Gość: niepewna IP: 89.171.128.* 25.07.06, 11:27 Witam, jaki czas powinien upłynąć od momentu odstawienia pigułek, aby bezpiecznie poczac malucha - zeby byl zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniolki21 Re: Odstawienie pigułek 25.07.06, 11:30 lekarze mowia ze 3 miesiace mi kiedys kolezanka powiedzila ze slyszala ze te 3 m to za malo i ze potrzebny jest rok zeby oczyscic organizm z hormonow ale co jest prawda to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hov Re: Odstawienie pigułek IP: *.bulldogdsl.com 25.07.06, 12:32 Bywa i tak, np. przy leczeniu bezplodnosci, ze lekarze zalecaja branie tabletek antykoncepcyjnych przez jakis czas, odstawienie ich, a potem szybciutko zaplodnienie. I nie przeszkadza to, maluchy rodza sie zdrowe - o ile uda sie je poczac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Odstawienie pigułek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:28 ja odstawiłam w styczniu i od tej pory BEZSKUTECZNIE się o dziecko staramy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masara25 Re: Odstawienie pigułek IP: 150.254.155.* 26.07.06, 11:12 Ja odstawiłam w tym mies., chcemy sie starać dopiero na wiosne. Z tym leczeniem niepłodności hormonami zgadza się, ale ja nie chciałabym mieć np. trojaczków. Inna sprawa,że nie wiadomo do końca w ajki sposób szkodzi to maluchowi. Ja odstawiłam wczesniej, ale kurcze boje się że zaliczymy tzw. wpadke wczesniej ( jak się człowiek do tabletek przyzwyczai to...). Maja zmartwiłaś mnie że tak długo i nic, tez tego się boję...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Odstawienie pigułek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:24 Bylam osttsnio u swego ginekologa w tej sprawie i powiedzial ze najbezpieczniej jest odczekac pol roku. Odpowiedz Link Zgłoś
maalza Re: Odstawienie pigułek 26.07.06, 11:32 Producenci pigulek mówia, że nalezy odczekac 3 miesiące, a od lekarza słyszałam, że do pól roku moga zdarzyć cykle bezowulacyjne lub ze skróconą fazą ciałka zóltego, czyli po prostu cykle niepłodne (jesli mozna to tak nazwac). Ja odstawiłam tabletki i organizm wórócił do równowagi po 5 cyklach. Nie staram sie o dziecko, ale zauwazyłam zmiany w swoim cylku, bo obserwuje organizm na podstawie mierzenia temperatury i obserwacji śluzu. Przez pierwsze cykle temperatura skakała, śluzu płodnego nie było wcale, co jest normalne po pigulkach Mysle, że 3 miesiące to mało. Zwłaszcza, jak sie ma długie cykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepewna Re: Odstawienie pigułek IP: 89.171.128.* 27.07.06, 10:10 dzieki dziewczyny!Mysle, ze odczekam te pol roku. Zeby maluch byl zdrowy. Martwie sie wlasnie ewentualna "wpadka". Chcielibysmy dzidziusia zrobic na wiosne ) Maju trzymaj sie!!Zrelaksuj i wszystko bedzie dobrze )Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zabka1233 Re: Odstawienie pigułek 27.07.06, 19:44 ja bralam ostatnio przez 2 miesiace tabl. anty bo mialam za duzo pecherzykow graffa a chcialam postarac sie o dziecko teraz juz skonczylam "kuracje" i wszystko jest w porzadku moj lekarz powiedzial ze moge sie starac od razu wiele kobiet tez wypowiadalo sie ze lekarz tak im doradzal forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=43773232 Odpowiedz Link Zgłoś