Dodaj do ulubionych

Jaka antykoncepcja?

22.12.06, 14:01
Mam pytanie, jaką antykoncepcję można stosować przy karmieniu piersią?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Jaka antykoncepcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 14:31
      Prezerwatywę lub globulki dopochwowe. Możesz zrobić sobie zastrzyk, działa chyba
      na 3 miesiące.
      • Gość: lola Re: Jaka antykoncepcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 17:05
        Ja od roku jestem karmiąca i biorę cerazzette-właśnie dla karmiących matek
        • Gość: RUDA 70 Re: Jaka antykoncepcja? IP: 81.219.48.* 22.12.06, 19:07
          WKŁadka domaciczna(spirala)
          miedziana na 5 lat
          • mama.mikolaja do ruda 70 23.12.06, 23:34
            Jakiej firmy najlepiej? bo słyszałam iż często wypadająsad Ja karmię od trzech
            miesięcy i też sie zastanawiam nad spirala.
            • Gość: ruda 70 do mamy.mikołaja IP: 81.219.48.* 24.12.06, 09:55
              ja mam wkładke miedzianą założyłam jak mała miała 2,5 miesiąca mam ją już 8
              miesięcy narazie jestem zadowolona trzeba chodzić przynajmniej co pół roku na
              wizyte i usg sprawdzać czy jest prawidłowo ułożona koszt to 300 zł z założeniem
              (WARSZAWA)A NAZWA TO: Multiload cu 375 SL
              jest na 5 lat
              • mama.mikolaja do ruda 70 24.12.06, 23:15
                Dziękuję bardzo! Ja mam umówioną wizytę zw Zielonce k/Wawy, koszt 350 zł. za
                cooper t, ale czytałam na tym forum że czasem sie zdarza ze wypada, troche sie
                martwię o stres z tego powodu. Cały czas mam stres z powodu okresu, miałam go
                38 dni temu, zrobiłam juz dwa testy (negatywne na szczeście) i byłam u lekarza
                dwa dni temu, ciaza wykluczona, ale sie wystaraszyłam, mam trzymiesiecznego
                dzidziusia smile wiec muszę pomyślec nad rozsądną antykoncepcja, a cały czas
                karmie piersią i zapowiada sie długo, pierwsze dziecko karmiłam prawie półtora
                rokusmile Lekarz powiedział mi żebym przyszła podczas okresu, a tu nawet śladu ze
                ten okres sie wreszcie zjawi, miałam małe plamienie w 30 dniu cyklu i do tej
                pory nic...pozdrawiam
                • Gość: ruda 70 do mamy.mikołaja IP: 81.219.48.* 25.12.06, 09:21
                  witaj!
                  jak sama wiesz nie ma 100% antykoncepcji ( spiralka maże wypasc , tabletki
                  możesz zapomniec lub może się cos rozregulowac przez
                  antybiotyki ,wymioty ,prezerwatywa może pęknąc )
                  po porodzie to różnie bywa czasami miesiaczki mogą być nieregularne ja jedną
                  miesiączkę dostałam po porodzie drugiej nie mam też się przestraszyłam ,mam już
                  dwoje dzieci więcej w najbliższym czasie nie planuje test negatywny i ciąża
                  wykluczona
                  (wiem gdzie Zielonka mieszkam niedaleko w Ząbkach)
                  pozdrawiam Wesołych Świąt)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka