brzuszki". To że na wierzchu jest wszystko ok nie znaczy że w środku też już wszystko pogojone. A mi szew po 1-szej cesarce zaczął się paprać właśnie jakieś 4-5 tyg po. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 27.06.06, 20:52 jestem prawie 3 miesiace po cesarce a po prawej stronie wlasnie w miejcu rany dokucza mi bol, dlaczego?czyzby sie jeszcze nie zagoilo? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 27.06.06, 21:45 nie można się nadwyrężać. koniecznie pytać LEKARZA, nie sugerować się poradami z forum, każdy organizm jest inny. ja 5 tyg po cc zaczęłam stosować pas, mój gin mnie ochrzanił, kazał robić brzuszki. ponoć pas rozleniwia mięśnie brzucha. ćwiczyłam więc od 6 tyg brzuszki i muszę przyznać, że brzuch mam lepszy niż przed ciążą. dodam jednak, że w ciąży przytyłam niewiele, bo tylko 8 kg, więc nie miałam wielkiego problemu. acha i ściągnęłam sobie te ćwiczenia brzuch w 8 min. naprawdę skuteczne. gdy byłam na macierzyńskim ćwiczyłam codziennie, gdy wróciłam do pracy niestety nie miałam czasu. teraz zaczęły się wakacje więc znów będę miała czas na ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: do dyżurna 27.06.06, 21:46 a nie dźwigałaś czegoś ciężkiego? może sie zrosty porobiły Odpowiedz Link Zgłoś
ato8 Re: kiedy ćwiczyć po cesarce? 02.07.06, 22:36 mnie też bolało,było ciut czerwone,ale połozna powiedziała,ze ok może pokaz to położnej, albo lekarzowi Odpowiedz Link Zgłoś