Dodaj do ulubionych

Testy ciążowe - wynik

01.11.06, 17:04
Witam, witam i tym razem nie o zdrowie pytam tylko o testy ciążowe smile

A tak konkretnie, czy normalne jest uzyskanie wyniku pozytywnego
pięciokrotnie tydzień po stosunku (czyli w terminie niezgodnym z instrukcją)
i czy oznacza to tylko zwykły błąd wskazań.

Dodam tylko, że to rzecz jasne nie ja robiłem sobie testy. Żeby nie było smile
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Testy ciążowe - wynik IP: 217.153.161.* 01.11.06, 17:41
      w niektórych testach jest napisane ze wskazują wynik w 6 dni po zapłodnieniu
      wiec teoretycznie możliwe. ale czy ja wiem...?
      • netty2 Re: Testy ciążowe - wynik 01.11.06, 20:50
        Jesli test dobre jakosci,to jedynie wynik negatywny moze pozostawiac troche
        watpliwosci.
        Wynik pozytywny,to zawsze zostaje pozytywny.5 czy 10 dni po.

• malinowy.cycek Re: Testy ciążowe - wynik 01.11.06, 21:14
          Zalamalas mnie w tym momencie. Mina mi zrzedla sad
          • mammajowa Re: Testy ciążowe - wynik 01.11.06, 21:43
            błędy w dodatnim wyniku zdarzaja się niezwykle rzadko. na pewno nie w 5
            egzemplarzach testów. widocznie do implantacji doszło szybko.
            • Gość: ezi Re: Testy ciążowe - wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:59
              a negatywny dwa razy, w potencjalnym trzecim miesiącu...? możliwe, że błędny?
              • Gość: aniagru Re: Testy ciążowe - wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:34
                A czy zdarza sie wynik negatywny gdy jest sie w ciazy? Okres spoznia sie mi juz
                ok tyg a test wyszedl negatywny?????? Pomozcie bo juz nie wiem co myslec
                • nimeska Re: Testy ciążowe - wynik 02.11.06, 10:41
                  a jak dlugie masz cykle ?
                  • Gość: aniagru Re: Testy ciążowe - wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 10:56
                    Cykle mam 28 dni a dzisiaj mija 35 dni i nic a robilam w 31 dniu test i wyszedl
                    negatywnie.
                    • eriga Re: Testy ciążowe - wynik 02.11.06, 11:07
                      Zrób jeszcze jeden dla pewności.
                      • Gość: aniagru Re: Testy ciążowe - wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:36
                        Ale czy zdarza sie czasem ze niepoprawnie wyjdzie wynik podczas robienia testu?
                        • the_kami Re: Testy ciążowe - wynik 02.11.06, 11:57
                          Zdarza. Czasem, gdy test robiony jest zbyt wcześnie, poziom HGC nie jest
                          wystarczająco wysoki, i ciążą nie zostaje wykryta.
                          • eriga Re: Testy ciążowe - wynik 02.11.06, 12:38
                            Mi osobiscie test zawsze pokazywał prawdę. Ciąży też nie ukrył. Wśród znajomych
                            nie znam przypadku aby wyszedł fałszywy wynik.
                            • the_kami Re: Testy ciążowe - wynik 02.11.06, 12:39
                              I uważasz, że to jest próba w rozumieniu statystyki? suspicious
                              To nie jest częste, oczywiscie. Ale się zdarza.
                              • Gość: aniagru Re: Testy ciążowe - wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:45
                                nie ma co sie zastanawiac, dzisiaj kupie drugi test i zobaczymy... wink
                                • mammajowa Re: Testy ciążowe - wynik 02.11.06, 14:05
                                  czasem beta później trafia do moczu. może zrób raczej z krwi. mniejsze
                                  prawdopodobieństwo błedu. życzę pożadanego wynikusmile
    • linnieff Re: Testy ciążowe - wynik 02.11.06, 14:39
      Sporo wieksze jest prawdopodobienstwo błedu przy wyniku negatywnym (jesli
      chodzi o test z moczu) anizeli pozytywnym tzn. jesli wyszedl pozytywny to
      wieksze prawdopodobienstwo, ze jest sie w ciązy aniżeli przy negatywnym, że sie
      nie jest. Duzo mniejsyzm ryzykiem bledu obarczone sa testy z krwi.

Pozdrawiam cieplo,
      Karolina (niecierpliwie oczekujaca drugiej rozowej kreseczki smilesmile
    • Gość: pytanie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:58
      A w jakim przypadku wynik może wyjść pozytywny, choć ciąży nie ma? Jakieś
      zaburzenia hormonalne np.? Czy np. za wysoka prolaktyna, za niski progesteron,
      albo np. niedoczynność tarczycy mogą zaałszować wynik testu?
      • fleurette Re: pytanie 02.11.06, 16:56
        problemy z tarczycą, podawanie bety przy leczeniu niepłodnosci, niektóre choroby
        nerek, czasem torbiel. zdaje się, ze w ulotce napisano.
        • Gość: ezi Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 17:00
          a jak to jest z fałszywie negatywnym? tylko za małe stężenie hormonu (= za
          wcześnie robiony)? czy w 3 m-cu jest on równie wiarygodny jak test z krwi? mam
          na myśli test QuickVue, bo chyba w końcu za coś dostaje te nagrody, prawda? tongue_out
          • Gość: dc Re: pytanie IP: *.chello.pl 02.11.06, 17:13
            o matko, ale masz schize. ja tez mam, ale nie az taką. ;o) dalej czekam, i
            ciekawa jestem co z tego wyjdzie.
            • Gość: ezi Re: pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 17:31
              a no, schiza gigant, i już jest większa niż ja tongue_out kliniczny przypadek ciąży
              urojonej (I hope so ;P), ale to może dlatego, że mam też lekką hipochondrię i
              wielki dar do odczuwania wszystkich przeczytanych objawów wszelkich chorób. W
              zasadzie to nie dar, a przekleństwo... Cięężko się z tym żyje ;P

pozdrawiam ciepło w ten paskudnie zimny dzień smile
          • fleurette Re: pytanie 02.11.06, 17:27
            mnie quick vue nigdy nie zawiódł. ale niektóre mają kobiety tak, ze im sie w
            moczu hormon pojawia bardzo późno albo w bardzo niewielkim steżeniu, a w krwi
            sie wykrywa. w 3 miesiącu powinno spokojnie wykryć. teoretycznie.
            • dagps Re: pytanie 02.11.06, 20:11
              ludzie, 6 dni po zaplodnieniu to nie jest 6 dni po stosunku!!! zaplodnienie ma miejsce conajmniej 2-3 doby po stosunku, bo dochodzi do niego dopiero w jajowodzie, a potem jeszcze ze 2 dni na wedrowke do jamy macicy, gdzie nastepuje zagniezdzenie. z tego wynika ze test mozna robic dopiero w terminie miesiaczki, czyli jakies 2 tygodnie, najmniej 10 dni po stosunku, z ktorego moglaby byc ciaza, czyli takiego, ktory mial miejsce od 3 dni przed do dwoch dni po owulacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka