Dodaj do ulubionych

ratunku :(( wstydliwy problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:51
Aż głupio mi o tym pisać sad strasznie swędzi mnie wzgórek łonowy, nie wargi
sromowe, nie wejście do pochwy, tylko wzgórek. Cierpię katusze, szczególnie w
pracy i na ulicy. Jestem bardzo owłosiona w tym miejscu i często skracam
sobie włoski - SKRACAM, a nie golę, ale też nie zostawiam "jeżyka". I wtedy
zaczyna się koszmar - wszystko zaczyna mnie kłuć i swędzieć, skóra na wzgórku
robi się czerwona! Później jest już jeszcze gorzej - nie wiem czy znacie to
uczucie - skóra AUTENTYCZNIE boli, kiedy majtki ocierają o włosy, ruszają
nimi, albo kiedy się myję sad O goleniu tego miejsca nie myślę, bo chyba bym
później zwariowała. CO to jest? Co z tym zrobić? sad
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: ratunku :(( wstydliwy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 19:54
      dodam, że utrzymuję higienę, nie mam sorryy insektów i innych takich i że te
      włosy są TYLKO przeze mnie skracane, a nie wyciane na pniu sad
      • Gość: Zula Re: ratunku :(( wstydliwy problem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 19:57
        obięty włosek ma drapiącą końcówkę,
        pewnie masz mocne włosy, a skórę delikatna.

może nie obcinaj włosków przez jakiś czas, żeby sprawdzić, czy wtedy tez będą
        podrażniały skóre.
        • Gość: Agata Re: ratunku :(( wstydliwy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:02
          masz rację, tylko jak to się dzieje? te włoski "odwracają" się ku skórze i
          kłują? dlaczego zatem cały wzgórek jest zaogniony, i dlaczego skóra boli, kiedy
          się tymi włosami rusza? sad(

niestety, mam twarde włosy, jestem cholerną ciemną brunetką sad

i do jakiego lekarza mam pójść? do ginekologa i powiedzieć mu: wie pan skracam
          sobie włosy, a potem mnie swędzi? zabije mnie śmiechem
          • iselle Re: ratunku :(( wstydliwy problem 20.08.06, 20:47
            Skracaj przed kąpielą - po dłuższym moczeniu miękną i nie drapią wink
          • maialina1 Re: ratunku :(( wstydliwy problem 30.08.06, 12:42
            Gość portalu: Agata napisał(a):

> masz rację, tylko jak to się dzieje? te włoski "odwracają" się ku skórze i
            > kłują?

Nie, to nie tak. Ostre koncowki wloskow zahaczaja sie o majtki, a majtki nimi
            ruszaja, i wlosek rusza sie wtedy w skorze, a jesli skora jest delikatna to boli.
            Mnie czasem bola wlosy (te na glowie smile) jak np. caly dzien mam spiete w konski
            ogonek, a pod wieczor je rozpuszcze.

Natomiast nie rozumiem dlaczego tez cie swedza.
            Moze masz alergie na gacie? smile) To znaczy np. na proszek do prania. I kiedy
            wlosy sa skrocone, to gacie ocieraja sie juz nie o wlosy tylko bezposrendio o
            skore, i skora reaguje.
    • Gość: magia Re: ratunku :(( wstydliwy problem IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.08.06, 11:05
      witaj Agata, mam ten sam problem. Zaczęłam stosować się do zaleceń internautek.
      To są początki grzybicy - niestetysad można to dostać od wody, środków higieny,
      od stosunku, wogóle od bakterii.
      Masz wrażliwą skórę i poprostu tak jest.
      Kup sobie w aptece bez recepty Laktovaginal albo na początek maść Clortimazolum
      mi pomogło.....
    • Gość: Marryy Re: ratunku :(( wstydliwy problem IP: 213.199.207.* 30.08.06, 12:26
      Witam, zaobserwowałam u siebie podobne objawy. Kiedy skracam sobie włoski,
      poźniej strasznie okolice wzgórka mnie swędzą, ale kiedy zgole, to już nie az
      tak bardzo. Po prostu zamiast skracac, w ogole tego nie rób, albo zgól sobie
      wszystko.
    • Gość: paolo30 Re: ratunku :(( wstydliwy problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:13
      Zostaw swoją cipę w spokoju, zajmij się czym innym, a wszystko wóci do normy.
    • Gość: Tulipanka Re: ratunku :(( wstydliwy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:29
      Ja miałam tam dość dużo owłosienia i jakiś czas temu skróciłam nożyczkami,
      potem też mnie swędział i szczypał wzgórek, był czerwony! Jak już w ogóle mi
      odrosły włosy to wszystko jest w porządku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka