Dodaj do ulubionych

zglupialam totalnie:((((

05.09.06, 11:51
czesc dziewczyny, od roku probuje dojsc do siebie po tabletkach
antykoncepcyjnych, zwiedzilam kilka gabinetow, zrobilam hormonki. lekarz, pod
ktorego opieka jestem, stwierdzil wysoka prolaktyne, zapisal
bromocorn+duphaston+siofor. i jade na tym od trzech miesiecy. dzini nie widac:
(. tydzien temu trafilam przypadkiem na endokrynologa, wydaje mi sie
konkretna babka, ktora ku mojemu zdumieniu, kazala mi te wszystkie leki
odtawic. dac szanse organizmowi. bo wg niej moje wyniki nie sa niepokojace.
boje sie troche, czy bromocorn mam odstawic od razu, czy lepiej stopniowo
zmniejszac dawke?wiecie same jak trudno sie do niego przyzwyczaic, wiec moze
tak samo jest z odtawieniem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Funia79 Re: zglupialam totalnie:(((( IP: 81.255.28.* 05.09.06, 12:07
      a co znaczy, 'dojść do siebie po tabletkach', bo nie bardzo rozumiem, jakie
      miałaś problemy po odstawieniu pigułek, robiłaś sobie USG, masz owulacje ??
    • Gość: ag_nes Re: zglupialam totalnie:(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:10
      hmm, napisz co dokladnie sie z toba dzieje? ja rowniez niedawno odstawilam pigulki i moj pierwszy normalny cykl sie spoznia juz 10 dni, nie wiem co z tym fantem zrobic... nie wiem kiedy isc do lakrza, ile czekac itd, planowalam w drugim cyklu zaczac starania o dzidzie, a widze ze wszystko sie odsuwa w zastraszajacym tempie. napisz co dokladnie sie z toba dzieje?
      • sylwiam30 Re: zglupialam totalnie:(((( 05.09.06, 14:33
        pierwszy okrez bez pigul spoznil mi sie tydzien. nastepny juz nie przyszedl,
        poszalma do gina, zrobil usg, zapisal duphaston na wywolanie...zjadlam dwa
        listki, ale przyczyny nie wyleczylam. zmienilam gina, zrob9lam poziom hormonow,
        zapisala mi bromek duphaston i siofor. czyli stalam w miejscu, bo z pigsow po
        nastepna chemie na wywolanie. i tak caly rok. az tydzien temu trafilam na pania
        endokrynolog, ktora na te moje wszystkie wyniki ze nie jest najgorzej i
        wszystko "dziala". trzeba dac szanse nawet jesli by to trwalo nawet trzy
        miesiace, zeby organizm sam sprobowal zadzialac, bez chemii. nawet juz od
        trzech miesiecy mierzyla tempke, ale dopiero w ostanim miesiacu cos drgnelo.
        zobaczymy, w kazdym razie mam nadzieje ze to dobra pani doktor i razem nam sie
        uda. a ty pamietaj ze kazda z nas jest inna i inaczej moze reagowac na
        odstawienie. kontaktuj sie z lekarzem i trxymaj reke na pulsie. wszystko bedzie
        dobrze. daj sobie czas, sztucznie wywolac zawsze zdazysz. glowa do gory.
        • sylwiam30 Re: zglupialam totalnie:(((( 05.09.06, 14:34
          i ponawiam swoje pytanie: czy przestac brac ten bromek od razu, z dnia na dzien
          czy stopniowo "odzwyzajac" organizm?
          • Gość: ag_nes Re: zglupialam totalnie:(((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:38
            hej smile wydaje mi sie, ze gdybym byla na twoim miejscu to wywalilabym wszystko w cholere, moze rzeczywiscie twoja lekarka ma racje. mam znajome z liceum ktore mialy miesaiczki co 3 miesiace i nic sobie z tego nie robily, widzisz nabralas sie juz lekow, teraz odstaw wszystko i czekaj. mnie sie bynajmniej wydaje, ze takie powolne odstawianie nic nie da. ale to moje zdanie, a ty zrobisz sama co bedziesz uwazac smile

pozdrawiam, probuje uzbroic sie w cieprliwosc, ale jestem straszna panikara i juz zaczynam dostawac swira ;/
          • lilith76 Re: zglupialam totalnie:(((( 05.09.06, 14:39
            Też mi się wydaje, że za szybko zaczęłaś z poprzednim lekarzem regulować cykl. Ale nie wiem jak to z odstawianiem leku.
    • clipp do Sylwiam30 05.09.06, 14:40
      Sylwiam30 jesteś moze z Krakowa? Poszukuje namiarów na endokrynologa....wink
      • sylwiam30 Re: do Sylwiam30 05.09.06, 16:24
        mieszkam w warszawie, ale do poprzedniego lekarza jezdzilam 300km w jedna
        strone. z krakowa sa swietne pociagi, jesli chcesz to dam ci namiary tej pani
        doktor. zrobila na mnie naprawde dobre wrazeniesmile
        • katerina24 Re: do Sylwiam30 05.09.06, 20:32
          a sprawdzali Ci tarczyce ?Choćby głupie TSH?
        • clipp Re: do Sylwiam30 06.09.06, 15:04
          smile Bardzo dziekuję ale na dojazdy po prostu nie miałabym czasu. Szkoda, że to
          nie Kraków! wink Ale dzieki za chęci! Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka