IP: *.msn.com 01.09.06, 18:52
mam pytanie apropo migadlkow... czy przy ich zapaleniu lub posiadaniu 3
migdalak musi towarzyszyc bol ? czy wystepuje uczuucie trudnosci w
przelykaniu, zatkane ucho, uczucie spuchniecia tak kolo nich na szyii ?
prosze o odpowiedz ludzi ktorzy przechoili cos takiego ! pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:05
      żapalenie migdałków podniebiennych jest bolesne. Własnie przy przełykaniu, może
      też promieniować do ucha, możesz mieć powiększone węzły chłonne pod zuchwą,
      temperature.
    • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:08
      a co do trzeciego migdałka, to czesto wystepuje jego przerost, (zwłaszcza u
      dzieci).Towarzyszą temu trudności w oddychaniu, chrapanie, upośledzenie słuchu.
      Moja córcia miała usuwany ten migdał. Chrapała jak stary chłop i często się
      przeziębiała. Były też trudności ze słuchem. Wszystko minęło po zabiegu.
      • Gość: Marcel84 Re: Migdalki. IP: *.msn.com 01.09.06, 22:12
        Ania ja mam trudnosci w przelykaniu tak jak by mi cos przeszkadzalo, pozatym
        boli mnie troszeczke niedaleko tego miejsca, pozatym zero przeziebien, zero
        goraczki... uncertain Chrapac to nie wiem czy chrapie bo mieszkam sama. Do tegop
        jestem alergiczka czy to moze miec cos z tym wpsolnego ? Mam tez wrazenie
        jakbym byla okolo tamtego miejsca spuchnieta. Bylam u ortolaryngologa ale nic
        mu nie mowilam o tej przypadlosci tylko o zatkanym uchu... Obejrzal mnie, uszy,
        nos, gardlo ale nie wiem czy na migdalki zwracal uwage. sad Boje sie ze to cos
        powazniejszego. Jak zostalo zdiagnozowane to u Twojego dziecka ?
        • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:14
          czym sie objawia alergia u ciebie?
        • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:17
          U mojej córki zaniepokoiło mnie, ze często muszę powtarzać co do niej mówie, ze
          źle słyszy i poszłam do laryngologa. A ten od razu zapytał o chrapanie, otwrta
          buzię, wsadził jakis przyrzad do gardła i skierował na zabieg.Ale witam w
          klubie. Ona jest również alergiczką. W okresie pylenie zbiera sie jej taka
          flegma na tylnej ścianie gardła, ma powiekszone węzły chłonne.
          • helenka80 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:24
            No u mnie alergia objawia sie katarem, pozatym swedzi mnie gardlo. Mam zatkane
            ucho. Nie wiem od czego moze to wszystko byc, pewnie takie cos ze swiatelkiem i
            z taka dluga rurka zeby obejrzec 3 migdal, ja mialam sprawdzane gardlo jakims
            takim przyrzadem jak u dentysty z lustereczkiem ale lekarz patrzyl tylko w dol
            chyba... Nie wiem boje sie ze to moze byc cos gorszego a do Polski wracam,
            dopiero za dwa tyg. sad Pozatym ostatnio mam tak jakby zatknana jedna dziurke w
            nosie wlasnie tez po tej stronie... Dziwne... Zobaczymy co bedzie dalej. Jestem
            pelna obaw...
            • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:29
              A ja jestem pewna,że to nic złego, gardło swędzi na 100% z powodu alergii. To
              wszystko, o czym piszesz wystepuje też okresowo u mojej córki. połykaj wapno.
              Lekarz ogladał ci gardło i gdyby coś było nie tak, to z całą pewnością
              zobaczyłby by to. Nie stresuj się, bo wtedy strach ,,ściska,, gardło.
              • Gość: Marcel84 Re: Migdalki. IP: *.msn.com 01.09.06, 22:33
                No ale nic mu nie mowilam ze mi przeszkadza, prawde mowiac to chcialabym zeby
                to byly migdalki a nie nic groznego, nawet jak o tym przestaje myslec to mi to
                dokucza, ze strachu tez to nie jest. sad Boje sie ze to moze byc rak. O tym wiem
                ze spowodu alergii gardlo swedzi. Caly czas mam uczucie spuchniecia kolo
                migdalkow tych bocznych, i tak jakby mi uciskalo na zuchwe, pozatym pobolewa
                mnie zab, albo cos mi naciska na zuchwe od dolu, ciekawe jest to ze wszystko
                dzieje sie po tej samej stronie gardla, po lewej. sad
                • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:36
                  masz może gg?
                • Gość: ally Re: Migdalki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 12:40
                  mam podobnie, zero gorączki, a jeden z migdałków zrobił się jakis dziwnie
                  ogromny. też sobie zaczęłam wkręcać, że to rak, ale zajrzyj na forum zdrowie i
                  wyszukaj wątki nt. migdałków - mnóstwo ludzi ma z tym problemy. idź do
                  laryngologa, a najlepiej kilku wink ja chcę usunąć ta paskudztwo, bo już mnie
                  szlag trafia
    • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:48
      Moze to byc od zęba. Może ósemka rośnie lub się psuje. Nie masz raka, uspokuj
      się, kobieto.smile
      • helenka80 Re: Migdalki. 01.09.06, 22:55
        ania napisalam Tobie na poczte, podalam numer gg
        • ania_05 Re: Migdalki. 01.09.06, 23:17
          włącz GG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka