Gość: monika IP: *.gleeds.com.pl 13.11.01, 14:40 Co może oznaczać dwudniowy spadek temperatury w trakcie okreesu, a następnie znów podwyższona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: podwyższona temperatura 17.11.01, 22:33 zwsze ma miejsce taka sytuacja przed pikiem owulacyjnym spowodowana obniżeniem poziomu estrogenów.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: podwyższona temperatura IP: *.gleeds.com.pl 19.11.01, 13:56 monika.antepowicz napisał(a): > zwsze ma miejsce taka sytuacja przed pikiem owulacyjnym spowodowana obniżeniem > poziomu estrogenów.MA Przepraszam bardzo, ale nie rozumiem odpowiedzi. Temperatura spadła drugiego dnia cyklu, pozostała niska dnia trzeciego, a czwartego dnia cyklu już się podniosła. Czy Pani odpowiedź oznacza, że miałam owulację czwartego dnia cyklu jednocześnie mając okres? Temperatura zostaje podniesiona, jest mi cały dzień niedobrze, test ciążowy jednak nie wykazuje ciąży. Tzn. że nie nastąpiła owulacja, czy coś się w organizmie poplątało? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: podwyższona temperatura 20.11.01, 11:42 Zrozumiałam,że chodzi Pani o spadek przedowulacyjny temperatury. Natomiast obniżona temperatura w czasie miesiaczki jest spowodowana zanikiem ciałka żółtego i niskim poziomem hormonów w organizmie. Potem, po miesiaczce znowu powoli rusza produkcja hormonów, a szczyt temperatury po owulacji jwest zwiazany ze zwiększonym wyrzutem progesteronu.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: podwyższona temperatura IP: *.gleeds.com.pl 20.11.01, 14:44 pani Doktor, Przepraszam ale ja nadal nie rozumiem. Chodzi mi o odpowiedź na pytanie, czy temperatura, która nie spadła w trakcie miesiączki i po niej jest czymś, co się zdarza. Nie pytam o wzrost w trakcie owulacji, lecz o brak spadku (utrzymanie temperatury takiej jak w czasie owulacji przez następne 4 tygodnie, i utrzymującej się nadal). Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś