Gość: dokb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:01 Od jakiegoś czasu bardzo czarnieje biżuteria srebrna którą noszę na sobie. Stało to sie z dnia na dzien. Nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Co może być tego przyczyną??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczka27 Re: srebro 21.10.06, 21:56 Witam. Ciemnienie srebra może świadczyc o stanach chorobowych w orgazniźmie. Sprawdziłam to na sobie, choć w przykrych okolicznościach. Biżuteria z dnia kiedy poroniłam niesamowicie zczerniała. Także obserwuj swój organizm i bądź czujna na wszelkie odstępstwa od reguły.Pozdrawiam i życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokb Re: srebro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 20:14 Ja też poroniłam ciążę w lipcu tego roku, ale wówczas srebro mi nie ciemniało. Więc chyba to nie jest przyczyną. Ostatnio leczę łupież pstry. Może to od tych specyfików do smarowania.... Może od Nizoralu? Może ktoś mi coś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: srebro 22.10.06, 20:18 Czytałam gdzieś, że dzieje się tak przy złej przemianie materii. Ale ile w tym prawdy, to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: srebro 22.10.06, 20:47 być może lekarstwa które zażywasz.kedy kiedyś-prawie ,ze w zamierzchłych zasach, brałam na trądzik jakieś hompeopatyczne specyfiki( nie pomogły) i od nich poczerniała mi cała srebran biżuteria którą nosiłam tak więć jakaś substancja wydalan przez skórę-czu zwiastuje chorobę trudno powiedzieć-specjalnych dowodów na taką teorię raczej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
karmelo_pl Re: srebro 18.08.13, 17:49 Możesz mieć problemy zdrowotne, więc warto udać się do lekarzaa. natomiast biżuterie oddaj do jubilera, powinien Ci ją bez problemu wyczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
tamitthecat Re: srebro 28.08.13, 22:20 jedyną rzeczą jaka przyciemnia srebro to jony siarki...mogłaś używać coś na łupież z siarką(bywa stosowana w preparatach dermatologicznych). generalnie tej siarki na powierzchni skóry nie powinno być za dużo...zastanowiłabym się nad jakąś kuracją oczyszczajacą organizm- monodieta lub jakiś preparat ziołowy a i nie należy w srebrnych pierścionkach kroić i obierać cebuli, czosnku i jajek gotowanych Odpowiedz Link Zgłoś