Dodaj do ulubionych

EVRA a owłosienie

03.07.06, 15:12
Mam pytanie o EVRA. Otóż w instrukcji jest napisane, żeby przykleić na
nieowłosioną skórę. Przykleiłam więc normalnie na brzuchu, uznałam, że
takie "nieowłosienie" wystarczy. Jak zdejmowałam plaster, myślałam, ze
zgłupieję z bólu. To pewnie dlatego, że na skórze jednak były jakieś drobne,
wręcz niedostrzegalne włoski! Czy to znaczy, że źle przykleiłam? Czy powinnam
tę skórę jakoś depilować? Czy plastry będą teraz działać, jeśli przykleiłam
źle?
Obserwuj wątek
    • emae Re: EVRA a owłosienie 05.07.06, 09:18
      ???
    • Gość: netaa Re: EVRA a owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:11
      spokojnie-plastry dzialaja bo z tego co mowisz,to trzymaly ok smile wydaje mi sie
      ,ze mozesz byc bardzo wrazliwa na bol po prostu.ja tez przyklejam na brzuchu i
      przy odklejaniu boli jak odkejanie innych plastrow, jak wszystko co mocowane
      jest na klej. moze sprobuj wolniej odklejac albo przeciwnie-jednym
      szarpnieciem-moze to zminimalizuje bol. - a bralas wczesniej tabletki? ja sie
      jakis czas przesiadlamz tabletek na evre i nie narzekam smile
      • emae Re: EVRA a owłosienie 06.07.06, 09:23
        Ok, dzięki wielkie. Brałam tabletki, już dawno temu i trochę z innych powodów
        (kłopoty z miesiączką). Plastry są wygodniejsze, nie trzeba ciągle o nich
        pamiętać, mój organizm reaguje też na nie o wiele lepiej niż na tabletki. Z tym
        straaasznym bólem to przesadziłam, po prostu plaster się mocno "przyssał", a
        tam jest dosyć wrażliwe miejsce. Po prostu zestresowałam się, że może chodzić o
        te włoski. Dzięki raz jeszcze, teraz już jestem spokojna.
        • Gość: sylwka25 Re: EVRA a owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:43
          a co z tyciem po EVrze? strasznie zaokragliły mi sie biodra i uda powiekszyły.
          Tłuszczyku za duzo chociaz naprawde mało jem sad
          macie tez tak?
          • montypyton Re: EVRA a owłosienie 06.09.06, 10:24
            zamiast na brzuchu sprobuj przyklejać na pośladku, ja jestem zadowolona. Nie
            zauważyłam zadnego tycia oprócz powiekszenia piersi ale to akurat mi i mojemu
            facetowi się podoba smile
          • Gość: dominika Re: EVRA a owłosienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:14
            tyje sie nie od plastrow tylko od jedzenia smile))
            hormony obnizaja troche metabolizm i trzeba po prostu mniej jesc, bo organizm
            mniej potrzebuje energii. wiem, ze na poczatku to moze byc trudne, ale trzeba
            sie przyzwyczaic.
            • Gość: Agnis Re: EVRA a owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:41
              smile święta racja, ja nie miałam problemów z tyciem przy plastrach,to jest wogle
              bardzo wygodna w użyciu antykoncepcja - teraz już jej nie mam bo staramy się o
              dziecko smile
        • Gość: maria Re: EVRA a owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 12:36
          wiem o czym mowisz, niektore narzekaja, ze plastry sie odklejaja, a ja tego w
          ogole nie zauwazylam i raczej klopot mialam z odklejaniem, jak to nazwalas
          "przyssanych" plastrow.
          pozdrawiam
    • Gość: mloda Re: EVRA a owłosienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:13
      Plastry będą lepiej się trzymać, jeśli bedziesz miała oczyszczoną skórę -
      najlepiej przed przyklejeniem przmeyć to miejsce jakimś tonikiem albo nawet
      spirytusem, żeby odtłuszczyć - wtedy klej lepiej działa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka