czaszka00 03.11.06, 12:57 witam zauważyłam że mam powiekszona tarczyce . nigdy nie miałam z tym problemów czy to może jest normalne przy karmieniu piersią czy iść do lekarza ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mathiola Re: powiekszona tarczyca 03.11.06, 13:29 z tego co mi wiadomo, karmienie piersią nie wpływa na wielkość tarczycy w żaden sposób. Idź do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
chupachups1 Re: powiekszona tarczyca 03.11.06, 15:36 Koniecznie idź do lekarza, z tarczycą nie ma żartów, ostatnio w mojej rodzinie wykryto raka tarczycy u 33 letniej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa-75 Re: powiekszona tarczyca 03.11.06, 15:42 idź do lekarza, ale najpierw zrób podstawowe hormonalne badania krwi, czyli FT3, FT4 i TSH. Ja też mam problemy z tarczycą i wiem, że bez tych badań diagnoza jest niemozliwa. Przed każdą wizytą mój endokrynolog każe mi uaktualniać badania krwi. Tarczyca ma związek z hormonami, które w ciąży i po porodzie szaleją więc może coś się u Ciebie zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś