Dodaj do ulubionych

dziwne objawy

IP: 80.54.200.* 03.10.06, 21:46
od dłuższego czasu zauważam, że się trzęsę- tzn. odczuwam drżenia rąk, nie wiem co się ze mną dzieję,cokolwiek wezmę do ręki to drży razem ze mną.Nawet jak juz herbatę słodzę to wysypuję,jak jem to zupę mi sie z łyżki wylewa, katki mi z rąk wypadają.Staje się to bardzo uciążliwe, tym bardziej ze jest to zauważalne.Wstydzę się tego! To wygląda tak jakbym na jakimś ''głodzie'' była. Zaznaczę,że nie zażywam zadnych używek, (nie palę,nie ćpam, nie piję kawy, nie piję alkoholu, itd...)nie żyję w stresie, w moim życiu wszystko sę układa jak należy, na zdrowie tez nigdy nie narzekałam (odpukać !!) Co mi może dolegać?? poradzcie coś.... pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: natalia Re: dziwne objawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:53
      wstydzisz się? chyba oszalałaś! drżenie kończyn to oznaka paskudnych rzeczy - sm, parkinson, takie tam
      odwiedź neurologa, i to raczej szybko
      • Gość: gosc Re: dziwne objawy IP: *.pl 03.10.06, 22:02
        nadczynnosc tarczycy, trzeba zbadac hormony.Endokrynolg sie kłania.
      • Gość: Aga Re: dziwne objawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:52
        Nie strasz kobiety parkinsonem. SM nie koniecznie powoduje drżenie - mam
        znajomą, która cierpi na to i pracuje zawodowo jako nauczycielka i wcale nie ma
        takich objawów.
        Ale ta wspomniana dieta może np. być powodem drzenia. Nie jestem pewna która ale
        niedobór witaminy z grupy B może dawać takie objawy.
        Konsultacja lekarska nie zaszkodzi ale pewno chodzi o niedobór jakiegoś
        pierwiastka lub tej witaminy. Tarczycę też warto zbadać.
    • Gość: yenna Re: dziwne objawy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 04.10.06, 01:12
      Koniecznie idz do lekarza. A moze jestes na jakiejs diecie?
      • Gość: ja_nic_nie_wiem_ Re: dziwne objawy IP: 80.54.200.* 04.10.06, 11:07
        nie jestem na żadnych dietach, nie odchudzam się.... waże 55,5 kg/ 167cm. to jest w normie...
        • lilith76 Re: dziwne objawy 05.10.06, 08:55
          Niedobór magnezu?
          Najlepiej gdyby lekarz pierwszego kontaktu wysłał cię na badania krwii.
          Raz na jakiś czas warto i tak je zrobić.
          • jagoda.li Re: dziwne objawy 05.10.06, 23:33
            Kup magnez i zażywaj przez kilka dni powinien pomóc jeśli nie to do
            lekarza.Pozdrawiam.
            moje skarby to Piotruś i Karolinka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka