Dodaj do ulubionych

Ból w pochwie

IP: *.eranet.pl 19.08.06, 16:56
Mam problem z seksem spowodowany bólem w pochwie, który pojawia się wtedy,
kiedy się podniecam. To jest tak, jakby pochwa mi się ściskała na samą myśl o
seksie. Kiedy chcę kochac się ze swoim mężem, to nie mogę wytrzymac z bólu,
który czuję, kiedy on we mnie wchodzi.

Oprócz tego bólu często też czuję szczypanie, pieczenie, ale to zupełnie inny
rodzaj bólu i można uznać, że to "tylko" infekcje lub obtarcia.

Oba rodzaje bólu sprawiają, że właściwie znielubiłam już seks, choć nadal
często miałabym na niego ochotę.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewaa Re: Ból w pochwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 17:30
      nie wiem czy dobrze zrozumialam ale moze to po prostu niewyleczona infekcja pochwy?
    • Gość: agunia26 Re: Ból w pochwie IP: *.cable.satra.pl 19.08.06, 23:06
      Powody moga byc dwa. Albo infekcja pochwy albo jakas blokada psychiczna.
      • Gość: Zula Re: Ból w pochwie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 19:38
        Szczypanie, pieczenie - to towarzyszy infekcjom;
        ale ten tępy ból - czy on tez może być spowodowany infekcją?
        Czasem boli mnie jak tylko poczuję podniecenie (bez robienia czegokolwiek, bez
        dotykania). Wydaje mi się, że to może być blokada psychiczna, tylko, że ja nie
        czuję żdnych blokad, nie mam poczucia winy, nic takiego.
        Związek z mężem jest fajny.

Jeśli to blokada, to jest bardzo głęboko ukryta.
        Co się z tym robi? Jak się pozbyć takiej blokady?
    • Gość: bambi-25 Re: Ból w pochwie IP: *.gorzow.mm.pl 20.08.06, 20:55
      masz napewno jakieś zapalenie lub infekcje. Ja tak miałam że miałam najpier
      grzybicę i leczyłam się domowymi sposobami, po leczeniu próbowaliśmy się kochać
      a mnie tak bolał że nie daliśmy rady.Poszłam do lekarza i okazało się że to stan
      zapalny i infekcja. Lec do lekarza bo przez to możesz nabawić się leku przed seksem.
      • Gość: Zula Re: Ból w pochwie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 21:20
        Gość portalu: bambi-25 napisał(a):

> masz napewno jakieś zapalenie lub infekcje. Ja tak miałam że miałam najpier
        > grzybicę i leczyłam się domowymi sposobami, po leczeniu próbowaliśmy się
        kochać
        > a mnie tak bolał że nie daliśmy rady.Poszłam do lekarza i okazało się że to
        sta
        > n
        > zapalny i infekcja. Lec do lekarza bo przez to możesz nabawić się leku przed
        se
        > ksem.

Leczę się ciągle od wielu lat na te wszystkie infekcje pochwy. Przerobiłam już
        wszelkie antybiotyki i metody domowe... Infekcje zawsze powracają.
        • Gość: isztar Re: Ból w pochwie IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:50
          hm... mam tak samo. Okropny ból nie do wytrzymania, kiedyś jeszcze czasem mijał
          w trakcie stosunku, teraz juz nie. Nie infekcja bo chodzę z tym od kilku lat do
          ginekologa i fizycznie wg lekarza jest wszystko ok. Blokady psychicznej też
          kiedyś nie miałam, teraz juz mam ( boję się bólu). Efekt jest taki że wogóle
          przestaliśmy sie z mężem kochać w ten sposób (2 lata...)
          • Gość: odaliska Re: Ból w pochwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:58
            zmien lekarza. ja cierpie z powodu bolu w trakcie stosunku i walcze z tym od roku, nie zamierzam sie poddawac. to nie jest normalne i musi miec jakas przyczyne!!! niedlugo wymusze na lekarce badania na endometrioze, bo podejrzewam juz mase rzeczy.
            • Gość: isztar Re: Ból w pochwie IP: *.ebeskidy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:02
              Jeśli chodzi o mnie to byłam już z tym u 5 ginekologów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka