Dodaj do ulubionych

Logest + Andocur

11.11.06, 12:20
Czy któraś z Was brała zestaw Logest + Andocur,
bądź któryś z tych hormonów solo?
Będę wdzięczna za opinie na temat wpływu leków na organizm oraz wzrost,
kondycję włosów?
I... czy przed zażyciem hormonów ZAWSZE powinna być zrobiona póba wątrobowa,
badanie krzepliwości, badania poziomu hormonów?

Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kadanka Re: Logest + Andocur 11.11.06, 16:16
      bralam diane 35+ androcur 12,5mg/dz. poszlam do endokrynologa z problemem
      wypadajacych wlosow na czubku glowy. robiono mi badania na lsh, fsh, estradiol,
      kortykosteroidy, DHEA, androstendion, insuline, glukoze. mialam zawyzony
      androstendion, niestety po androcurze bylo jeszcze gorzej. teraz biore
      dexamethason+diane i efekty sa pozytywne. endokrynolog nic nie mowil o testach
      watrobowychuncertain
      • marko_moni Re: Logest + Andocur 11.11.06, 18:14
        Przez kogo byłaś skierowana na badania o których wspomiałaś?
        Ja bardzo poważnie zsatanawiam się nad rozpoczęciem kuracji hormonalnej, tym
        bardziej,że lekarz dermatolog nie zlecił zrobienia jakichkolwiek badań...
        Ostatnie mam z przed roku - w normie tsh, prolaktyna, testosteron.
        I znów nie wiem co dalej...
        Czy zrobić je na własną rękę, czy brać hormony i czekać np. na zakrzepicę czy
        inne okropieństwo...
        Nie chciałabym, lecząc łysienie, stracić zdrowia znacznie bardziej...
        • wilga26 Re: Logest + Andocur 12.11.06, 19:30
          najlepiej udaj sie do ginekologa- endokrynologa
          ja bore wspomniany przez Ciebie zestaw, dobrze je toleruje zwl androcur, widac
          poprawe jesli chodzi o wypadanie wlosow, ale nie spodziewaj sie super efektow,
          mieszki wlosowe sa bardzo wrazliwe na androgeny, wiec mozesz tylko zahamowac
          wypadanie wlosow, pozdrawiam
          • marko_moni Re: Logest + Andocur 12.11.06, 22:44
            Cieszę się, że te leki pomogły. Szczerze mówiąc jesteś pierwszą osobą
            jaką "znalazłam" z pozytywną opinią na temat ich wpływu na kondycję włosów. I
            mam do Ciebie jeszzce kilka pytań...
            Czy przed zażyciem tego zestawu miałaś zrobione jakieś badania? Jak długo je
            bierzesz i jak długo lekarz prognozuje Ci ich zażywanie?

Dziękuję i pozdrawiam
            • Gość: malina Re: Logest + Andocur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:34
              leczenie androgenowego wypadania wlosow(czyli spowodowanego nadwrazliwoscia
              mieszkow wlosowych na obecny w organizmie androstendion) trwa albo przez cale
              zycie, albo do menopauzy - bo nie wiem jak po menopauzie zmienia sie
              wydzielanie androstendionu. co jakis czas robi sie przerwe w braniu lekow, zeby
              jajniki mogly 'odpoczac' ale np. samowolne rzucenie, przerwanie kuracji
              powoduje, ze wlosy wypadaja jeszcze bardziej.
              wszystko najlepiej wyjasni ginekolog-endokrynolog. idz do niego jak
              najszybciej. wiem, ze dermatolodzy potrafia przepisywac antykoncepty i sterydy
              bez jakichkolwiek badan wczesniej:///
            • wilga26 Re: Logest + Andocur 13.11.06, 19:00
              mialam badania adrogenow, byly za wysokie, androcur jest silnym lekiem, idz na
              konsultacje do endokrynologa, podejrzewam ze mozesz miec jeszcze inne problemy
              sposowowane niedoborem hormonow, dermatolog nie powinien ot tak sobie zapisywac
              bez badan tak silnego leku, ja biore androcur od 1 do 10 dnia cyklu 1/4
              tabletki, pomaga, ale trzeba uwazac na watrobe i robic proby
              watrobowe...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka