rosjanka1 26.09.06, 08:14 Czy macie zgagę w czasie ciąży? Jestem w 5 miesiącu ciąży i mam potworną zgagę, po jedzeniach. Co mam zrobić? żygać mi się chce! (( Ps. nie jem ostrych przypraw, zero pieprzu! Ani nie piję kawy! Nie mogę brać tabletek bo wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia673 Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 08:33 a co na to twój lekarz?powinien coś zaradzić... ja w drugiej ciąży miałam potworną zgagę i brałam "Rennie"-pomagało! spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
maniusza Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 08:42 zgadzam się, ja też brałam rennie po skonsultowaniu się z lekarzem. poza ciążą nigdy zgagi nie miałam a w ciąży... koszmar. doszło do tego że nie rozstawałam się z rennie, potrafiłam zarzyć nawet bedąc na spacerze Odpowiedz Link Zgłoś
zojkaojka Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 08:45 renni polecamAle migdały tez mi pomagaly. Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 08:46 Rennie, migdaly bez skorki, mleko, cos powinno zadzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
duda45 Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 10:51 a ja polecam gryzienie kminku jest lepszy od migdałów mi pomagało Odpowiedz Link Zgłoś
gerandia Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 10:55 Ja tez mialam straszna zgage pod koniec ciazy w aptece kupilam jakies tabletki i od razu ulga po co sie meczyc Odpowiedz Link Zgłoś
agucha12 Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 11:11 Witam. Mi zgaga w pierwszej ciąży tak bardzo dała się we znaki, że jak zobaczyłam na teście ciążowym po raz drugi dwie kreseczki to nic mnie tak nie przerażało - ani mdłości, ani poród ani żadne inne dolegliwości - tylko ta potworna zgaga )))). Mnie też pomagało Rennie, kminek i unikanie niektórych potraw, słodyczy i gazowanych napojów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanka1 Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 13:34 Dziękuję Wam stokrotnie dziewczyny, migdałki mi pomogły ))) a kminek to spróbuje kiedyś jak mi dopadnie zgaga pozdrawiam e-mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 15:51 alugastrin i maalox mogłam brać w ciąży. Maalox skuteczniejszy moim zdaniem i przyjemniejszy w smaku. Zjadłam tej kredy pewnie tonę. Odpowiedz Link Zgłoś
fifkowa Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 20:24 Tez tak mialam to normalka ssalam te tabletki na zgage a jak sie polozylam to juz prawie wymiotowalam .Pamietam moja meczarnie na KTG pol godziny w pozycji lezacej a mi wszystko do gardla podchodzi ale zaraz po porodzie wszystko ustalo Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Zgaga :(((( 26.09.06, 22:12 ja chodziłam wszędzie z kartonikiem mleka Odpowiedz Link Zgłoś
aneta79_1979 Re: Zgaga :(((( 27.09.06, 01:23 mnie pomagały migdały. Kupowałam paczke i towarzyszyły mi wszędzie. Jak zaczynał się problem zgagi wkładałam 2-3 szt. do buzi i gryzłam je tak aż zrobiła sie papka. Pomagało i piłam litry mleka Odpowiedz Link Zgłoś