Dodaj do ulubionych

harmonet/ prezerwatywy/ a depresja

IP: *.sm.pk.edu.pl 22.11.06, 17:16
po mostatniej wizycie u ginekologa dostalam harmonet ( bralam go kiedys
wczesniej przez 3msc na torbiela jajnika) teraz jest inna okazja na
stosowanie srodkow antykoncepcyjnych i na szczescie o wiele przyjemniejsza smile
ale mam watpliwosci - biore tez przez caly czas prozac( seronil) w dawce 40mg
i xanax doraznie. czy to w jakis sposob moze wplynac na moj cykl?? po
zazywaniu seronilu i xanaxu wszystko bylo ok tylko nie wiem jak bedzie teraz
jak zaczne stosowac tabletki antykoncepcyjne. dodam jeszcze ze pale papierosy
i mam wade serca- w prawdzie niewielka no ale jednak jest - nie wiem czy w
zwiazku z tym moge przyjmowac hormony.zalezy mi na skutecznej metodzie
antykoncepcyjnej po prostu, nie chce polegac na samych prezerwatywach...ale
jezeli nie bede mogla stosowac tabletek to trzeba bedzie cos innego
wykombinowac. jakies sugestie co do innych dobrych srodkow anty ???
dziekuje za odpowiedzsmile
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja 22.11.06, 17:22
      A co na takie połączenie leków Twój ginekolog?
      • Gość: pola Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.sm.pk.edu.pl 22.11.06, 19:15
        no wlasnie popatrzyl na mnie jak na wariatke sad ale nie powiedzial ze nie
        wolno. mysle ze gdyby to byla jakas zabujcza mieszanka to by mnie uswiadomil.
        nie moja wina ze musze brac takie leki. gdyby nie antydepresanty to nic by mi
        sie nie chcialo, i na sex ten nie mialabym ochoty. to chyba dobry znak ze po 3
        latach abstnencji i wstretu do facetow libido mi wzroslo.
        • Gość: pola Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.sm.pk.edu.pl 22.11.06, 19:16
          a uwazacie ze ktore prezerwatytwy sa najbardziej bezpieczne?
    • Gość: ginger Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:30
      seronil + harmonet to ok, skutecznosc antykoncepcji nie bedzie obnizona.. co z
      xanaxem? moze zapytaj psychiatre, ktory Ci go przepisal? zawsze mozesz
      zadzwonic do przychodni w godzinach, w ktorych on przyjmuje.

co do prezrwatyw, to durex sa moim zdaniem najlepsze. najmniej wg producenta
      pekaja durex extra safe.
    • Gość: aga Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.cable.satra.pl 22.11.06, 21:23
      Wada serca + papierosy + pigulki !!!!!!!! To jest gorsze niz te inne twoje leki.
      Przymowane leki moga jedynie obnizyc dzialanie pigulek, ale ta reszta moze
      przyprawic cie o powazna chorobe. Ja nie rozumiem dlaczego nie zapytalas
      ginekologa czy mozesz laczyc te leki z pigulkami. W zasadzie to bierzesz pigulki
      na swoja odpowiedzialnosc, jesli podstawowe badania ginekologiczne i proby
      watrobowe sa ok to gin. zapisze. Ja ci dobrze radze przejsc sie jeszcze raz do
      lekarza i dokladnie mu powiedziec co i jak, bo ja bym sie nie odwazyla Tobie
      wypisac tych pigulek.
      • Gość: pola Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.sm.pk.edu.pl 22.11.06, 21:55
        aha sad
        no wiem ze papierowsow laczyc z tabletkami sie nie powinno, wiec jakbym juz
        zaczela brac hormony to przestalabym palic, jakos bym sie moze zmusila, no ale
        wtedy przyrost wagi na bankuncertain
        co do tej wady serca to wlasnie mam male wwatpliwosci, nie jest wielka - bo to
        tylko niedomykalnosc zastawki 1stopnia, ale jak kiedys bralam harmonet dawno
        dawno temu to w pierwszych dniach mnie serce bolalo , wiec juz sama nie wiem.
        pytalam lekarza jedynie o seronil bo biore go caly czas, xanax tylko doraznie.
        wiec stwierdzilam ze nie ma znaczenia.
        moze macie jakies inne skuteczniejsze metody anty ??
        • Gość: aga Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.cable.satra.pl 22.11.06, 22:58
          Wykluczajac antykoncepcje hormonalna, pozostaje spirala lub prezerwatywa.
          • Gość: Aga Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:24
            Przyjmowałam tabletki anty przez parę lat i równocześnie Xanax. W tej kwestii
            mogę powiedzieć, że działanie było poprawne i jednych i drugich tabletek.
            Pamiętaj jednak, ze tabletki anty mogą ( nie muszą ) pogłębić depresję. Gdy
            stosowałam Triqiular było wszystko w porządku jak przeszlam na Cilest popadałam
            w totalny dół, odstawiłam.
            Jeżeli masz wadę serca warto by było skonsultować to z lekarzem, który ma
            pojęcie o Twoim serduszku. Ginekolodzy, a przynajmniej niektórzy, to
            eksperymentatorzy.
            • lilith76 Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja 23.11.06, 09:03
              ze tabletki anty mogą ( nie muszą ) pogłębić depresję. Gdy
              > stosowałam Triqiular było wszystko w porządku jak przeszlam na Cilest popadałam
              > w totalny dół, odstawiłam.

U mnie Cilest też uaktywnił depresję.
              Ale Harmonet ma chyba słabszy hormonlanie skład.
              • Gość: pola Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.sm.pk.edu.pl 23.11.06, 17:43
                no podobno slabszy...ale jezeli jego dzialanie zostanie jeszcze oslabione przez
                leki antydepresyjne tzn ze nie bedzie dzialal. gin mi powiedzial ze organizm
                moze byc wyjalowiony i zebym dodatkowo stosowala prezerwatywe, nie wiem czy mam
                to rozumiec tak ze po prostu te hormony nie beda dzialac...to po co je lykac
                wogole. juz sama nie wiem, spirala odpada. wszystko to mnie dobija a myslalam
                ze bedzie lepiej skoro sie libido pojawilo. ale jak widac z nim tez problemy. sad
                • Gość: aga Re: harmonet/ prezerwatywy/ a depresja IP: *.cable.satra.pl 23.11.06, 20:57
                  Jesli chodzi o to libido to przy pigulkach tez moze byc problem. Skutekim
                  ubocznym pigulek anty moze byc spadek libido. Mysle ze dla wlasnego dobra
                  powinnas jednak zrezygnowac z tej metody antykoncepcji. Sama widzisz ze zbyt
                  duzo niewiadomych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka