Dodaj do ulubionych

cos na grzybice

08.09.06, 21:20
Wczoraj wybrałam sie do Pani przyjezdza z Rosji i była lekarzem medycyny, ma wiedze i coś jeszcze... od jakiś dwoch m-cy pobolewa mnie brzuch ( byłam na usg ktore wykazało ze wszystko ok) no i bardzo czesto miewam stany grzybiczne głownie w chwilach osłabienia organizmu. Ale do rzeczy powiedziała mi prosze podmywać sie woda z sodą oczyszczoną proporcje 1 łyżeczka na 1 l wody, na co ja mówie Jej, że pobolewa mnie brzuch a Ona na to- tak prosze podmywać sie soda i pozbędziemy sie grzybicy ( byłam w szoku )
A co do brzucha to bole były związane z pęcherzem.Dzis sprobowałam tej sody.
Obserwuj wątek
    • amikeo Re: cos na grzybice 08.09.06, 22:13
      Słabo się znam na chemii, ale pewnie chodzi o zmianę Ph. Ale soda ma odczyn
      sładej zasadowy a wyczytałam kiedyś, że wszelkie drożdżaki, bakterie i inne
      cudaki giną w środowisku wysoce kwaśnym (zresztą naturalne środowisko pochwy
      jest własnie kwaśne-kwas mlekowy) . Więc nie wiem czy to dobry pomysł z ta sodą?
      • Gość: mena Re: cos na grzybice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:22
        tak samo myslę.Soda na grzyby??przecież to zasada,a nie kwas
    • Gość: lena Re: cos na grzybice IP: *.asta-net.com.pl 09.09.06, 19:43
      o matko! zasadą na grzyba?? to chyba jakiś kaszpirowski(kaszpirowska) a nie
      lekarz. szczerze-nie polecam. to samo nie polecam do podmywania płynów do
      higieny intymnej, bo one maja odczyn ph5.5 (przewazanie) i nie jest to wcale
      jak pisza na opakowaniach łagodne dla nas, bo nasze pipki potrzebują środowiska
      kwaśnego! mój problem się skończył gdy przestalam uzywac tych cudnych płynów, a
      przedtem miałam ciągle nawracające stany zapalne i trudno mi bylo sie pozbyc
      grzybicy. teraz jest dobrze! smile
    • Gość: aga Re: cos na grzybice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:48
      ma wiedze i jeszcze coś...
      czyli co?

i nie rozumiem, masz problem z pęcherzem, a leczysz sie karnie na grzybicę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka