Dodaj do ulubionych

Spirala-wyjecie

31.07.06, 23:05
czy tez sie ja wyciaga w czasie okresu?>
i czy robi to sam ginekolog czy tak jak przy zalozeniu z polozna?
Obserwuj wątek
    • ida37 Re: Spirala-wyjecie-dobra prowokacja 31.07.06, 23:38
      ha, ha, ha, głupota do kwadratu!
      • aga55jaga Re: Spirala-wyjecie-dobra prowokacja 01.08.06, 00:36
        z czego się cieszysz? Dlaczego głupota?
      • ida37 dziewczyny-wielkie sorry!!!!!!!!!!!! 01.08.06, 09:50
        ale opatrznie zrozumiałam sens sad przepraszam za moją głupotę!!!!!!!!!
    • aga55jaga Re: Spirala-wyjecie 01.08.06, 00:38
      ja miałam wyciąganą w szpitalu, ale to było spowodowane tym że miałam złą grupę
      cytologii i nie ciekawe badania kolposkopowe. Wkładkę trzeba było usunąć do
      pobrania kilku wycinków i z innych przyczyn też. Wyjęcie nie było prostą
      sprawą, nosiłam ją ok 2 lat ale zdążyła już "uleżeć się" w mojej macicy i
      zabieg trwał kilkanaście dobrych minut
      • matya Re: Spirala-wyjecie 01.08.06, 10:03
        ja wyjmowana mialam po miesiaczce, po 3.5 roku noszenia. wszystko trwalo jakies
        5 sekund, nie czulam prawie nic.
        • berlin30 Re: Spirala-wyjecie 01.08.06, 10:58
          dzieki dziewczyny!
          mam spirale od 9 miesiecy, ale mam non stop krwawienia, okres to mam juz 3 raz
          w tym miesiacu(wlasciwie w tamtym-lipiecsmile)).Chce ja wyjac w koncu, a mialo
          byc tak pieknie heheh
          • aga55jaga Re: Spirala-wyjecie 01.08.06, 12:09
            no chyba w takim przypadku lepiej usunąć ale jeżeli cykle uległy aż takiemu
            skróceniu to może nie do końca jest to wina wkładki? Ona może powodować
            plamienia między miesiączkami, bóle podbrzusza, obfite miesiączki ale tak
            częste okresy to nie słyszałam. Może warto przebadać hormony i wykonać
            kontrolną cytologię? posiew z pochwy lub szyjki macicy do kompletu
            • berlin30 Re: Spirala-wyjecie 01.08.06, 19:00
              sama jzu nie wiem, jestem nastawiona na usuniecie.
              bralam nawet jakies tabletki na zatrzyanie krwawienia, ale nic nie pomoglysad
              w piatek mam umowiona wizyte zoaczymy co lekarz powie.
              • Gość: Gość Re: Spirala-wyjecie IP: *.os1.kn.pl 30.08.06, 15:17
                i jak? ja wyciagnełam ,lekarz podejrzewa że cos z endometruim sie
                zadziało,strasznie sie boje ...
                • ania_05 Re: Spirala-wyjecie 30.08.06, 15:37
                  Witam, ja miałam spiralę ponad rok, okres trwał 9 dni, reszta to plamienia,
                  moze ze 3 dni ,,czyste,, Miałam dosć, wyjęłam i wszystko wróciło do normy.
                  Żadnych plamień, pobolewań brzucha itp. Widać mój organizm nie tolerował jej,
                  USG robiłam -ułożona była prawidłowo.
                  • Gość: Gość Re: Spirala-wyjecie IP: *.os1.kn.pl 30.08.06, 15:41
                    aniu a po wyjęciu plamiłaś? bo ja plamie 2 dzień po wyjeciu .
                    • Gość: ania_05 Re: Spirala-wyjecie IP: *.aster.pl 30.08.06, 16:13
                      ja wyjmowałam w czasie miesiaczki, bo prawie wogóle nie było widać nitek, tak
                      były krótko przycięte. Ale, myślę, że plamienie moze być, bo w końcu musi ta
                      spirala przejść przez nierozwarty kanał szyjki macicy, no i nie ma siły, zeby
                      nie podrażniła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka