hana01 16.11.06, 20:50 Dziewczyny! Czy po laparoskopii badali Wam histopatologicznie wycinek ktory usuneli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akasz12 Re: histopatologia 16.11.06, 22:14 Co prawda ja miałam c.p. usuwaną operacyjnie, ale z tego co wiem to wszystko co się wycina bądź pobiera z organizmu idzie do badania histopatologicznego. Przynajmniej w tym szpitalu, w którym ja miałam robioną laparotomię. Odpowiedz Link Zgłoś
hana01 Re: histopatologia 17.11.06, 19:40 no właśnie...a mi nie pobierano .A na tych wynikach byla podana przyczyna c.p? Odpowiedz Link Zgłoś
akasz12 Re: histopatologia 17.11.06, 23:11 U mnie tylko był wynik i jakie komórki znaleźli tzn. że były to komórki wskazujące na ciążę pozamaciczną. Co do przyczyn to moja lekarka powiedziała, że takie ciąże zdarzają się, a ich przyczyny mogą być różne :od chorych przydatków poprzez złą pracę rzęsek w jajowodzie do zrostów różnego rodzaju. Sam wynik tego nie wskazywał, tylko jakieś suche liczby. Odpowiedz Link Zgłoś
kask77 Re: histopatologia 21.11.06, 11:40 zawsze material powinien byc wyslany do badania hist.-pat. Odpowiedz Link Zgłoś