Dodaj do ulubionych

podwyższona temperatura

IP: *.gleeds.com.pl 13.11.01, 14:40
Co może oznaczać dwudniowy spadek temperatury w trakcie okreesu, a następnie
znów podwyższona?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: podwyższona temperatura 17.11.01, 22:33
      zwsze ma miejsce taka sytuacja przed pikiem owulacyjnym spowodowana obniżeniem
      poziomu estrogenów.MA
      • Gość: monika Re: podwyższona temperatura IP: *.gleeds.com.pl 19.11.01, 13:56
        monika.antepowicz napisał(a):

> zwsze ma miejsce taka sytuacja przed pikiem owulacyjnym spowodowana obniżeniem
        > poziomu estrogenów.MA

Przepraszam bardzo, ale nie rozumiem odpowiedzi. Temperatura spadła drugiego dnia
        cyklu, pozostała niska dnia trzeciego, a czwartego dnia cyklu już się podniosła.
        Czy Pani odpowiedź oznacza, że miałam owulację czwartego dnia cyklu jednocześnie
        mając okres? Temperatura zostaje podniesiona, jest mi cały dzień niedobrze, test
        ciążowy jednak nie wykazuje ciąży. Tzn. że nie nastąpiła owulacja, czy coś się w
        organizmie poplątało?
        Dziękuję
        • monika.antepowicz Re: podwyższona temperatura 20.11.01, 11:42
          Zrozumiałam,że chodzi Pani o spadek przedowulacyjny temperatury. Natomiast
          obniżona temperatura w czasie miesiaczki jest spowodowana zanikiem ciałka
          żółtego i niskim poziomem hormonów w organizmie. Potem, po miesiaczce znowu
          powoli rusza produkcja hormonów, a szczyt temperatury po owulacji jwest
          zwiazany ze zwiększonym wyrzutem progesteronu.MA
          • Gość: monika Re: podwyższona temperatura IP: *.gleeds.com.pl 20.11.01, 14:44
            pani Doktor, Przepraszam ale ja nadal nie rozumiem.
            Chodzi mi o odpowiedź na pytanie, czy temperatura, która nie spadła w trakcie
            miesiączki i po niej jest czymś, co się zdarza. Nie pytam o wzrost w trakcie
            owulacji, lecz o brak spadku (utrzymanie temperatury takiej jak w czasie
            owulacji przez następne 4 tygodnie, i utrzymującej się nadal). Dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka