Dodaj do ulubionych

swedzi mnie pipka ;(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:15
nie wiem dlaczego, nagle, przedwczoraj, zaczela swedziec mnie pipka!
wspolzyje, ale chlopak mnie niczym nie zarazil raczej, jestem jego pierwsza
partnerka sexualna a wogole wspolzylismy z tydzien temu a pipka zaczela mnie
swedziec po kilku dniach od zdarzenia uncertain chyba raz juz tak mialam dawniej i
przeszlo samo, ale nie wiem co to jest, uczulenie? swedzi tak na
calej ,,dlugosci" sromu
Obserwuj wątek
    • Gość: gugu Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:31
      grzybica moja droga!moglas ją zlapac na basenie lub w publicznej toalecie!
      • Gość: ania Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:39
        kiedys mialam i przeszlo samo, na baseny nie chodze,sikam u siebie w domu ew u
        siostry i u chlopaka - korzystam od dawna u nich bo czesto do nich chodze i
        nigdy wczesniej mnie pipka nie swedziala, a nic takiego nie robilam zeby miec
        grzybice. Po jakim czasie grzybica sie ujawnia? ide sie umyc wyszoruje to
        swedzenie bo mnie denerwuje tongue_out
    • Gość: natalia. Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:37
      to udaj się z pipką (auuuuuuuuuuuu) do ginekologa
      • Gość: ania Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:14
        dziewczyny ja nie mam pojecia skad to sie moglo wziac - powiedzcie mi, czy
        takie swedzenie to moze byc ,,nic", ktore minie po kilku dniach, czy z czyms
        takim zawsze trzeba isc do gina? ani nie korzystam z publicznych kibli, ani z
        basenow, jesli od faceta - kochamy sie juz nie pierwszy raz a pipka mnie swedzi
        w sumie po raz pierwszy i to zaczela w momencie, w ktorym ,,nic sie nie stalo"
        zeby to wywolalo, tak z nienacka !!! sad(((
        • Gość: ka Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.softel.elblag.pl 09.09.06, 19:23
          Czy to wazne skąd się wzięło? Grzybyca jest tak powszechna, że nie ma sensu
          dochodzić skąd i dlaczego. Za to jest sens odwiedzenia lekarza, samo nie
          przejdzie i po co się męczyć.
        • Gość: Aga Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 19:57
          W aptece można kupić bez recepty krem Clotrimazolum i środek do podmywania chyba
          nazywa się Tantum Rosa. Mi kiedyś pomogło.
          Skąd to sie bierze? W moim przypadku: jak przesadzę z cukrem mam namyśli
          słodycze itp. Kuracja antybiotykowa też może wywołać grzybicę.
          Acha! Pij dużo jogurtów naturalnych. Na niektórych jogurtach jest napisane
          WSKAZANE PO KURACJI ANTYBIOTYKOWEJ - te są idealne na tego grzyba.
          • Gość: ania Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:03
            dzieki. nie mam pojecia, czy to grzyb, czy ,,nic" , nie ma to jak gadanie
            laika smile nigdy problemow tam na dole nie mialam sad umylam sie i posmarowalam
            kremem bambino, mam nadzieje, ze sobie nie zaszkodzilam. acha, wlasnie, co do
            antybiotykow - od 6 dni biore TETRALYSAL , ale bralam go tez wczesniej (kilka
            miesiecy temu, ale przestalam, teraz wznawiam kuracje bo zaczynaja mi znowu
            wychodzic pryszcze na brodzie, wiec zapobiegam) ale gdy bralam wczesniej - nic
            mi nie bylo !!
            • aleksandra1977 Re: swedzi mnie pipka ;( 09.09.06, 20:08
              no to byc moze masz odpowiedz skad grzybica. Nie dostalas od lekarza niczego
              oslonowego, a tym samym zapobiegajacego rozwojowi grzybicy? Moze idz sie
              upomnij? A najlepiej idz do ginekologa.
              • Gość: lenka Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.asta-net.com.pl 09.09.06, 20:17
                otóż to!! do lekarza idź!co my tu poradzimy tobie. ja nie rozumiem w ogóle-
                niektóre laski traktują to forum na zasadzie "zrobcie cos,bo ja sie boje i
                wstydze isc do lekarza" troche powagi...
                • Gość: ania Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 20:34
                  rany bo od tego to forum jest, jak cos sie dzieje ludzie pytaja - moze ty
                  wykazesz troche powagi, albo zlikwidujmy to forum bo przeciez sa lekarze.
                  Przestalo mnie swiedziec, zobacze czy jutro tez bedzie - jesli nie, to chyba to
                  grzyb nie byl (?)
                  • Gość: ka Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.softel.elblag.pl 09.09.06, 20:43
                    chyba trochę trollujesz....swędzenie przeszło po posmarowaniu kremem
                    babmbino....dobre big_grin
                    • Gość: ania Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:20
                      nie, potem jszcze posypalam sobie taka posypka Alantan i nie jest to uporczywe,
                      mialam nadzieje ze przeszlo ale przy robieniu siq i podcieraniu sie (sorry)
                      poczulam, ze wrazliwe toto jeszcze jest sad kufa nie chce gribaaaa sad
                      • Gość: Aga Re: swedzi mnie pipka ;( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:34
                        Słuchaj Ania, jestem już w takim wieku, że nie bardzo na środkach kosmetycznych
                        dla dzieci się znam i nie używam ich ale pamietam, że lekarz mi mówił że np.
                        mydełka dla dzieci i inne preparaty dla dzieci mają tendencję wysuszającą, a w
                        przypadku grzybicy na pewno nie jest to wskazane. Np. mydełko rumiankowe i inne
                        dziecięce zdecydowanie mi odradził.
                        • iselle Re: swedzi mnie pipka ;( 10.09.06, 00:09
                          Mogłaś dostać uczulenia na prezerwatywy. Ja mam pecha np. jak chodzi o Durexy,
                          po Unimilach i Pepino wszystko jest dobrze. Kiedyś nie miałam uczulenia na
                          Durexy, ale jak widać, to się zmienia.
                          • amikeo Re: swedzi mnie pipka ;( 10.09.06, 08:38
                            Autorka to jakiś dzieciuch naprawdę. Nie chce iść do lekarza, myśli, że od
                            pisania na forum jej przejdzie. Poradziły jej dziewczyny Clortimazolu i Tantum
                            Rosa (BEZ RECEPTY w aptece) to się smaruje kremem Bambibi sypie Alantanem. Po
                            co pytasz skoro i tak robisz po swojemu??
                            • Gość: kalinosia masz grzyba jak nic, od antybiotyku! IP: 195.94.198.* 10.09.06, 11:27
                              przy antybiotyku TRZEBA brać leki osłonowe np trilac! Nie brałaś i dlatego
                              dopadła Cię grzybica, której bez pomocy lekarza i środków na receptę nie
                              wyleczysz! To, że Cię chwilowo przestało swędzieć nie oznacza, że już jest ok.
                              Grzyba masz zapewne nadal i zarażasz! Idź do lekarza bo inaczej doprowadzisz do
                              gorszych przypadłości...A tymczasem zanim pójdziesz do lekarza kup sobie w
                              aptece płyn ginekologiczny Lactacyd Femina (ok 19 zł) z kwasem mlekowym.
                              Łagodzi świąd, jak Ty to "uroczo" piszesz "pipki" i przywraca prawidłowe pH. I
                              naprawdę podszkol się proszę trochę w higienie intymnej, popytaj lekarza co i
                              kiedy mozna uzywać a czego nie, poczytaj forum, strony o sprawach kobiecych- bo
                              jak czytam, że sobie pochwę smarujesz kremem bambino i sypiesz alantanem to
                              ręce i biust opadają...zdrowia życzę
                              • Gość: ania Re: masz grzyba jak nic, od antybiotyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 11:50
                                amikeo sama jestes dzieciuch nie widzisz w jakim odstepie czasowym sa wszystkie
                                posty pisane? wszystkie to jeden dzien - wczoraj - SOBOTA - ani w sobote ani w
                                niedziele do lekarza nie pojde, a o 21 raczej apteki sa zamkniete zreszta
                                mieszkam na zadupiu - wiec nie wymadrzaj sie bo ci nie wychodzi a tylko
                                wychodzisz na gbura. Nigdy nie mialam zadnych chorobsk tam na dole i nie
                                wiedzialam, ze od antybiotykow moze tak sie zrobic, bo nigdy mi sie od nich nie
                                zrobilo - zeby bylo smeiszniej bralam antybiotyk ten sam kilka miechow
                                wczesniej i nic mi nie bylo. Rany, po co jest to forum, skoro wrzeszczycie na
                                kazdego (zauwazylam, ze czesto na tym forum to sie zdarza) ze ktos tu pisze i
                                oczekuje nie wiadomo czego. Napisalam i wiem ze mam kurde grzyba i dzieki wam
                                za to bo . Jesli jakas dobra dusza moze bez zbednych moralow napisac, jakie to
                                sa leki na recepte ktore sie bierze na tego grzyba to bed wdzieczna (mam
                                nadzieje).
                                • aleksandra1977 Re: masz grzyba jak nic, od antybiotyku! 10.09.06, 12:16
                                  Aniu,

Jesli chcesz sobie pomoc sama, choc szanse na wyleczenie sie sa niezbyt duze,
                                  to mozesz kupic bez recepty np.
                                  -canesten (krem zawierajacy clotrimazolum, dzialajacy przeciwgrzybiczo i
                                  przeciwzapalnie)
                                  -azucalen (plyn lagodzacy swiad i pieczenie)
                                  -propolisowe globulki dopochwowe (zawieraja kit pszczeli, dzialaja gojaco, ale
                                  istniej ryzyko alergii, bo nie kazdy toleruje propolis)
                                  -lactovaginal (globulki dopochwowe zawierajace paleczki kwasu mlekowego,
                                  przywracajace naturalne ph pochwy)
                                  Sposob uzycia wyzej wspomnianych lekow znajdziesz w zalaczonej do nich ulotce.
                                  -do tego ogranicz jedzenie cukrow
                                  -w swoim menu miej jogurty zawierajace zywe kultury bakterii
                                  -nie nos obcislej bielizny

Wiedz jedno: musisz isc z tym do lekarza. samej trudno bedzie Ci sie pozbyc
                                  grzybicy i/lub stanu zapalego pochwy.
                                  • Gość: ania Re: masz grzyba jak nic, od antybiotyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 12:24
                                    dzieki ale chodzi mi o nazwe lekow tych na recepte - wypisywanych przez
                                    ginekologa - pytam poniewaz mam znajomego ginekologa od ktorego moglabym dostac
                                    recepte (wizyta u mojego gin kosztuje 60 zl a teraz jestem bez pieniedzy) i
                                    moglabym miec za darmo. Tylko ze to jest facet - znajomy rodzicow i nie chce mu
                                    tlumaczyc, ze mam grzyba tylko poprosic juz o konkretne leki na recepcie.
                                    • Gość: ania Re: masz grzyba jak nic, od antybiotyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 12:25
                                      a czy ten trillac cos pomoze - bo mam to - czy on jest tylk ozapobiegawczo ?
                                      • Gość: Kimi Re: masz grzyba jak nic, od antybiotyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:05
                                        Ja ostatnio też miałam takie swędzenie i moje miejsca intymne byłt czerwone,
                                        kilka dni smarowałam Clotrimozolum (bez recepty, kosztuje chyba ok 5 zł) i
                                        przeszło. smile Więc chyba nie każde swędzenie musi być grzybica, bez przesady!!!
                                    • amikeo Do lekarza marsz 10.09.06, 13:50
                                      Tak zauważyłam daty i godziny postów. Ale jesli dziewczyny poradziły Tantum
                                      Rosa i Clortimazolum (bardzo pomocne zresztą, to pierwsze ma środek
                                      znieczulający to swędzenie) to już dziś powinnaś jechać do apteki! I nadal się
                                      upieram, że jesteś dzieciuch (przeciez to wcale nie obraźliwe stwiedzenie), bo
                                      teraz z kolei domagasz się nazw leków na receptę i chcesz tą sprawę załatwić
                                      pokątnie. To lekarz ocenia jakie konkretnie leki ci przepisze ( a jest ich
                                      masa)a robi to na podstawie badania! Ocenia ewentualne zaczerwienie, ewentualne
                                      upławy (wziernik) ich kolor, gestość itp.
                                      Aha i dzis jest niedziela, wiem, że żaden lekarz nie przyjmuje w niedzielę.
                                      Wystarczy rano wybrać się do przychodni, wizyta darmowa, lekarz nieznajomy
                                      Nawet może się okazać, że jest kobietą) więc nie trzeba mu się tłumaczyć, że
                                      swojej grzybicy. Dla chcącego i zainteresowanego własnym zdrowiem to naprawdę
                                      nic trudnego.
                                      • Gość: Aga Re: Do lekarza marsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 13:59
                                        Ale ta grzybica to nic wstydliwego. Masa kobiet i dziewcząt cierpi na nią.
                                        Prawdopodobnie jak raz się pojawiła to już nie odpuści. Ja, jak już wcześniej
                                        napisałam, od nadmiaru cukru ją mam inni po kuracji antybiotykowej, a czasami
                                        przy zwykłym wyczerpaniu organizmu się pojawia. Czy to jest powód do wstydu. Nie
                                        wiem co masz Aniu na myśli ale te bardziej wstydliwe choroby, dużo bardziej
                                        dałyby Ci się we znaki.
                                    • aleksandra1977 Re: masz grzyba jak nic, od antybiotyku! 10.09.06, 13:58
                                      W swoim poscie pytalas o leki bez recepty.
                                      A poza tym, czy sadzisz, ze jesli to znajomy ginekolog, to nie bedzie pytal po
                                      co Ci leki na grzybice?
                                      Poza tym skoro jest ginekologiem, to bedzie wiedzial co stosowac i co Ci
                                      przepisac.
                                      • Gość: ania Re: masz grzyba jak nic, od antybiotyku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:58
                                        pytalam o lek na recepte ale i tak dzieki, dostalam pewne wskazowki dzieki za
                                        odpowiedzi. Na innym forum panny pisaly, ze tego nie da sie wyleczyc, ze stale
                                        wraca a lekarze przepisuja leki ktore i tak nie pomagaja. Jedna dziewczyna
                                        pisala, ze jej pomoglo wcinanie cytryny przez kilka dni i picie lampki wina,
                                        dziwna metoda ale podobno te grzybule nie lubia kwasoty
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka