Dodaj do ulubionych

guzek, który rośnie szybko

IP: 81.210.83.* 12.10.06, 13:49
W czerwcu badanie USG pokazało zmianę włóknisto-torbielowatą o wymiarach 13
mm na 0,5 mm. Wczorajsze badanie dało tej zmaine wnowe rozmiary 16 mm-18mm-
0,9 mm.
Jeśli to rak to rośnie w zawrotnym tempie.
Ale tego dowiem się po biopsji. Dwa tygodnie wyjęte z zyciorysu przez
olbrzymi strach i stres.
Co o tym yślicie Dziewczynki???
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: guzek, który rośnie szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:18
      Torbiele mają to do siebie, że szybko rosną. A w czerwcu jak został wykryty, to
      lekarz nie podjął żadnego leczenia?
      • Gość: Hania Re: guzek, który rośnie szybko IP: 81.210.83.* 12.10.06, 14:24
        Jeden kazał obserować, a druga pani zleciła badanie prolaktyny. Wyniki 13,6 a
        po podaniu leku 360. Niestety z powodu urlopowego poszłam do innej ginekolozki
        z wynikami prolaktyny i ta je zbagatelizowała, powiedziała, ze leczyłaby,
        gdybym chciała zajść w ciążę.
        Mam 28 lat, cztery lata temu rodzila, 1,5 roku karmienia piersią, a teraz w
        nagrodę - guzekcrying
        • Gość: ja Re: guzek, który rośnie szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:30
          Spokojnie. Torbiel to żadna tragedia. Wiele kobiet tak ma. Dobrze, że robisz
          biopsję - najpewniej jednak to zmiana łagodna. Rak piersi tak szybko sie nie
          rozrasta z reguły a torbiele własnie tak. Musisz po prostu teraz konsekwentnie
          sie leczyć. Też miałam torbiel. Przezyłam dużo nerwów-pojawiła sie nagle i
          szybko rosła, ale po biopsji okazało się OK.
          • Gość: Hania Re: guzek, który rośnie szybko IP: 81.210.83.* 12.10.06, 14:35
            dzięki za otuchę, przeżyłaś te "atrakcje" więc wiesz, że lekko nie jestsmile
            • Gość: ja Re: guzek, który rośnie szybko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:58
              Ale jest jeden plus tej sytuacji. jeszcze bardziej pilnuję wszelkich badań i
              kontroli
    • florencja29 Re: guzek, który rośnie szybko 13.10.06, 11:38
      Ja myslę,ze najlepsza byłaby wizyta u onkologa. 7 lat temu miałam małego
      gruczolakowłókniaka, miał 1 cm. Onkolog kazał mi go od razu wyciąć, bez biposji
      (pewnie był za mały). Mysle,ze to było dobre rozwiązanie. 2 dni (niecałe) w
      szpitalu, po 3 tyg. wynik i po kłopcie.
      Bardziej bym się denerwowało gdybym miała to obserwować.
    • Gość: dag07 Re: guzek, który rośnie szybko IP: *.chello.pl 13.10.06, 15:51
      Z moich doświadczeń wynika,że ten sam "guzek" czyli torbiel w Ifazie cyklu jest
      mniejszy niż w II; dlatego radzę badanie wykonywać tuż po @.

Jednak wiem,że nie zawsze jest to możliwe bo czasem czeka się 2 lub 3 mieś na
      badanie z nfz i trudno przewidzieć jaka będzie faza cyklu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka